Ako prať bábiku?

mudrmp
27. dec 2023

Prosím,poraďte mi,ako oprať bábike textilnú čast-brusko a chrbát? Je veľmi špinavé.. ale ma v sebe baterky, babika vydáva zvuky..
Napadlo ma, skúšali ste niekto napr tepovacím vysávačom-trochu nastriekat,nechať pôsobiť a potom povysavat?
Zaujímavé je, na textilnej časti je stitok: pratelný poťah.. ale ako to mysleli keď sa ta textilná časť nedá dat dole..??

madeincssr
27. dec 2023

@mudrmp ja by som to kludne "pretepoval" makkou kedkou s pracim mydlom vzdy otocene smerom nadol (hoci aj na viac krat). A dobre potom vykefoval cistou vodou opat otocene nadol. Vsak nie vela vody, len tak "přiměřeně".

kubkovamama
27. dec 2023

@mudrmp baterky sa určite dajú vybrať.Alebo to je jednorazovka?Vyberiem,dám do pračky na šetrný program.Tie plasty vnútri to nepoškodí.Su to také bábätká s plastovými rukami,nohami,hlavami a textilným vypchatym telom a plastom na baterky.Aký primitívny opis😂,no nič sa tomu nestane keď to normálne operieš

madeincssr
27. dec 2023

@kubkovamama asi po čase skorodujú niektoré kovové kontakty, vypínač...

mudrmp
autor
27. dec 2023

@kubkovamama vyzerá takto. Nie je problém vybrať baterky,ale vnútri bude nejaké zariadenie co vydava tie zvuky,preto sa bojím dat to do práčky. Skôr nejako povrchovo vyčistiť.
@madeincssr A mate nejakú konkrétnu skúsenosť ktorým práškom na ručné čistenie pustia aj staré škvrny?
Myslim ze to nebudem prat casto,dlho to deti tahali vyzlecene..ale teraz im už na tom záleží a pekne obliekajú,tak preto to už chcem dat do poriadku..tieto bábiky mame dve a obe su hnusne..

madeincssr
27. dec 2023

@mudrmp no toto skôr dievky poradia. Predprať (opatrne "pretepovať" kefkou) jadrovým mydlom a potom niečím silnejším na škvrny na bielom prádle. Prosím dievčatá, podeľte sa o skúsenosti.

mudrmp
autor
27. dec 2023

@madeincssr dakujem

mamusa123456789
28. dec 2023

@mudrmp my sme väčšinu hraciek na baterky normálne prali v pracke, ale bez bateriek a všetko nám fungovalo, len neviem, ci to bude aj váš pripad