Ahojte, máte na leto Merino tričká na bežné nosenie? Ako ich periete? Keď ma človek jedno tričko tak asi ho prať nejako zvlášť je dosť neekonomicke. A sú aj také čo sa nezmolkaveju? Snažím sa minimalizovať šatník,tak by som uvitala niečo,čo netreba prať denne.
Merino je super v tom, že aj po 3,4 dňoch neustáleho nosenia nesmrdi,rýchlo schne.
My máme Merino tričká a spodné prádlo len značky ZAJO,perfektná kvalita,dobrá cena
Jazdím denne na bicykli,točím dookola 3 tričká s dlhým rukávom 3 roky a ani jedno nemá zmolky
A teda periem normálne s práškom bez aviváže,ak sa pozabudnem,tak aj s ňou na programe outdoor.
Môžeš aj ručne ,suché je z večera do rána
@avanka veď ti že čítam že sa hneď zmolkavie, tak reku za tu cenu či to má význam kupovať.
@avanka tak ako že ty nemáš zmolky sa čudujem. A s krátkym nemáš žiadne tričko ? A keď nemám program outdoor? Môžem na 30tke normálny program?
Nemas program na vlnu alebo jemne pradlo, alebo tzv. rucne pranie?
program na vlnu, dam do ochranneho vrecka, pouzijem praci gel na vlnu, a odstredujem na nizkych otackach, vyborny na vlnu je planet pure, univerzalny praci gel
@madeincssr ručné pranie mám asi,resp akoze taký refresh na pol hodiny...to môže byť?
@eludka polhodina na 30tke alebo dokonca na 20tke
@avanka to je Zajo a je to zlozenie 100% merino?
Hlavne to neper s bežným práškom lebo zničiš vlastnosti merina. To si môžeš kúpiť obyčajne tričko
@avanka a koľko % Martina obsahuje? Viem že je to rôzne...
@madeincssr
https://www.zajo.net/sk/elsa-merino-w-tshirt-ls...
Ja som nikdy nič lepšie nemala, nosím ich fakt celoročne..turistika,bicykel,či na bežné nosenie
@avanka ano, finta nezmolkovania mozno bude v tom, ze to nie je 100% merino. Je tam aj 12% Nylon a 5% Spandex a mozno to vplyva pozitivne na odolnost materialu voci opotrebeniu a/alebo zmolkovaniu.
@madeincssr môže byť..100 percent Merino som.nemala ,lebo toto mi maximálne vyhovuje
@avanka no a koľko dní ich napr nosis bez prania? Na bežné nosenie myslím napr do práce...
@avanka a este prosím ta,ako sedia veľkosti? Oni sú asi dosť na telo,však? Vyzerá to taký tesnejší obtiahnuty materiál...
Práve zháňam merino veci - tričká, mikiny, ponožky, spodné prádlo... Akú značku odporúčate? Čítam, že Zajo. Alebo ešte nejaké tipy? Niečo majú aj v decatlone, froggywear je strašne drahé, aj black hill outdoor... Potrebujem toho dosť, takže zháňam niečo za sumu, čo ma nezruinuje. Ďakujem
periem ako @eludka.
pre mna je zaklad vrecko na pranie a pripravok na vlnu.
mam vela merino triciek/veci od viacerych znaciek. nosim prevazne na bicykel. nejak extra sa nezmolkuju ziadne. so zajom som spokojna. velkostne mne z nich vyhovuje o cislo vacsia velkost, nez nosim. ale do prace asi nie. je dost dlhe a ma kontrastnu napis na rukave.
mam aj vyslovene do prace, nema zmolky. je v pohode aj to: https://www.woox.sk/kerikeri-blue-wing-teal
to ma malo merina, nesmrdi vobec.
mala som dlho jedno icebreaker tricko, to som prala normalne s normalnym gelom na pranie, dlho drzalo a potom sa zrazu doslova rozpadlo. odvtedy teda davam pozor.
@oblecenieavecicky mozno zulu alebo warg vo 4campingu
no ja mam vela merino veci od ZAJO a periem normalne ako zvysok na 40. stupnoch s praskom -klasika s ostanym pradlom 🙂 a su bez poskodenia
@kukuk29 a tiež nemáš zmolky?
Bežné nosím S a ZAJO mám tričká m a legíny S.pomeraj sa, veľkosti sedia podľa rozmerov
@avanka ďakujem moc
nemám žmolky ani na tých zimným ...
Merino periem v rukách s prípravkom určeným na vlnu ,napustim do umývadla trochu vody a preperiem
Ciste merino je vyborne (nezasmradne), ale drahe a malo trvanlive (zmolky a minidierky). Ja by som merino veci obratene naruby len namocil do lavora s primerane teplou vodou s tekutym pripravkom na vlnu a nechal ich tam dlhsie, nasledne jemne prepral, preplachol cistou vodou a bez silneho zmykania pekne povyrovnavane vyvesil.