Ahojte, mám jedny veľmi obľúbené džínsy, ktoré ale po pár opraniach začali neskutočne "zatuchnuto" páchnut.. nechápem, pretože akonáhle ich vytiahnem z práčky, krásne voňajú..keď vyschnú, opäť otrasne smrdia.. neviete či sa to sa ešte nejako zachrániť? :(( fakt ich milujem, chcela som si kúpiť také isté ale uz sú vypredané 😐
@silvia2909 sanitol na prádlo...pred praním namoč šaty asi na hodinu do vody a pridaj ten Sanitol
Možno zatuchli, lebo dlho schli. Mne sa to niekedy stane, keď máme doma chaldnejsie, mame podlahov3 kúrenie a nemám susicku. Takže sem tam niečo zatuchne. Teraz viac kurim
@silvia2909 nemáte vlhko v dome/byte? Môže byt aj skrytá pleseň. Ja som sa s tým pasovala keď som ešte byvala u našich, keď som sa sťahovala pomaly všetky veci som musela vyhodiť, lebo smrdeli ako stará pivnica. V mojom byte to bolo veľmi cítiť. Keď som bola u našich som to necitila, lebo som na ten pach bola zvyknutá, no nasi majú doteraz problém s plesňami, ale to nemusí byt povrchové stačí aj v stenách pod omietkou keď máte navlhnute a veľakrát sa to aj ťažko zisťuje.
@silvia2909 ja milujem rifle z F&F Tesco a tieto presne všetky vždy tak extrémne pachnu😅 nepomáha nič, ani parfémy do prania…pomáha mi jedine vždy prestriekať týmto sprejíkom na textil:
https://www.parfemydoprania.sk/sprej-na-textil-...