Ako oprať bundu s umelou kožušinou?

mimka688
14. nov 2024

Ako vyprať páperovú bundu s umelou kožušinou? Cez leto sme malo všetky bundy uložené v posteli. Urobila sa tam pleseň a teraz sú bundy zatuchnuté… poradili by ste mi ako ich najlepšie vybrať aby sa nepoškodili ?
Ďakujem

madeincssr
14. nov 2024

@mimka688 no mozno paperku radsej do cistiarne.

minenkak
14. nov 2024

@mimka688 Práčka 30stupnov, nejaký jemnejší program,potom sušička,zmiešaná tkanina a je

pe_mi
14. nov 2024

Aj si zistila prečo tam máte pleseň?toho by som sa bála.
Sušička a žiadny problém.operieš na 30stupnov a kozusinka bude ako nová.

mia_von_prag
14. nov 2024

Periem v pračke na 40 a dam do sušičky. Dětské periem tak 3x do týždňa, každý deň sa zablatia.
Plesnive by som skusila vyprať, nič horšie sa jej už asi stať nemôže

svetlonos
14. nov 2024

Ak je pleseň na bunde priamo a smrdí tou potuchlinou, nevyberie to. My sne sa sťahovali, Mnohé veci boli najskôr v pivnici kým sme zložili nábytku a postupne to nosili do bytu. Potuchy inú som horko ťažko z niektorých veci odstránila prípravkom z dm na odstránenie pachov.
Aké na jedných nohaviciach tiez bola pleseň a ani po 4 opraniach na 40tke a teojhodinovym programom ten puch nezasielať, ani celkom ten fľak. Takže skus jedine čistiareň.
Inak papierové bundy operes v pohode keď dáš do práčky k nim zo 3-4 tenisové loptičky a rovnako aj do sušičky. Tej kozusine sa nič nestane.

mimka688
autor
14. nov 2024

@minenkak a keď sušičku nemáme ? Čítala som tiež že práčka 30 stupňov a tenisové loptičky.

mimka688
autor
14. nov 2024

@minenkak sušičku nemáme… spálňu mame dosť tmavú , niekedy som v nej sušila prádlo, cez leto bola pleseň na stene a v skrini ale to som už poriesila, toho som sa zbavila. Dnes som chcela vytiahnuť zimné bundy z postele a som tam našla pleseň, bundy nie sú priamo splesnene ale strašne smrdia všetky.

mimka688
autor
14. nov 2024

@mia_von_prag bundy nie sú priamo plesnivé ale dosť smrdia. Sušičku bohužiaľ nemáme .

mimka688
autor
14. nov 2024

@svetlonos nie je priamo na bunde pleseň ale je napáchnuta tuchlinou, pôjdem zajtra pozrieť do dm len sušičku nemáme tak sa bojím schnutia kus , kúpim aj ten špeciálny gél na pranie.

cacianka
22. nov 2024

Nemáte v meste tie samoobslužné pračovne? Sušičky tam majú

mimka688
autor
22. nov 2024

@cacianka mame, drahé bundy som nakoniec radšej odniesla tam 😄 radšej takto bolo by mi ľúto keby sa zničili