Zeny, prosim Vas poraďte mi ako oprat uteráky aby boli pekne jemne ako v hoteli….
Lebo ked operiem uteráky doma tak su tvrdé a vobec nie su jemne…Rozne rady na internete som citala. Soda bikarbona ?
Mate nieco overene co naozaj funguje pls
Sušička
Sušička. Vtedy sú ako obláčik.
Možno ešte keby si jemno prežehlila? Ale to si nie som istá.
Sušička. Ničím iným nedosiahneš takú mäkkosť, ani octom, ani sódou, ani soľou, alebo nepridaním aviváže.
Jedine sušička
Presne, ako píšu baby. Je úplne jedno, ako ich operieš, jedine vysušením v sušičke dosiahneš mäkkosť, ako v hoteli. Ja napríklad teraz v lete suším prádlo vonku. Ale uteráky sú výnimka, tie idú do sušičky, aj keď je vonku ideálne počasie na sušenie.
Tiež hlasujem za sušičku 🙂
Sušička. V hoteli to sušia zrejme iba tak, pri takom množstve.
Skúšala som asi všetko možné aby aj tie naše boli mäkké, ale nemám sušičku takže výsledok je skoro nulový 😅bohužiaľ teda z času na čas, keď už sú tie naše ako šmirgel, musím kúpiť nove😅...takže musthave keď sa budeme sťahovať je kúpiť dostatočne veľký byt na to, aby tam mohla byť aj sušička 😅
Zalezi od druhu uterakov, nie je uterak ako uterak. Niektore nebude jemnucke a nadychane aj ked ich budes susit v susicke... ani v hoteloch nebyvaju vzdy makke uteraky, a to ich susickuju. Mam to otestovane, doniesol mi otec kopu uterakov, lebo "nech robi co robi, su tvrde".
Jednoznacne mozem povedat NIE: kope avivaze a nizkym teplotam. Uterak treba vyprat, vyplachat riadne, dodrzat objem v pracke (save materialy sa neperu "plna pracka", nevypalcahju sa dostatocne, zvysky prachu, vela avivaze stvrdnu po ususeni - napr. zaprasis s tym po vysuseni a lieta z toho prach ako z prachovky) a dat do susicky. Ziadne zehlenie frote uterakov.
@obleckodogymu susicku som mala aj v mini 2i byte... mala som ju na pracke postavenu, jedine co som musela ozeliet, je bordelaren na pracke povykladana. Znamy ju maju v obyvacke, druhy v chodbe. Kedze jej treba naozaj iba zasuvku 🙂
@simca06022011 áno viem, mne sa to takto kade tade rozmiestnene ale úplne nepáči a nechcela som ani práčku so susickou ako jeden spotrebič 😊kvôli tým uterákom už vydržím, len teda ozaj myslím že iná cesta ako sušička k tým mäkkým uterákom asi nevedie 😅
@obleckodogymu pracka a susicka na sebe su uplne perfektne riesenie do malych bytov ;) 2v1 su na nic podla mna, to by som veru ani ja nechcela
toto naozaj dosiahnes len susickou
sušička je top, to je jasné, ale z detstva si pamätám, že moja teta uteráky žehlila, aby boli mäkké, takže aj na tom asi niečo bude. Priznám sa ale, že pri mojej nechuti k žehleniu som to neskúšala ani "pred sušičkou"
V hoteloch používajú sušičky. Takže takúto mäkkosť dosiahneš iba sušičkou, ako píšu vyššie ☝️...
Obchody mavaju uvedenu gramaz uterakovej latky, kupuj 500 a viac gramove na meter latky. Taketo hrubsie aj s avivazou z klasickej pracky su makke. Nasla som aj 600 gramove. Vsetky take tenke su tvrde.
@jumama len zase pozor, tieto vysokogramazove keď niekto používa veľa avivaze ostanú otrasne, také až by som povedala lepkave, nesave. Tiež takéto mame, kúpila som mame a ta ich hneď dokatovala a mne ich nakoniec pani domáca v chorvátsku tak vyavivazovala ze im bol koniec. Nepomohlo mi ani ich vyvarit :D inak.makke boli vždy.
My sme začali mať jemne uteráky a keď sme kúpili sušičku. V lete susim na balkóne, ale uteráky v sušičke lebo inak stvrdnu
Ak su bavlnene, tak ich pravidelne prat na vyssiu teplotu a miesto avivaze pouzivat ocot. Tvrde su lebo sa na vlakna nabalujue avivaz a na nu vodny kamen