Ako periete mastné fľaky?

slnecnica82
12. apr 2023

Dievčatá čo dávate do prania na mastné fľaky, stále som ich zaprala s jarou a dala prať, všetko zišlo krásne dole, ale keďže tých fľakov pribúda, keďže mala začína jesť sama tak by som uvítala niečo rýchlejšie .Ďakujem

laura07
12. apr 2023

@slnecnica82 jar do pračky? Kriste, ja som už asi fakt stará. 🤷‍♀️

vikusjk
12. apr 2023

@laura07 nemyslim, ze autorka dava jar do pracky. Ja tiez pouzivam jar, ak mam mastny flak, ale presucham ho v rukach, trochu oplachnem, aby nepenilo uz a tak dam prat. Ved to je najlepsie na odmastenie.
A co teda pouzivas ty?

ctrl
12. apr 2023

@slnecnica82 predpierkovy sprej na bezne fľaky a
a Universal gel neriedeny od Eurony.

laura07
12. apr 2023

@vikusjk aha 💡no ja mám 15 ročne dieta a persil. Nepoužívam jar pred
pranim 🤷‍♀️

matullienka
12. apr 2023

Prebehnem v rukách jarou a potom dám prať

vikusjk
12. apr 2023

@laura07 tak potom jasne, ze asi nemas taky problem, ako autorka 🙂 Ja uz mam tiez vacsiu babu, ale stale ak sa stane, ze mi napr. frkne olej, alebo prskne pri vysmazani na oblecenie, postupujem tak a zarucene sa vzdy vyperie

thereisabear
12. apr 2023

Skús žlčových mydlo

laura07
12. apr 2023

@vikusjk píšem, že som už asi stará 🙈 utierok mám asi milión, tie periem samostatne a nikdy mi nenapadlo napeniť ich pred pranim 😁 proste tam švihnem minimálne 60stupnov a dovi.

vikusjk
12. apr 2023

@laura07 tak jasne, utierky aj ja periem na 60-tke, to je taka samostatna kategoria 😅 ja som to skor myslela na oblecenie, kde nie vsetko mozes prat na vyssej teplote atd

moonlight1210
12. apr 2023

Tiez odmastnujem prepranim rucne Jarou. Preplachnem a ide to do pracky.

lucka.mt
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
slnecnica82
autor
12. apr 2023

@laura07 nie do práčky, treba čítať s porozumením 🤦🏻‍♀️

heidi4
12. apr 2023

Mne velmi pomaha na skvrny, flaky obycajny ocot (preliaty do flasticky a'la sprej - pred pranim len nastriekam na skvrny a hodim do pracky) - vzdy mi vsetko krasne vyperie, ale tak ja zijem sama so sebou (plus pidi psik) a dufam, ze sa nezagebrim az tak ako male dieta :D myslim to v dobrom - ze mne ocot staci na pomoc, ale neviem, ci aj pri detoch bude 🙂 skusit to ale mozete 🙂 (o Jari som tiez este nepocula pri prani, vyskusam raz aj tu :D)

slnecnica82
autor
12. apr 2023

@vikusjk takto to robím aj ja, ale je toho ozaj dosť, tak by som uvítala niečo rýchlejšie, efektívnejšie...a ďakujem za vysvetlenie danej osobe 👍

heidi4
12. apr 2023

@heidi4 Alebo teda este aj Vanish spray / gel pomaha vseobecne na flaky aj mastne skvrny 👍 bol super, ale presla som uz radsej na ten ocot (menej chemie)

slnecnica82
autor
12. apr 2023

@thereisabear aj to mám odskúšané, aj to zaberá, len ja by som prijala rýchlejšiu variantu, ako stále zaprat tie fľaky kým to pôjde do práčky 😊

laura07
12. apr 2023

@slnecnica82 Ach, tak čítaj znova..

Dievčatá čo dávate do prania..

Tak keď do prania, tak pre mna, to znamená do pračky, nie?

Ci len si si potrebovala popismenkovat frazičku? Gratulujem.

vulka
12. apr 2023

@slnecnica82 Poriadne namydlím, pred praním v práčke, obyčajným žlčovým mydlom.

slnecnica82
autor
12. apr 2023

@laura07 áno do prania bola otázka, ale ty si vyšla s jar do prania, tak kde si to čítala?nie nepotrebovala.som.nic, ale asi ty máš špeciálne potreby keď nevieš pochopiť normálne sformulovanu vetu...ja som sa pýtala zein čo majú odskúšané alebo čo odporúčajú a tvoja odpoveď nezodpovedala tejto otázke, takže čo si mi ty chcela poradiť????

laura07
12. apr 2023

@slnecnica82 vlastne vôbec nič.. 🙆‍♀️

heidi4
12. apr 2023

@heidi4 a do tretice, pomaha mi aj granulat Sanytol do prania (na obale je nieco ako bielaci a dezinfekcny ucinok, ale mozno ich je viac druhov), pred pranim skvrnu navlhcim vodou, posypem par granulkami Sanytol, ''zabalim'' (pokrcim) ten kus pradla a tak hodim do pracky (pripadne necham tak cez noc posobit ten granulat, len je dost silny, tusim raz mi aj vyzral farbu na pradle, ked dlho ucinkoval). A presne, ako baby pisu vyssie, aj zlcovym mydlom pred pranim je dobre v rukach predprat (tiez navlhcit vodou a ides) 🙂 :D

janka_266
12. apr 2023

@slnecnica82 posypem sondou bikarbonou, nechám odstáť vo vode a periem. Niekedy keď mám čas k tomu pridám žlčové mydlo. Takto mi už zišli aj zaprate fľaky 😃

saxana000
12. apr 2023

Len klasika prasok 60 ka a dlhy program.alebo este frosh sprej mam odskusany ale to davam skor na zelene kolena a flaky od kecupu ale poradi si aj s mastnym ked pride mala zo skolky oklapkana od polievky..

kacenocka2
12. apr 2023

Mne Vanish pomohol,hodinu pred praním strieknut

slnecnica82
autor
12. apr 2023

@kacenocka2 dakujem

misinka0611
12. apr 2023

Ja posucham zlcovym mydlom. Mám také tekuté s kefkou, veľmi je to praktické. Nechám pôsobiť a keď idem prať tak to hodím do pračky k ostatným veciam. Vypralo aj jedlo aj kolená od trávy 😀

mamusa123456789
13. apr 2023

Najrýchlejšie riešenie máš používať na doma staré oblecko a keď aj ostane fľak, tak nemusíš riešiť, ja to robím takto, lebo keby som mala všetko prepierat jarou tak ma porazí, nakoľko mám 2 malé kusy doma (skoro 3 roky a 15 mesiacov)