Ako rozvonať celý dom?

vorkola
14. sep 2024

Chcela by som aby mi vonal dom rovnakou vonou Ako sa to dá ?

oli18
15. sep 2024

@vorkola vcera ta ista tema.

martinmmartin
15. sep 2024

daj varit segedin na horaku do haly

simona20201309
15. sep 2024

@martinmmartin 😅
@vorkola dom treba mať čistý, upratany (prach, podlahy,.... ) a pravidelne často vetrať.
Nám vonia dom za pracim práškom. Keď perieme a vyvesime prádlo do izieb tak to pekne vonia. Perieme často. Nesusime v sušičke.
Ale keď sa varí tak bohužiaľ, ako píše Martin...vôňa jedla po celom dome. Osobne to neznášam ale projekt domu už nezmením. Už by som nikdy nechcela kuchyňu prepojenu s obývačkou a otvorený priestor

kp7333
15. sep 2024

Upec jablkovy kolac so skoricou, top vona na jesen.

katka700
15. sep 2024

@vorkola Nevravím že je to nemožné, ale zdravé to nebude. Všetky vône do zásuviek, aromadifuzery, vonné oleje obsahujú látky o ktorých sa tuší že sú asi karcinogenne (dokázané to zatiaľ nie je preto sa môžu používať). Keď prídeš na návštevu k niekomu kde to vonia tých pár hodín ti neublíži. Keď to máš doma a vdychujes to denno denne asi to zdravé nebude.
Možno skôr odstrániť zdroje nepríjemných pachov a potom skúsiť niečo prírodné (sušená levanduľa, bylinky, voňavé izbové rastliny, esenciálne oleje) alebo menej intenzívne zdroje vyrábaných vôni (sviečky, potpouri) len týmto spôsobom nikdy nedocielis intenzívnu vôňu čo by bolo cítiť v celom dome.

refly
15. sep 2024

@katka700 Urcite ano, a este k tomu sa neda dosiahnut aby to vonalo stale. Clovek si do par minut na vonu zvykne a prestane ju vnimat. Vacsinou sa odporuca dat nieco prijemno vonave do vstupnej haly, aby to clovekovy hned udrelo do nosa, ako vojde. Navsteve to hned urobi prvy dojem ze to tam voni, majitel domu si spoji prijemnu vonu so vsupom do domu a nikto si ani nevsimne / neuvedomi ze zbytok domu je "normalny".
Ak niekto chce 24/7 citit nejaku vonu, tak bohuzial. Cuch tak nefunguje.

lucia23529
17. sep 2024

Upratané, hlavne smeti vynesené 😀 a opraté závesy, prehozy, vankušiky a pod. v parfumovanej aviváži 🙂

zara1357
17. sep 2024

@vorkola úprimne tej vône máš doma určite dosť, len si na to už zvyknutá. Ja osobne ked pridem na navštevu a vidim milion vôni( s časovačom , veľa sviečok , závesy a deky, koberce vsatko vonia po inej aviváži , vonne tyčinky, sušené kvety atd..) rôzne čistiace, mám chut ist prec.
Najkrajšia vôňa je poriadne vyvetrať a naozaj upiecť koláč so škoricou, alebo vanilkou.