Ako sa zbavujete prachu?

19. máj 2024

Ahojte žienky! Táto situácia sa ani tak netýka mňa, aj keď je pravda, že od kedy žijem v BA som toľko prachu nezažila. Viete mi poradiť? Stretávam sa s jedným známi a jak živ som toľko prachu nezažila. Z čoho to môže pochádzať? Zo stien? Z prostredia vonku. Nie je možné! Tu človek po vysáva, utrie a hneď prach. Ako si pomáhate Vy? Resp. existuje nejaké riešenie? Ďakujem.

majka36912
19. máj 2024

https://lestidla-na-nabytok-pripravky-proti-pra...

Asi najlepsi pomocnik, aky sa mi kedy dostal do ruk. Nikdy som velmi nepremyslala, odkial prach pochadza, ale moze byt, ze aj prostredie velmi zavazi, mozno aj rocne obdobie (pelova sezona). A vela zalezi aj na materialoch v byte. Na bielych, ciernych, tmavohnedych castiach nabytku je podla mna vzdy aj tesne po pretreti ten prach viditelny. Upratovala som raz v rodine, ktora mala tmavy nabytok a po hodine od pretretia som mala pocit, akoby som ani nic nespravila.

barbora0308
19. máj 2024

Ano, najlepsie riesenie je naucit sa s tym prachom zit a ignorovat ho 😅. U nas sa v meste v byte extremne prasi, do toho tmavy nabytok a uz ma to davno prestalo zaujimat, ci utierat prach kazdy druhy, ci treti den...

dadis
19. máj 2024

Asi ti ten znamy v byte prasi 🙈😅🤣.

lenkakravcova
19. máj 2024

Je to z vonku. Vzduch s prachom v mestách (z áut a iné, ako to tam cirkuluje). Pomôže ti len denne vysávanie (kúp si robota aspoň na podlahy), trochu pomôžu koberce (neviri to tak) a ešte čistička vzduchu.

lossless
19. máj 2024

U nas je vela prachu a to vysavame kazdy den. Maly byt, vela ludi, casom aj viac veci. Ked som tam byvala sama, tak ho bolo ovela menej. Nie je cely byt “otvoreny”? Obyvacka s kuchynou napr.

Inac odporucam umyt okna, nemat vela veci na polickach, kupit roboticky vysavac.

egonsk
19. máj 2024

koberec s vyssim vlasom a zaclony vyrazne eliminuju viriaci sa prach v byte.

hrasocek12
20. máj 2024

@barbora0308 presne aj ja som to stále riešila a utierala ,celý deň som bola na nohách ,až minulý rok som už mala toho fakt dosť aj skrz zdravotné problémy a už to neriešim ,naučila som sa s prachom žiť 😁

sisska96
20. máj 2024

Nijak. Textílie zachytávajú prach a ešte veľa izbových rastlín. Tiež eliminujú prach a čistia vzduch

egonsk
20. máj 2024

@sisska96 presne tak, aj preto v niektorych juznych krajinach maju na stenach koberce - tlmi hluk, udrziava teplotu a eliminuje jemny prach, ktoreho tam maju doslova na rozdavanie.