Ahojte baby mám umývačku riadu Beko. Nemám tam žiadne kontrolky ,ktoré má upozornia na malo soli a lestidla. Tak ma zaujíma ako často to doplňte? Používam kapsule 3v1 niekedy 4v1.
Mas tam kontrolky, len kym mas dost soli a lestidla tak nesvietia. Doplnam vzdy ked si umyvacka pyta
Pozri poriadne navod, pisu to tam
Sol som doplnala asi po roku a pol, ked si umyvacka vypytala. Lestidlo nepouzivam, lebo tablety 3v1
Pre istotu si mrkni manuál určite tam máš kontrolky
@vanilkovazmrzka to v ktorej umyvacke vydrzi sol rok a pol?
My lestidlo tiez nedavame, ale tablety len tie s lestidlom. Sol ked vypyta raz za par mesiacov ... ide kazdy den, niekedy aj viackrat.
@vanilkovazmrzka neverím ze soľ ti vydrží 1,5 🤣 jedine že myčku používaš raz za 2m 🙈
Tak nepuzivam ju kazdodenne, 1-2-3x do tyzdna… je to mala umyvacka, kilo soli, co ja viem, nedumala som nad tym, ako dlho by to malo vydrzat… nakolko aj tablety obsahuju sol, v podstate by tam samostatna sol ani nemusela byt podla toho co bolo v navode /ak som to spravne pochopila/ 😃 mozno to nebol rok a pol, mozno len rok, uprimne nepamat si to presne, ale zdalo sa mi to hrozne davno
No my mame Beko a veru sol tiez raz za rok
Sol sa míňa podla tvrdosti vody, treba si aj tu nastaviť.
My mame tiez beko, tvrdost vody podla papierika nastavenu na 4. A pytala strasne casto, aj kilo soli za mesiac.
@vanilkovazmrzka v pohode, ale sol tam urcite byt musi, ta v tablete s tym nema nic spolocne.
Strašne záleží akú máš vodu kým som bývala na byte pýtala umývačka soľ raz za tri štyri mesiace nemali sme tvrdú vodu teraz na dome mam horskú vodu tvrdú ako šľak a soľ sypem aj každé tri štyri týždne lestidlo nedavam používam tablety jar all in one je v nich lestidlo stačí to riad je krásne leskly
@aalt ja ju tam kazdopadne mam, lebo podla mojho subjektivneho pocitu je u nas dost tvrda voda 🙂 ale pamatam si, ze ked som ju prve zapinala a nastavovala podla manualu, tak podla udajov pre danu oblast a tabuliek to praveze vychadzalo na nie az tak tvrdu. A bolo v manuali nieco v zmysle ze tablety so solou nie su dostatocne pre tvrdu vodu (z coho mi vyslo ze pri makkej vode by dostatocne mali byt, ale mozem sa samozrejme mylit)
mame beko, sol pyta asi kazde 3-4 tyzdne, ide 1x denne, nastavena je tvrda voda. lestidlo doplnam tiez ked svieti kontrolka, to je menej casto ako sol
Nedávam vôbec. Používam kapsule Jar platinum. Umývačka šlape už 18 rok. Máme veľmi tvrdú vodu. V návode bolo, že pokiaľ používam kapsule typu všetko v jednom, soľ ani leštidlo sa dávať nemusí.
Nedavam nikdy ani jedno ani druhe. Pouzivam kapsule all in 1
@1ryba este som nepocul o umyvacke, ktora nepotrebuje sol ... co je to za model? Sol v principe nie je na zmakcenie vody pre umyvanie, ale na regeneraciu zmekcovaca (iontovaca) vody. Nech mas akukolvek makku vodu, nejake mineraly tam vzdy su. To by si musela umyvat v destilovanej. A tie mineraly sa v tom zmakcovaci zachytavaju. Dostat ich odtial vies iba preplachnutim prave slanou vodou. Inac casom zkrystalizuje-upcha sa vodnym kamenopm. Takze ano, sol z tablety pri makkej vode to spomali, ale nezabrani tomu. Neviem ci su umyvacky spravene aj na inom principe. Je to mozne.
Lestidlo nedavam to mam vypnute a sol tak 3x do roka
Namiesto leštidla dávam jablčný ocot...
leštidlo možno 2x do mesiaca, soľ asi raz za 2 mesiace? ozaj veľmi ťažko povedať..