Ahojte mamky prosim vas co pouzivate priti prachu?? Sade mame podlahy.Vysavam kazdy den, prach utieram 1x tyzdenne(vsade na polickach a pod) vkuse ho je na nábytku vela, o kupelni ani nehovorim. Poradte najeaky pripravok alebo trik aby sa tak neusadzal. Dakujem
Vysavanim ho akurat rozviris skus iba namokro zmyvat.mas susicku?aj z pradla ide starasne vela prachu..susicka ho dost zachyti..
Potom treba zvazit aj to kde byvate.ak niekde v dome pri poli bude tam vzdy viac prachu ako na bytovke v meste
raz a navždy sa to nezbavíš nikdy, keďže sa priebežne stále tvorí nový. Zvoľni tempo, raz za týždeň ho zotri a to stačí 🙂
Ja som s tým dllllho bojovala. Najprv v byte, stále som si myslela, že veď byť máme pod vinohradom, keď zafúka, máme to všetko v byte. V dome zas vedľa hneď pole. A vieš čo? Figu borovú! Odkedy máme sušičku na prádlo, je po prachu. Prach stačí utrieť tak raz za 3-4 týždne. Žiadne machuliny kade tade, pod nábytkom a podobne. Ale keď náhodou periem niečo, čo nesmie ísť do sušičky a dám to v obývačke na sušiak, okamžite je z toho bordel.
Prach sa Ti bude tvorit stale nech mas aj toie najlepsie cistiace prostriedky. Proste v dome sa zije, chodi, robi vselico a prach je vsade okolo nas. Tomu sa nevyhnes.
@jankalukasova vidis a ja napr susim v pracovni a prach doma tak ci tak. Podla mna to nie je susickou. Moja mama to iste, ma pracovnu, perie, susi a sklada pradlo tam a stale utiera prach..
prachu sa proste nezbavis.
A utierat prach a umyvat podlahy kazdy den-uff obdivujem kazdeho komu sa toto chce.
ja som otrok prachu, utieram každý deň, vysávam 😏 Kamoška doma prach nemala (alebo aspoň minimálne), mala v dome rekuperáciu, tak tvrdila, že super...
Mne trosku zaberá skladať prádlo vonku. Na skladám si von na vešiaku a potom ho len ukladám. Plus používam z jednoty taky tekuty sprej na prach. A vážne po ňom sa menej ten prach usadza.
Susicku nemam ani priestor v byte na nu kedze byvame v malom, a pradlo susim na balkone mame zaskelnie takze za kazdeho pocasia tam....dakujem za rady skor som myslela ze mi osporucite nejaky peipravok alebo cim utierate vy?? Policky, komody, a pod....
Odkedy mám sušičku máme doma podstatne menej prachu, to ozaj by som neverila že to až takto pomôže. A to je asi tak všetko. Tiež sa snažím utierať 1x do týždňa dokaldne prach
@zenulkaaa tak ja ten rozdiel vidím. Takže áno, u nás tiež je sušičkou. Dovolím si tvrdiť, že prachu sme sa zabavili. Proste reálne vidím, koľko ho bolo a koľko ho je a ako rapidne sa to zmení, keď zrazu vytiahnem sušiak. Tiež mám práčku a sušičku v technickej miestnosti. Ak sušíš v práčovni na sušiaku, tak jasné, že to nemá efekt. Proste to čo ja mám koncentrované v košíčku na žmolky, máš Ty v dome, lebo to z toho prádla "nevyfúkaš" v tej sušičke ale postupne (aj pri nosení), a o zneho padá.
Ten názor nie je môj výmysel. Množstvo ľudí, Ti povie, že po kúpe sušičky, sa situácia s prachom v domácnosti rapídne zlepšila. Aj preto je napr odporúčaná alergikom.
prach donasas domov na obleceni, na topankach, dostava sa dnu pri vetrani, viri sa pri beznych cinnostiach v domacnosti. Vo vzduchu viac prachu ked je sucho, viac je ho ked fuka vietor, pri cestach je viac prachu ako v oblastiach obklopenych zelenou, viac prachu je v mestach ako v dedinach obklopenych lesmi. V lete sa prasi zo suchych poli, v zime z posypov na cesty. Ked je vlhko alebo prsi, tak prach zo vzduchu je splachnuty dazdom. Prach je proste vsade, niekde viac, niekde menej. Vojnu s prachom este nikto nevyhral, ti pracovitejsi zaznamenali drobne vitazstva.
A čo tak Aviváž???nesadá tak rýchlo prach...
Skús swiffer mop to zachytí prach.