Ahojte. Mám práčku, ktorá má približne 4 roky. V poslednej dobe z nej ale vkuse cítim zápach. Pravidelne ju dezinfikujem sanytolom, cistim filter, vyutieravam tu gumu vo vnútri pračky. A hlavne,ani prádlo mi už až tak nevonia. Práčku nikde nenechávam zatvorenú. Už neviem, že čo vyskúšať. Poradíte?
Minule som kdesi citala,ze treba pozriet odtokovu hadicu,ci tam nie je nieco zapchate/zanesene,ze vtedy zvykne smrdiet aj napriek cisteniu
@zuzka2807 ahoj ja každý mesiac takto čistim práčku dávkovač na prášok a aviváž poriadne vyumyvam vždy cifom s keď vyberiem celý ten zásobník aj tam je niekoľko krát špina tak umyjem aj to spodný filter vypustíme tiež umývam a hadičku tiež vypúšťam ja kupujem v Jednote neviem momentálne názov čistic na práčky prostí zápachu kameňu atď stojí do 1.35€ a dám to na 90° a po čistení ju opäť vypustíme zo spodu a vždy ide nejaká špina ešte mne práčka aj keď sa budúci vonia krásne po prasku a aviváži. 😊 A vždy to nechávam pootvorené aj bubon aj zásobník mali sme práčku z vrchu a mala som problém stále zapachala už nikdy viac no každému je niečo iné lepšie
Minule som čítala, že tbl do umývačky a vysoký stupeň teploty alebo 2 tbl na čistenie zubnej protézy. Pripadne niečo čo radili aj vyššie,ale určite nekombinovat naraz všetko.
Ja som dávala ocot a sódu bikarbonu a pustila som práčku na 90 stupňov. Vyčistila práčku odspodu
Mne pomôže, keď práčku začne byť cítiť, iba prejsť na tuhý prášok. Vždy keď sa zabudnem a začnem používať gél na pranie tak zosmradne.
Ešte raz vyčistiť na 90 stupňov, buď čistič, ocot alebo 2 tablety do umývačky ( nekombinuj) a potom prejdi na prací prášok a kľudne per bežné oblečenie na 60ke. Aj mne začne smrdieť, keď dlhšie používam gél...( A stále ho po čase kúpim, som nepoučiteľná 🙈)
Co tak vycistit pracku? Kupis v droerii cistic pracky a ides podla navodu.
Pracky zosmradnu od nanosov, ktore sa tam tvoria z avivaze a na nic si ziju bakterie a plesne. Treba v nej obcas daco vyprat na vysoku teplotu, nech tam bakterie nemaju mechechce.