Ako sa vám podarilo vyprať žlté škvrny od potu na tričku/košeli?

nela22323
9. júl 2024

Ako sa vám podarilo vyprať žlté škvrny od potu na tričku/košeli?
Keď veci periem v práčke, škvrny sa nevyperú.
Budem rada za tipy. Ďakujem

majka36912
9. júl 2024

@nela22323 Moja svokra na to pouziva staru zubnu kefku a pastu, nanesie to na skvrny od potu a trochu to tou kefkou vydrhne, oplachne vodou a da do prania. Este som to neskusala, ale pravdupovediac ani viac-rocne tricka, co nosieva casto, nema znicene od potu, pod pazami su ako nove. Mozno na tom jej triku nieco bude 🤷

lucia0211
9. júl 2024

@nela22323 ja davam vanish a pomáha

majamat
10. júl 2024

veru, toto ma stve, ale urcite by pomohlo aj to, oprat trocko hned, co najskor, kym sa do tej latky nezazere. inak neporadim, su aj spreje na skvrny.

egonsk
10. júl 2024

@nela22323 na tricku skor ostavaju flaky pod pazuchami od niektorych antiperspirantov, mne sa takto znicilo zopar, niektore su az zatvrdnute a zlepene tym svinstvom :(

sarandon
10. júl 2024

Žlčové mydlo + kefka

mk1111111111
10. júl 2024

@egonsk to mas pravdu, tie potvory to robia, ked sa perie na kratsie programy po jednom pouziti, treba to sem tam rucne predprat, potom je to ok.

alenah31
10. júl 2024

@nela22323 ja som pred mesiacom objavila toto, odstránilo mi to nielen škvrny od antiperspirantu pod pazuchami, ale aj škvrny od višní, trávu a čuduj sa svete aj púpavu - aj keď teda tú len z bavlnených vecí. Používam to aj na farebné prádlo. Len to strašne pení. Dám napr. tričko do lavóra, nasypem ten prášok, uvarím vodu v konvici - keď zovrie chvíľku počkám a nalejem ju do lavóra na tričko posypané práškom. Pol hodinku počkám, tričko vyberiem a dám ešte vyprať s ostatným prádlom do práčky. Je to z DM.

viestta
10. júl 2024

Prihodím do bubna jednu, dve najobycajnejsie tabletky do umývačky, najdlhší program aký práčka ma a je po väčšine škvŕn akéhokoľvek pôvodu, aj od potu

jana2679
10. júl 2024

@nela22323 toto je super

mtjanka
10. júl 2024

@alenah31 aj za mňa je Puer jednotka, vyperie škvrny od čohokoľvek

zorkahorka
10. júl 2024

Na 24 h do vanishu, potom vyperiem este vanishovum mydlom

janinka112
10. júl 2024

Ešte na čisto biele tričká, nohavice, košele je dobré savo perex, odstraňovala som aj maličké fľaky od centrafixky na bodyčkach, namočila som paličku do ucha do Sava a naniesla na škvrnu a zmizla.

akvi
10. júl 2024

@nela22323 ja som nedávno objavila toto, našla som to niekde tu v diskusii, že to pomohlo odstrániť z bieleho trička opaľovací krém. Zničila som si takto obľúbené tričko na dovolenke, proste opalovak zazltol a ani za pána to ničím nešlo. Toto som skúsila a paráda. A teraz používam na všetko 😅 Vyčistilo mi to aj plastový smetný kôš, ktorý bol úplne zajdeny. Vyčistilo fľaky od kečupu z bieleho trička. Proste fakt všetko. Vyskúšaj.

snowflakenel
10. júl 2024

Zlcove mydlo z dm. Alebo maju taky prasok na biele, tiez z dm. Ale len na cisto biele, lebo z bledoruzovej mi ten prasok spravil batiku

neviditelnypes
10. júl 2024

Aha... ja som zobral ako fakt, že už to nezmizne nikdy. 🙂

luciaruz
10. júl 2024

Mne pomohlo jedine žlčové, ci jadrové sa tiez hovorí. Vyprala som s tym aj červené vino z bielej sukne😂

lenkakamen
10. júl 2024

@akvi kde sa toto dá kúpiť?

anos18
10. júl 2024

@lenkakamen aj ja som si teraz objednala cez alzu

akvi
11. júl 2024

@lenkakamen na nete hocikde, aj na alze. U nás to majú aj v predajni Colorlak.

viscum
12. júl 2024

Na žlté škvrny od potu stačí Jar na riad. Naliať na škvrny a s trochou vody preprať v ruke. Odporúčam.

lilke
12. júl 2024

@nela22323 zlcovym mydlom zaprat, nechať 10-30min pôsobiť a šup do práčky s ostatným pradlom. Zlcove mydlo zaberá aj na iné fľaky.

lienka.7
12. júl 2024

@nela22323 frosh na škvrny. Vyperie to aj žlté škvrny od mlieka

nela22323
autor
22. júl 2024

@akvi dakujem vyskusam. Mám ešte dalsí problem, mala som bielu hodvábnu nocnu koselu, ktoru som omylom oprala s tmavým pradlom. Už nie je biela, ale má iný tmavší odtien. Myslíš, že je šanca s tým niečo urobiť? Nie je to 100% hodváb.

akvi
22. júl 2024

@nela22323 no veď vyskúšaj, ja netuším, čo všetko to vyčistí, ja tiež skúšam. Aktuálne mi to vyčistilo wc dosku, ktorá bola taká akoby do siva, som myslela, že je proste už ten plast takto zničený, pričom som ju mala x-krát odmontovanu a vo vani som ju čistila kadecim. No a skúsila som toto a ostala som v šoku, že začala tá sivá "patina" liezť dolu 😅 a doska je ako nová.