Ako prať luxusné tričká?

4. jan 2025

Dobry den. Viem, že možno primitívna otázka, ale priatel má pár tričiek a mikín luxusnej značky. Bojím sa že ich praním zničim, ako ich mám prať? Ja mam veci typu shein a lidl...o tie sa tak nebojím 😁

aliziana
4. jan 2025

Tak buď si pozri štítky, ako sa majú prať, alebo nech si ich perie priateľ sám

enmery
4. jan 2025

Veci majú štítok-toho odporúčania sa drž. Žiadna veda.

marsmykkok
4. jan 2025

Maximálne 30 stupňov, menej otáčok-600 až 800, ak nie sú špinavé, tak kľudne aj kratší program.

elenka74
4. jan 2025

Prevrátiť naruby, prať na 30 stupňov, menšie otáčky, a ja používam Perwoll alebo Woolite. A samozrejme biele neprať s farebným, aby sa biele nepofarbilo.

januska12323
4. jan 2025

Ja sa riadim štítkom aj pri lacných veciach.

slniecko5
4. jan 2025

Ja take veľmi citlivé veci, hlavne dcére šaty na koncerty atd, periem na 15min programe, 40tka. V podstate to len prevoniam.

autor
4. jan 2025

Dakujem.

slniecko5
4. jan 2025

Jo a hneď vesiam na vesiak, nech to drzi tvar.

veselo_neveselo
4. jan 2025

Podla stitku na 30 alebo 40 stupnov, obratene naruby a nie na max otacok pri zmykani. Nedavat avivaz. Susit na plocho a nie v susicke, ak su to citlive materialy.

nynia
4. jan 2025

Ja periem vsetko na 30 a tiez mam aj drahsie kusky

muchotrafka298
4. jan 2025

V rukach, to mas najistejsie. Su materialy, ktore nesmu ist do pracky. Tak ako sa perie napriklad kasmir, to nesmie ist do pracky ani nahodou a moze as to len v "skoro" studenej vode.

sovica
4. jan 2025

@autorka Riadim sa štítkami na oblečení. Veci pred praním prevrátim na ruby. Luxusnejšie a drahšie veci periem len 30. Ak sú to len mikiny, tričká, rifle, dávam žmýkať na najvyššie obrátky a potom pekne vytrasiem, aby neboli pokrčené. Šaty, blúzky a ľahšie materiály na nižšie obrátky. Takéto veci nesuším v sušičke, lebo sa bojím, aby sa náhodou nezrazili alebo nepoškodila potlač atď.

1ryba
4. jan 2025

Od luxusných tričiek by som čakala super kvalitu. Tak s praním by problém nemal byť. Ak sa zničia je to šmejd a tvári sa to ako luxus.

luxus10
4. jan 2025

periem na syntetike, 30 st. , 1200 ot., alebo rucne pranie, 30 st....potom susicka 10 min studeny prefuk, a sup na ramienko...ziaden problem roky rokuce...samozrejme praci gel, avivaz, prip. calgon na zmakcenie vody, vtedy sa vlakna tak nevylamu...prip. magnet. gula do pracky na zmakcenie vody...

sissy27
4. jan 2025

Ja oblecenie periem vzdy na 40 stupnov / 1000 otacok a nezaujima ma, co je na stitku. Ak to nevydrzi normalne pranie tak je to len handra a moze byt znacka a cenovka aka chce. Jedine teda kasmirove svetre alebo hodvabne saty alebo nieco podobne by som prala opatrne.
Ale ked je priatel taky citlivy na oblecenie, tak najlepsie nech si perie sam.

lula3108
4. jan 2025

@1ryba tak toto je totalne hlupost. Luxusne kusky su super kvalitne avsak presne ten typ latky nie je urceny na pranie v prackach. Napr saten, hodvab, merino vlna, kasmir atd. Su to prirodne materialy ktore proste nemozu ist do pracky. Taky polyester mozes prat a susit donekonecna lebo je to proste plast ktory vydrzi a presne na to bol robeny.

nevenka
4. jan 2025

@lula3108 ale su aj superwash upravy, ja mam program na vlnu a aj svagrina takto prala merino fusak a nic sa mj nestalo, kdezto moj rovnaky mi v cistiarni znicili.
A ja pochybujem, ze tricka ma z hodvabu, ako fakt...Maximalne to bude troska kvalitnejsia bavlna. Mozno modal, to vsetko moze do pracky.

beata_k
4. jan 2025

Ved sa opytaj priatela ako si ich pral on sam doteraz....

1ryba
4. jan 2025

@lula3108 všetko spomínané periem v práčke. Treba vhodný prostriedok a vhodný program. Dokonca aj na sušičke mám program vlna a program hodváb. A satén je obyčajná umelina.

sissy27
4. jan 2025

@lula3108 obavam sa, ze v tomto pripade su tie kuxusne tricka a mikiny z rovnakej bavlny (v lepsom pripade ) ako hocico ine a o ziadny hodvab ci kasmir sa nejedna, najdrahsie na tom luxuse tu bude napis, balenie a fotka na ig. Takze v pohode to moze hodit do pracky.

malyn
5. jan 2025

Čistiareň alebo pranie na nízkom stupni, program na jemné alebo ručné pranie