Ako čistíte matrace?

30. júl 2024

Ahoj, ako čistíte matrace? Ďakujem

vlasica19
30. júl 2024

ak ma zips, tak normalne tu navlecku vyzleciem a operiem. samotny matrac som uz niekolkokrat tepovala, ale nerobim to zakazdym. 🙂

viestta
30. júl 2024

Vysavam, raz za cas operiem pozahy

danielockazihlavka
8. aug 2024

Mám ku vysavaciu hlavicu na vyklepanie matraca,potom na zapracovanie prášku na roztoče. Najprv si vysajem,potom vyklepem,potom vklepem prášok, nechám pôsobiť,potom to vysajem a je hotovo. Nemám poťah, takže len takto.

akvi
8. aug 2024

Kupujem zásadne matrace, kde sa dá stiahnuť poťah a oprať. A občas ich vyložím na slnko, kým periem poťah. Pre mňa sú úplne nechutné tie matrace bez pratelnych poťahov. 😅

martul
12. aug 2024

baby a skúšali ste tie všelijaké čistiace prostriedky na matrace? Napr. teraz som videla dormeo má reklamu na sprej na čistenie, Či je to len reklama, alebo to aj funguje trochu? Syn si vypratáva izbu, ide si ju maľovať a ako vyniesol matrac tak pozerám, že niečím by sa to zišlo vyčistiť.
Ďakujem.

viestta
12. aug 2024

@martul potah oper, jadro madraca povysavaj a mas to vybavene. Na roztoce v matracoch je najlepsi mraz. Ked dobre mrzne vyhodit cely matrac von, nech dobre premrzne a potom uz len oprat potah a povysavat jadro.

slniecko5
12. aug 2024

Kúpili sme matrac s odopinatelnou hornou častou, hodím to do pračky raz za čas a vysuším ideálne na slnku.

Deti majú cele pratelne poťahy, tiež raz za čas periem.

martul
12. aug 2024

@viestta
@slniecko5 dala som poťah dolu, ale nikde nevidím visačku, na koľko to oprať. Dám aj len taký šetrný program na jemné a len málo stupňov?

slniecko5
12. aug 2024

@martul tuším na 40tku

viestta
12. aug 2024

@martul na vsetkych mojich potahoch na matrac je 60°, ked das 40 nic nepokazis

slniecko5
12. aug 2024

@martul cekla som to teraz a áno 40tka (dormeo) a IKEA matrace majú 60tku.

martul
12. aug 2024

super baby, ďakujem za rady.

danielockazihlavka
12. aug 2024

Pochybujem že na 40 stupňov bude poťah hygienicky čistý. Ale tak záleží od materiálu,lebo zničiť ho asi nechcete.