Ako vyprať páperovú bundu s umelou kožušinou? Cez leto sme malo všetky bundy uložené v posteli. Urobila sa tam pleseň a teraz sú bundy zatuchnuté… poradili by ste mi ako ich najlepšie vybrať aby sa nepoškodili ?
Ďakujem
Aj si zistila prečo tam máte pleseň?toho by som sa bála.
Sušička a žiadny problém.operieš na 30stupnov a kozusinka bude ako nová.
Periem v pračke na 40 a dam do sušičky. Dětské periem tak 3x do týždňa, každý deň sa zablatia.
Plesnive by som skusila vyprať, nič horšie sa jej už asi stať nemôže
Ak je pleseň na bunde priamo a smrdí tou potuchlinou, nevyberie to. My sne sa sťahovali, Mnohé veci boli najskôr v pivnici kým sme zložili nábytku a postupne to nosili do bytu. Potuchy inú som horko ťažko z niektorých veci odstránila prípravkom z dm na odstránenie pachov.
Aké na jedných nohaviciach tiez bola pleseň a ani po 4 opraniach na 40tke a teojhodinovym programom ten puch nezasielať, ani celkom ten fľak. Takže skus jedine čistiareň.
Inak papierové bundy operes v pohode keď dáš do práčky k nim zo 3-4 tenisové loptičky a rovnako aj do sušičky. Tej kozusine sa nič nestane.
@minenkak sušičku nemáme… spálňu mame dosť tmavú , niekedy som v nej sušila prádlo, cez leto bola pleseň na stene a v skrini ale to som už poriesila, toho som sa zbavila. Dnes som chcela vytiahnuť zimné bundy z postele a som tam našla pleseň, bundy nie sú priamo splesnene ale strašne smrdia všetky.
@mia_von_prag bundy nie sú priamo plesnivé ale dosť smrdia. Sušičku bohužiaľ nemáme .
Nemáte v meste tie samoobslužné pračovne? Sušičky tam majú
@mimka688 no mozno paperku radsej do cistiarne.