Ahojte , chcela by som vyskúšať vyprať uteráky v octe. Nebude to ale citit? Ešte nikdy som to nerobila. A kde ho mam naliať? Do priehradky na avivaz? A kolko ? Na kolko st prať?
Ja kupujem sanytol na prádlo, dávam ku každému praniu do priehradky aviváž až po rysku+prací prášok
Ahoj, ja bud lejem priamo na pradlo (uteraky) alebo len posprejujem pradlo (mam taky fajny rozprasovac z Ikei), nez ho hodim do bubna. Liat ocot do nadrzky som este neskusala, lebo do priehradky na prasok ide prasok a do priehradky na avivaz by sla avivaz (aj ked pri uterakoch sa avivaz nema davat) - cize do prania do bubna rovno. 🙂
A nie, nesmrdi to octom absolutne, ja nan nemozem dopustit, luxusne vycisti skvrny 🙂 👍
A ano, uteraky sa spravidla peru na 60-tke, ak nie je na stitku napisane inak (ja vsak i tak periem na 60-tke a zatial kazdy prezil 😀 )
Pockaj, teraz mi udrelo do oci ''chcela by som vyskúšať vyprať uteráky v octe'' - cize len v octe, bez prasku? Tak potom ak ho chces pouzit namiesto prasku, nalej ho do priehradky na prasok 🙂 cca v takom mnozstve, v akom by si pouzila prasok/gel. 🙂 Do avivazovej priehradky urcite nie, lebo ten praci cyklus by si ho vzal az nakoniec a to by ti asi pekne ''poaromatizoval'' tie uteraky 🙂 cize ak prat to chces, tak do priehradky na praci prasok 🙂 ale fakt kludne aj rovno na pradlo sa moze liat (gel/sypat prasok) - to mi povedal priamo pan opravar praciek - ze to je za jedno, ci do priehradky alebo do bubna na pradlo. Snad som spravne pochopila tvoju otazku...
A avivaz by som k uterakom fakt nedavala, lebo zdrsneju.
Ocot som davala akoze miesto avivaze, cisto len v octe som neprala zatial este.
Do bubnu nasypes jedlou sodu (nebo do prihradky na prasek) a pak misto avivaze nalejes ocet (ja osobne teda redim ocet vodou 1:2 a pridavam par kapek esencialniho oleje na provoneni.
Ja uz som ich takto prala a opralo ich v pohodke. Ziadny smrad ani nic, na 60tke ich pekne krasne vypralo.
Takze normalne gél ako vždy ale namiesto avivaze dať do tej priehradky na ňu len ocot Ano? A kolko cca ?
asi pol deci, tolko ako davas avivaze aby nevytekal z nadrzky. Mokre pradlo trosku cpi za octom, ked vyschne necitit nic
Necítit. Na 60