Ako sa zbavit prachu?

15. jún 2023

Ahojte mamky prosim vas co pouzivate priti prachu?? Sade mame podlahy.Vysavam kazdy den, prach utieram 1x tyzdenne(vsade na polickach a pod) vkuse ho je na nábytku vela, o kupelni ani nehovorim. Poradte najeaky pripravok alebo trik aby sa tak neusadzal. Dakujem

bloger
15. jún 2023

Skús swiffer mop to zachytí prach.

saxana000
15. jún 2023

Vysavanim ho akurat rozviris skus iba namokro zmyvat.mas susicku?aj z pradla ide starasne vela prachu..susicka ho dost zachyti..
Potom treba zvazit aj to kde byvate.ak niekde v dome pri poli bude tam vzdy viac prachu ako na bytovke v meste

elviku11
15. jún 2023

raz a navždy sa to nezbavíš nikdy, keďže sa priebežne stále tvorí nový. Zvoľni tempo, raz za týždeň ho zotri a to stačí 🙂

jankalukasova
15. jún 2023

Ja som s tým dllllho bojovala. Najprv v byte, stále som si myslela, že veď byť máme pod vinohradom, keď zafúka, máme to všetko v byte. V dome zas vedľa hneď pole. A vieš čo? Figu borovú! Odkedy máme sušičku na prádlo, je po prachu. Prach stačí utrieť tak raz za 3-4 týždne. Žiadne machuliny kade tade, pod nábytkom a podobne. Ale keď náhodou periem niečo, čo nesmie ísť do sušičky a dám to v obývačke na sušiak, okamžite je z toho bordel.

zenulkaaa
15. jún 2023

Prach sa Ti bude tvorit stale nech mas aj toie najlepsie cistiace prostriedky. Proste v dome sa zije, chodi, robi vselico a prach je vsade okolo nas. Tomu sa nevyhnes.
@jankalukasova vidis a ja napr susim v pracovni a prach doma tak ci tak. Podla mna to nie je susickou. Moja mama to iste, ma pracovnu, perie, susi a sklada pradlo tam a stale utiera prach..
prachu sa proste nezbavis.
A utierat prach a umyvat podlahy kazdy den-uff obdivujem kazdeho komu sa toto chce.

jamimo
15. jún 2023

ja som otrok prachu, utieram každý deň, vysávam 😏 Kamoška doma prach nemala (alebo aspoň minimálne), mala v dome rekuperáciu, tak tvrdila, že super...

ivka21
15. jún 2023

Mne trosku zaberá skladať prádlo vonku. Na skladám si von na vešiaku a potom ho len ukladám. Plus používam z jednoty taky tekuty sprej na prach. A vážne po ňom sa menej ten prach usadza.

autor
15. jún 2023

Susicku nemam ani priestor v byte na nu kedze byvame v malom, a pradlo susim na balkone mame zaskelnie takze za kazdeho pocasia tam....dakujem za rady skor som myslela ze mi osporucite nejaky peipravok alebo cim utierate vy?? Policky, komody, a pod....

mimikarol
15. jún 2023

Odkedy mám sušičku máme doma podstatne menej prachu, to ozaj by som neverila že to až takto pomôže. A to je asi tak všetko. Tiež sa snažím utierať 1x do týždňa dokaldne prach

jankalukasova
15. jún 2023

@zenulkaaa tak ja ten rozdiel vidím. Takže áno, u nás tiež je sušičkou. Dovolím si tvrdiť, že prachu sme sa zabavili. Proste reálne vidím, koľko ho bolo a koľko ho je a ako rapidne sa to zmení, keď zrazu vytiahnem sušiak. Tiež mám práčku a sušičku v technickej miestnosti. Ak sušíš v práčovni na sušiaku, tak jasné, že to nemá efekt. Proste to čo ja mám koncentrované v košíčku na žmolky, máš Ty v dome, lebo to z toho prádla "nevyfúkaš" v tej sušičke ale postupne (aj pri nosení), a o zneho padá.
Ten názor nie je môj výmysel. Množstvo ľudí, Ti povie, že po kúpe sušičky, sa situácia s prachom v domácnosti rapídne zlepšila. Aj preto je napr odporúčaná alergikom.

viestta
15. jún 2023

prach donasas domov na obleceni, na topankach, dostava sa dnu pri vetrani, viri sa pri beznych cinnostiach v domacnosti. Vo vzduchu viac prachu ked je sucho, viac je ho ked fuka vietor, pri cestach je viac prachu ako v oblastiach obklopenych zelenou, viac prachu je v mestach ako v dedinach obklopenych lesmi. V lete sa prasi zo suchych poli, v zime z posypov na cesty. Ked je vlhko alebo prsi, tak prach zo vzduchu je splachnuty dazdom. Prach je proste vsade, niekde viac, niekde menej. Vojnu s prachom este nikto nevyhral, ti pracovitejsi zaznamenali drobne vitazstva.

laurikalalinka
15. jún 2023

A čo tak Aviváž???nesadá tak rýchlo prach...