Ahoj, ako čistíte matrace? Ďakujem
Vysavam, raz za cas operiem pozahy
Mám ku vysavaciu hlavicu na vyklepanie matraca,potom na zapracovanie prášku na roztoče. Najprv si vysajem,potom vyklepem,potom vklepem prášok, nechám pôsobiť,potom to vysajem a je hotovo. Nemám poťah, takže len takto.
Kupujem zásadne matrace, kde sa dá stiahnuť poťah a oprať. A občas ich vyložím na slnko, kým periem poťah. Pre mňa sú úplne nechutné tie matrace bez pratelnych poťahov. 😅
baby a skúšali ste tie všelijaké čistiace prostriedky na matrace? Napr. teraz som videla dormeo má reklamu na sprej na čistenie, Či je to len reklama, alebo to aj funguje trochu? Syn si vypratáva izbu, ide si ju maľovať a ako vyniesol matrac tak pozerám, že niečím by sa to zišlo vyčistiť.
Ďakujem.
Kúpili sme matrac s odopinatelnou hornou častou, hodím to do pračky raz za čas a vysuším ideálne na slnku.
Deti majú cele pratelne poťahy, tiež raz za čas periem.
super baby, ďakujem za rady.
Pochybujem že na 40 stupňov bude poťah hygienicky čistý. Ale tak záleží od materiálu,lebo zničiť ho asi nechcete.
ak ma zips, tak normalne tu navlecku vyzleciem a operiem. samotny matrac som uz niekolkokrat tepovala, ale nerobim to zakazdym. 🙂