Ako odstrániť čierny olej z látky?

29. okt 2024

Zdrvaim, akýmsi zvláštnym nedopatrením sa nám podarilo privrieť striešku z kočíka do dverí 🫣 ostali tam 3 dlhé odtlačky od čierneho oleja proste toho čím sa mažú dvere 😅 už som to samozrejme skúšala čistiť viacerými ale bežnými spôsobmi cistenia žiaľ nejde to absolútne dole ale ani len náznak toho že by to apson bolo slabšie viditeľne. Máte tu nejaký tip čím by taký olej z latky mohol ísť dole ? 🙏🏼 ide ma z toho rozdrapiť nemozem sa na to pozerať 🤣 ďakujem za rady 😇

madeincssr
29. okt 2024

Skus technicky benzin, vymienat ciste biele handry - na nich uvidis, ci mastnotu beru. Kupis v kazdom farby-laky aj v obchodakoch.

viestta
29. okt 2024

Technickym benzinom to este mozno pojde, ked uz si kadeco vyskusala. Alebo tetrachlorom (ten asi nezozenes). Nabuduce s mastnymi skvrnami neexperimentuj a zacni hned benzinom

lucka_ke
29. okt 2024

ak sa to dá zložiť z kočíka tak daj do čistiarne, oni si s tým poradia

autor
29. okt 2024

@madeincssr
@viestta Fuha to nezničí poťah ? Zas aby to nebolo ešte horšie 😃

@lucka_ke Asi predsa skúsim

viestta
29. okt 2024

To neviem ci to neznici ked uz si tam ten olej dobre zafixovala

zuzinka888
29. okt 2024

Skoda ze si ti uz cistila. Vazelina ci mazaci olej treba este na cerstvu skvrnu natriet vrstvu masti( bravcove) a vmasirovat ju do skrvny- potom na to naniest jar alebo iny odmastnovac a potom oprat- no vzdy na cerstvu skvrnu. To mi poradila jedna maminka co ma doma- v garazi automechanika a deti radi pomahaju😀