Ako čistiť práčku?

17. apr 2023

dávam do pračky každé 2 mesiace ocot a pustím na prázdno ale nezdá sa mi že by to bolo dostatočné...na prádle mám aj tak také chlpky .....ako čistíte vy? čo používate? počula som že savo niekto používa ale viete poradiť konkretne ktoré?

laura07
17. apr 2023

Ja pracku z vnútra nečistim nijak. 🙄 ale používam len prášok, kapsule a avivaze nie. To mi zosmradla takto 1 pracka a viac to už nechcem. Cistim filter a aj nadobku kam ma ísť prášok (avivaz), ja tam ale nič nesypem. Davam prášok v takej odmerke rovno do bubna.

majasimon
17. apr 2023

Kupujem Lanzu na čistenie práčky. Podľa návodu vyčistím nádržku, vlejem a pustím práčku

panelacikova
17. apr 2023

ahoj, čistievala som tak raz za 4-5 mesiacov presne spôsobom, ako aj ty. tak či tak mi začala časom práčka smrdieť. teraz pridávam ocot (podľa potreby, odhadu) normálne do každého prania (normálne lejem do bubna k prádlu). používam tekutý prací prostriedok - tiež ide priamo do bubna s octom a do dávkovača dávam aviváž. ocot nie je vôbec na prádle cítiť, aj keď tam dám pol fľaše (dávam napríklad pri plnej práčke - 8 kg, keď mám biele prádlo, uteráky, periny...)
skús ho teda používať častejšie, či ten zápach nezlikviduješ. ale samozrejme, nádobku na zachytávanie odpadu tiež vyčisti... môže tam hniť nejaký sajrajt.

babulkomale
18. apr 2023

Ocot znici gumene tesnenia.
Na pracky aj umyvacky su cistice dostupne v kazdej drogerii alebo supermarkete, na nich je navod aj na osetrenie tesneni aj na pouzitie v pracke a tak cistim pracku aj umyvacku.
Take pismenka na obale su to.

marcellka32
18. apr 2023

Moja práčka má 15 rokov Electrolux, dávam raz sa čas pol litra octu a pustím s uterakmi na 90

grolmulina
18. apr 2023

osobne ocot ani nedavam, mam samocistiaci program, ktory raz za cas pustim. co sa tyka tych chlpkov, tak si myslim, ze skor boli z ineho kusu oblecenia