Maniačky na poriadok: Ako často upratujete?
Ahojte, tie, čo máte rady všetko upratané, čisté a lesklé, ako často upratujete?
Ja každý deň niečo prebehnem vysávačom, niečo preleštím, má to tu tak ešte niekto? 😀
Alebo upratujete po miestnostiach, jeden deň spálňa, druhý deň detská a tak dookola?
Nepýtam sa bordelárok, vaše upratovanie raz za týždeň ma nezaujíma 😉
furt, non stop, dve deti a aj upratovacku mam
2krát do týždňa. Necháme po sebe poriadok, takže okrem prachu, nemáme nejaký neporiadok
To, že niekto upratuje raz za týždeň neznamená, že je bordelár 🤔
Ja som podľa mňa bordelarka ,ale podľa tvojho opisu,teda asi upratujem často , vysávač púšťam skoro každý deň, periem tiež skoro každý deň, kuchyňu upratujeme každý deň, niečo pretriem každý deň a aj tak nemáme všetko krásne,upratané a lesklé .To čo píšeš je podľa mňa úplne normálny chod v domácnosti
Ja upratujem stále a stále nie je upratané 🙂
Velke upratovanie v sobotu a inak priebezne podla potreby, deti nemam uz male, dvaja neurobime neporiadok, takze som prekvapena z toho, ze som bordelar 🙂
Vysavame denne aj muž on je na poriadok väčšie psycho ako ja . Prach utiera muž denne ja raz za týždeň aj nalestim nabytok. Periem bud denne alebo obden dve práčky. Periny raz týždenne. Umývanie dlazok raz týždenne
Výmena uterákov denne, osušky na tretí deň.
Kúpeľňa wecko v podstate denne automaticky ráno umyjem wecko s dezinfekciou a umyjem umývadlo a zrkadlo. Zvyšok raz týždenne. Ale zas u nás sa necháva poriadok. Sme tak nauceni, že všetko je stále ulozene, čisté
Ejha, nevedela som, že ten kto upratuje raz za týždeň je bordelár. Tu to skôr zaváňa inou dg (Monk) ale nie nás, čo nie sme otrokmi nonstop upratovania.
Máme doma vždy čisto, každý člen rodiny si po sebe dá veci na poriadok priebežne a preto mám domácnosť čistú, hoci podľa teba som bordelárka. Keď k nám príde návšteva tak často počúvam ako môžeme mať tak čisto, keď máme 4r dieťa. No hold, jednoducho - ako si naučíš, tak máš.
Ja mam pocit, ze nejaky taky bezny "provozny uklid" robim nonstop a vysledok je vidno tak 5 min max., pretoze u nas proste nemoze byt poriadok. Napr. umyjem riad - a hned ako sa vzdialim, je v dreze nejaky hrncek alebo tanier, povysavam - hned ako spratam vysavac, bud je na zemi rozsypana nejaka hlina alebo piesok (absolutne neusim odkial), prip. omrvinky z niecoho, pozmyvam podlahy - ani nestihnem prejst celu izbu s mopom, uz mi niekto pocape po cerstvo umytej ploche... 🙄
Noo tak ja milujem vsetko upratane a vylestene, takze handru a vysavac mam kazdy den v ruke.
Mam 3 vysavace, jeden normalny vreckovy s kablom - vytahujem raz do tyzdna na poriadne a dokladne povysavanie, potom mam baterkovy, ten vytahujem kazdy den a prebehnem s nim kupelnu a vecer okolo jedalenskeho stola. No a roboticky, ten pustam kazdy druhy den do celeho bytu (okrem kupelne).
Potom kuchynu lestim kazdy den - pracovnu plochu, varnu dosku, dvierka od spotrebicov - tam nesmiem vidiet jediny mastny odtlacok 😀 no a drez samozrejme a tak. Aj v dni, ked nevarim a robim tam napr. len parky na veceru a pod.
Prach utieram obden, mame vsade velke okna a ked zasvieti slniecko, ukaze toho vela, takze take ze utieranie prachu raz za tyzden nehrozi 😁
Ale paradoxne, podlahy umyvam velkym mopom len raz za tyzden, ak nahodou deti nieco vyleju, frknu alebo tak, utierame to hned, takze sa to neroznosi ani nic a podlaha je stale krasna a leskla, bez capancov, smuh a podobne. To musi byt, neznasam flakate podlahy. Mam jednu kamaratku, ona zmyva raz za mesiac a ich podlaha je ozaj strasna, samy flak, smuha, odtlacok detskej nohy 😀 ale jej to neprekaza a ked som u nej na navsteve, ani mne to nevadi, je to ich domov, dam si papuce a hotovo 🙂 ale u seba doma by som take nieco nezniesla.
No a milujem vonave postelne pradlo, takze to prezliekam nam v spalni kazdy piatok, detom kazdy druhy piatok.
Periem cca kazdy druhy den.
Umyvacka frci kazdy den.
A inak som uplbe normalna 😁😁 len mam velmi rada upratane a to upratovanie ma aj bavi, takze by to malo byt OK.
Dufam, ze je nas je viac takych maniacok 😅
Mňa by napríklad zaujímala realita U tých ktorí tu tak strašne píšu ako upratujú každý deň a snáď nonstop Lebo neviem ci nechodia do práce alebo nerozumiem tomu😅🤣 lebo ako sa hovorí papier znesie veľa,, len ta realita🤦😅 neviem prečo niektoré ženy sa tu hrajú na dokonale a predbiehajú sa ktorá urobí toho viac a pritom realita úplný mimo
Keďže denne varím, máme psa a mačku, tak upratujem každý deň, každý deň umyjem podlahy. Obávam sa, že to však vidieť nie je. 🙂
No.. Ako sa to vezme.. Také bežné ze umyť riad, podlahy, vysavat robím kazdy deň, periem 1x do tyzdna ale to idú aj tri práčky, prach v byte nemáme, ale aj tak pretriem nábytok raz týždenne.. Kúpeľnu a záchod tiež umývam každý deň, ale to je par minútová záležitosť a ja beriem upratovanie ako takú terapiu🤣 ale tske veľké upratovanie ako umývanie okien, pranie záclon, vysávanie pod matracom, odtiahnutie sporáka atď, to si volám upratovačku a nechávam jej priestor na realizovanie 🤣
@ivusa1516 ak tym nonstop narazas na mna, tak pisem, ze to len ja mam taky pocit, ze to robim nonstop 😁 ja sa nepotrebujem hrat na dokonalu. Mam rada cistotu a poriadok, ale u nas proste dokonale upratane byt asi nikdy nemoze, aj keby som velmi chcela.
Bežné upratovanie každý deň (pranie, umývanie riadu, upratanie hračiek, 2-3 krát do týždňa vysávanie a umývanie podláh, wc).
Väčšie upratovanie raz za 7-10 dní....prach, posteľné prádlo, kúpeľňa, gauč.
A také naozaj dôsledné že upratujem aj za nábytkom a umývam okná raz za 4-6 týždňov podľa toho ako mám čas.
@ivusa1516 ja normalne chodim do prace na 8 hodin a stiham sa aj s detmi zahrat, aj vecer s manzelom a aj upratat 😀 ale tak to uz mam tak zabehnute, optimalne rozlozeny cas a tak 🙂 a kedze sa upratuje denne, trva to kratsie, to sa vlastne len udrziava poriadok a to je ine. Aspon ja to tak vnimam 🙂
Bordelarka si ty, ked upratujes kazdy den.
@malav áno presne. Keď sa upratuje denne, tak si myslím, že taký veľký bordel co sa musí upratovať 3 hodiny sa ani nemá kedy spraviť
Stale. Fakt 😅 2x do roka robim tzv Grundputz. Tj prevratim dom hore nohami, kazda polica je vyhadzana a obsah pretriedeny, vsetko povysvane a poutierane na mokro. Kazda izba kazda kupelna, skrina. A potom to uz len udrziavam. A takto dokola. 😀 milujem to a neznasam zaroven. Ale ten pocit cista. Och.
@ivusa1516 Presne, ak by si prisla k nim a videla ako vysavaju, zistila by si ze ten vysavac sice zapnu kazdy den, ale len nim pobehaju nepravidelne po strede izby a volaju to ze "vysavanie". A potom ma ina zena mindraky ze ako to ze ona to nedokaze. Ale ona pri pojme vysavane rozumie aj odtahovanie nabytku, vysavanie gaucov, kutov, priestorov za nabytkom, pavucin v rohoch a neviem co este.
Tymto nechcem povedat ze jedno je spravnejsie ako druhe. Kazdy nech si robi ako sa mu paci, ale nie je mozne to porovnavat lebo nikdy nevies co presne ten clovek robi.
Nie,neupratujem každy deň.Nie som otrok svojej domácnosti.
Nie som bordelárka ale poriadok sa 2 pracujúcim ľuďom bez detí ľahko udržiava..
Každý deň behá robotický vysávač, kúpeľňa tak raz do týždňa, myčka ide takmer denne, snažím sa mať často prázdny dres. Varná doska je moja achilovka... Prach nejak extra neprežívam, nepráši sa nám až tak
Stále. Hneď, ako niečo zbadám, utriem a upracem to. Vysávač frčí aj niekoľkokrát denne, podľa obdobia plznutia. A mám pocit, aj môj muž má ten pocit, že máme stále bordel 🙊. Ja už fakt neviem, čo viac robiť. Môj muž je až posadnutý poriadkom, ja tak normálne, ani bordelár, ani puntičkár
Nepytam sa bordelarok 😀
ja sa hlasim k stastnym bordelarkam. Upratujem raz za tyzden v sobotu a ak ma prist navsteva v tyzdni tak vtedy.
Inak po praci vykladam nohy alebo si uzivam zivot a nie nezijeme v spine. Jasne s detmi atd chapem ze treba castejsie, alebo to ma ako relax, ale aby som vysavala vytierala denne a umyvala okna kazdy mesiac ako som sa tu docitala nehrozi 😀
Asi tak raz za mesiac, častejšie sa mi proste nechce. A aj to idem upratovať až vtedy ked už na mna rodičia kričia aby som spravil poriadok, lebo sám od seba by som upratovať nešiel :D
Moja mama stale vravela : netreba upratovat ale udrzovat poriadok😅 a mala pravdu.
Ale inak vysavam 2x tyzdenne,podlaha kazde 2tyzdne,prach kazdy tyzden utieram.
Prakticky nonstop. Fakt. Celý deň, každý deň okrem nedele.
Ja mam každý deň inú miestnosť a ináč denné rutiny