Ako odstrániť pleseň zo steny?

25. júl 2024

Ahojte, všimla som si pleseň na stene v spálni… poraďte prosím ako sa toho najúčinnejšie zbaviť? Stačí savo proti plesniam?

markusrasford
25. júl 2024

Áno skus to savo

ellca123
25. júl 2024

Máš problém z vlhkosťou,daj sa savo,ano
To ale nevyrieši problém prečo sa ti to robi
Kúp si odvlhčovače...sú rôzne,fungujú

Mne problém z vlhkom v dome,keď sme dali plastové okná odstránila rekuperácia
Fakt odporúčam,nerobím nikomu reklamu...googluj

10zabka
25. júl 2024

spray Asanex s aktívnym striebrom
https://www.jub-farby.eu/kategoria/pripravky-pr...

autor
25. júl 2024

@markusrasford a potom ako dlho nesmiem byt v tej izbe kvôli výparom? Neurobí to škvrny na stenách ? Ono je toho veľa skoro na každej strane steny. Preto som rozmýšľala či každý deň nenastriekat jednu, kvôli tím výparom… aj za radiátorom asi je, neviem ako sa tam dostanem.

autor
25. júl 2024

@ellca123 a neurobia sa škvrny na stene? Ako dlho to nesmiem dýchať ? Lebo je toho veľa.

Ďakujem skúsim

Ono zvykla som tu sušiť v spálni prádlo tak s tým koniec. Aj mame takú dosť tmavú spálňu. Treba viac púšťať svetlo.

viestta
25. júl 2024

Savo je to najhorsie co mozes pouzit. Kup si bezchlorovy fungicid na steny, s tym postriekaj, Fungicid nici plesne do hlbky, Savo len vybieli povrchove prejavy.
A samozrejme treba zistit pricinu, lebo ak mate aj v lete plesen, tak problem bude niekde v stene, vzlinajuca vlhkost, zatekanie... Pricinu treba odstranit, lebo postrekom sa plesni nezbavite

autor
25. júl 2024

@viestta a kúpim aj v drogérii ? Môžu sa potom dýchať výpary ?

domka222
25. júl 2024

Ak je toho veľa, na savo ani nepozeraj. Ako píše
@viestta, fungicid. A hlavne teraz treba veľa vetrať, keď je vonku slnko a myslieť na to,že treba hľadať príčinu, lebo príchodom jesene a zimy sa stav ešte zhorší.

autor
25. júl 2024

@domka222 tento? Som z toho dosť v strese lebo len teraz som sa presťahovala sama a nikdy som toto neriešila, preto sa toľko pýtam…. A môžu sa dýchať výpary ?

viestta
25. júl 2024

Kupis to v obchode s farbami, uz uplne bezne dostat fungicidy na steny, dokonca aj s vonou citrona. A na rozdiel od chlorovych prostriedkov sa neuvolnuju do vzduchu, posobia dlhodobo (ale nie vecne). Chlorove soli ostavaju na povrchu, potom posobia hygroskopiscky a este viac pohlcuju vlhkost, co zas podpori rast plesni. Chlorove pripravky sa maju po pouziti oplachnut, co zo steny neoplachnes. Savo je dobre akurat tak na sprchovy kut, kde ho vies splachnut, na nasiakave povrchy urcite nie.

viestta
25. júl 2024

ten fungistop je dobry a vhodny

autor
25. júl 2024

@viestta super. Ďakujem, pôjdem zajtra kúpiť

tianna
25. júl 2024

My sme dávali sódu bikarbónu s citrónovou šťavou. 100% efekt, aj keď samozrejme farba sa poškodila. Pleseň sa už klop-klop nevrátila.. je to už vyše roka čo sme dávali takto dole.

30katrusa40
25. júl 2024

No najskôr nesusit prádlo vnútri ani v zime. Mali sme rovnaký problém. Kúpili sme sušičku a je pokoj. Plesne sme sa zbavili až keď manžel na stenu dal neutralizacnu soľ starý náter dal dole a znova vymaľovať . Dával do farby niečo proti plesniam . Už neviem názor vo farby laky poradia

tianna
25. júl 2024

@30katrusa40 áno, úplne súhlasím, presne toto bol aj u nás problém.. sušička ho našťastie vyriešila 👌🏼

motherofflower
26. júl 2024

@tianna Mohla by si prosím napísať, v akom pomere a ako ste to aplikovali?

tianna
26. júl 2024

@motherofflower v podstate treba z toho spraviť takú kašovitu hmotu. Presne som to neriešila že aký pomer, no tak aby sa to dalo nanášať štetcom/štetkou (to už podľa veľkosti plochy) a ostalo to tam v čo najväčšej miere. Samozrejme že trochu to steká. Nechali sme pôsobiť hodinu a následne zotreli vlhkou špongiou vodou 🙂 jaj a čo je dôležité ešte najprv si tú plochu nastriekaj trochu vodou aby si nepretierala štetcom pleseň, to by si si ju mohla rozprášit 😬 inak štetcom sme to skôr akoby prikladali, nie vyslovene natierali.

motherofflower
26. júl 2024

@tianna Ďakujem pekne. Skúsim radšej takto bez chémie.

tianna
26. júl 2024

@motherofflower áno, ja som tiež nechcela chémiu. A super to našťastie pomohlo. Držím palce nech to pomôže aj tebe 🙂