Ako odstrániť zápach spod drezu?

labkosuch
20. sep 2023

Ahojte, pod drezom mam dost velky suflik, ktory ale nemozem vyuzivat pretoze smrdi ako zumpa a vsetko co tam dam je napachnute. Staci ho otvorit a smrad. Na dres je napojena hadica aj z pracky aj z umyvacky. Mali ste podobny problem a odstranili ho? Dakujem

zuzana9393
20. sep 2023

@labkosuch neviem, ale tiež má to zaujíma.

jumama
20. sep 2023

Kupila som si vonave oleje na pranie a zistili sme, ze sa z toho dcera skrabe a tak som v tom uz neprala. Bolo mi luto vyhodit a tak to pouzivam na navoniavanie, na odlicovaci tampon kvapnem kvapku a dam do suplika, skrinky, pre istotu som to aj na viecko od zavaracieho pohara dala. Oni vonaju velmi silno, ozaj staci kvapka a vydrzi to aj tyzden vonat. Daju sa aj original take navonoiavacie vrecka kupit, napriklad Coccolino, nemusia ist len do pradla, v podstate vsade, kde chcete navonat. Alebo byvaju aj take drevene gulocky a k nim vonne olejceky, co sa zvyknu aj do topankovnikov davat...

Ale podla mna pokial tam budu tie odtoky, tak asi vzdy to bude trosku od nich zapachat. Cimkolvek to navonat znamena len prebit to silnejsou vonou. Mozno zalezi, aj ake stare tie odtoky su, ci uz nemate vselico v hadiciach pousadzane, mozno pravidelne cistiace programy na pracke a umyvacke pustat... Mozno sem tam do umyvadloveho odtoku Sifo alebo nieco podobne, to riadne precisti aj mastnoty aj vsetko.

viestta
20. sep 2023

Ked mas dobre spoje, nema ti co smrdiet zo sifona, takze treba najprv skontrolovat vsetky spoje ci su tesne a neprenika cez nich smrad z kanalizacie. Ak su dobre spravene odpady, nema co smrdiet

mirka438
20. sep 2023

My to mame tiez, minule sme to aj cele rozobrali dole, vycistili a smrdi to stale 😭 nemozem tam ani hrnce ulozit ani nic..aj sme to paskami roznymi pooblepovali vsetky spoje, nic nepreteka len odporne smrdi, na.prasky som z toho

januska12323
20. sep 2023

Niečo máš zle zapojené.

simca06022011
20. sep 2023

Nerozumiem, tam nemá čo smrdiet. Tesnenia treba skontrolovať. Neviem ako to máte napojené, či má práčka svoj vývod alebo ide do sifónu alebo ako. Ale ja som tam mala vnútri takú strunu a gulicku a ta chytala.vsetku špinu, a smrdelo to v práčovni. Jednoznačne cele ti to treba skontrolovať a pozrieť z kade ide smrad.
Ja mam pod umývadlom zásuvku s košom a policu a nesmeli mi absolútne nič nikde.

labkosuch
autor
20. sep 2023

Ahojte, my sme sa sem prestahovali pred pol rokom..este sme neskusali sypat tam nic..ci je to spravne zapojene neviem, prikladam foto.

viestta
20. sep 2023

@labkosuch kazde tesnenie, a ze ich je tam viac ako by bolo treba, moze byt netesne a unika cez neho smrad z kanalizacie. Neostane vam nic ine, len to vsetko rozobrat a spravit poriadne, lebo tato ludova umelecka tvorivost len pritahuje pruser. Smrad je ten najmensi pruser.

simca06022011
20. sep 2023

a ked sa nahnes nad dres nejde ti pri tomto vytvore smrad aj z umyvadla?

aalt
20. sep 2023

Zavolaj si vodara. Niekde to asi netesni v tych sedych trubkack zo steny, pripadne za nimi ta prva biela. Tam je smrad z kanalizacie, to musi tesnit na 100%. Aj ten vrch sifona by mal byt cisty, ale ak to je suche, tak to by smrdiet nemuselo. Umyvadlo smrdiet nebude, to je este pred sifonom. Ved si k tym spojom normalne cuchni.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aalt
20. sep 2023

Ten spoj na stene je nejaky tmel? Nie je to vlhke? Zle to je na tej fotke vidno.

aduskatt
20. sep 2023

vyčistit sifón

aliaray1
21. sep 2023

@labkosuch Ahoj, z obrazku vidim, ze el. zasuvku mas velmi blizko vody, uz to je proti norme. Nam toto v novostavbe prerabali.

K smradu...ak je to panelak, moze vyrazat odpad a bolo by fajn sa popytat susedov. Existuje na to technicke riesenie, riesi to potom spravca.

labkosuch
autor
21. sep 2023

@aliaray1 Ach kuchynu sme sa nechystali tak vazne renovovat..A kto tu zasuvku potom vobec robil ked tam nema byt? ( Z drezu smrad nejde ten bol prvych par tyzdnov kym sa to trosku rozpouzivalo a asi same preplachlo. Byvame v tehlovej bytovke neviem ci to nieco meni. A smrdi tam kazdy spoj ku ktoremu cuchnes. To tmave okolo ten trubky zo steny je tmel, mokry nie je no zda sa ze sa na par miestach uz rozpada aj ked necitim nic mokre.

aalt
21. sep 2023

No tak tie spoje netesnia ak smrdia. Bud rada ze netecu. Teoreticky by stacilo ich prelepit, ale nejlepsie je to rozobrat a spravit tak, aby to tesnilo. Tam nema a nesmie smrdiet nic.

simca06022011
21. sep 2023

tak rozobrat komlet sifon, kludne kupit rovnaky novy, s novymi tesneniami vsetkymi a namontovat spat...

aalt
21. sep 2023

Sifon nemusi byt problem, smrad z odpadu ide len po sifon. V sifone v tom U-cku je voda a ta ten smrad "zastavi" aby nesiel do drezu. Ak iba smrdi, tak je na 90% problem medzi sifonom a odpadom v stene.

labkosuch
autor
21. sep 2023

Dakujem baby ste super, vymenime to teda cele )