Laktačné poradkyne v Považskej Bystrici

barca2107
25. máj 2023

Ahojte mamičky, chcem sa spýtať na pôrodnicu v PB a laktacne poradkyne a ich prístup k dojčeniu. Z posledného dojčenia mám skôr traumu, vydržala som necelé 4 mesiace ale z toho dva mesiace antibiotiká , lieky proti bolesti neustále obklady teple studené, … mala nechcela ťahať namáhať sa ani trosku ja som bola v tom že nemám mlieko že jej nestačí tak som sa dopovala všetkým možným lebo však jasne, v mliecku je veľa živín atd atd CHCELA som veľmi dojčiť … komplikovane mastitidy , prsník 5x väčší ako druhý už som mala ísť na chirurgiu ležať nechať doma pr týždňové babo, noc predtým to našťastie prasklo a vtedy slm pochopila že mlieka mám na litre z tých bylín atd čo som jedla … myslela som zw je potom ale znovu sa mi to vrátilo , takto obarazy objednaná na zákrok vždy to prasklo samo našťastie…. Ale doteraz keď si na to obdobie spomeniem tak mi je ťažko, lebo som si malú vôbec neuzila stále som ju len nútila papať a seba dopovala, potom vytláčala hnisave mlieko z jaziev čistila prevazovala dávala obklady , analgetika antibiotiká … Určite by som jej chcela dopriať aspoň na začiatku to kolostrum a mlieko ale pravdepodobne neplánujem plne dojčiť … Venujú sa tam tie laktacne poradkyne až “moc” mamičkám? Myslite si zw takúto situáciu pochopia? Alebo tam mám normálne skúšať malú dojčiť a doma začať aj dokrmovat? Prosim nekomentujte tu zastankyne dojčenia, to naozaj nepotrebujem.

ella1234
25. máj 2023

@barca2107 ja mam traumu z laktacnych v PB...prvy komentar som dostala ze z takych prsnikov urcite dojcit nebudem hned som dostala klobuciky...druha trauma ked malu hlavickou tlacili na moje prsia a pchali jej tie klobuciky do ust...neviem mozno je toto bezne takymto sposobom aby sa dieta prisalo pre mna to bol strasny pohlad....nasledne ziadna pomoc pri polohovani žiadne aspon nejake ukazky vhodnych poloh...ale bola plna porodnica takze toto chápem...mini "školenie" co by sa malo/nemalo to bolo fajn.... zvyšné dni v porodnici boli pre mna utrpenie lebo som vedela kojit len v jednej polohe pre mna maximalne nepohodlnej a mala som strach si ziadat pomoc kvoli komentarom na moje prsia (+hormóny/prvorodicka/neznasam nemocnicne prostredie)...kojenie som nezvladla mlieko odislo za co si mozem sama ale za moju nechuť sa snazit mlieko udrzat z casti obvinujem laktacne v PB...druhy krat chcem uz pred porodom stretnutie s laktacnou a lepsie sa pripravit takto to spravim v buducnosti.
A toto mozno nechces citat...ale na izbe som mala 2 zeny ktoré kojit nechceli...takze boli aj vycitave pohlady aj nevhodné útočné otazky ze preco (minimalne pre mna by bolo krute rozpravat tam svoje sukromne dôvody preco nechcem kojit pred inymi mamickami).

Takze ja tiez nespominam na moje kojenie v dobrom.

ella1234
25. máj 2023

@barca2107 a ja by som sa v pôrodnici na tvojom mieste snazila kojit...a doma uz by som si spravila to co bude pre mna najlepsie hlavne pre psychicke zdravie...bud si zavolat domov laktacnu...alebo dať UM a nevycitat si to...naozaj plati spokojna mama = spokojné bábo.

barca2107
autor
25. máj 2023

@ella1234 a normálne dokrmiA babo UM ? toto presne pri prvom pôrode že nevhodne bradavky , hneď klobuciky a doma zlatý stafylokok .. Ďakujem za skúsenosť 🙂

ella1234
25. máj 2023

@barca2107 ano ked nebudes mat mlieko tak si mozes chodit na novorodenecke pre flasky nachystane s mliekom ...sestricky na novorodeneckom uplne v pohode.. ochotne a nic nekomentuju 🙂

lulu8491
25. máj 2023

@barca2107 nebola som spokojna

mandrewa
26. máj 2023

@barca2107 otras. Zavolala som si laktacnu domov zo Žiliny ku ktorej som chodila na predpôrodný kurz radšej. V PB každá tvrdila niečo iné a mali strašne u prdele mamy aj deti.

zuzi0911
26. máj 2023

Rodila som teraz marec v PB.
Laktacne sú tam fajn. Učia ako dojčiť,ako správne prisať,či uvoľniť prsníky atď...jedna skôr necháme voľný priebeh,druhá je taka viac akcnejsia ...úprimne niekedy sa ich "poznatky dosť líšili...
Ja som moc mlieka nemala a teda normálne som si chodila pre um ...a hlavne,malý mi nepribral čiže um to istilo...vôbec som sa tým nestresovala..proste keď to nejde tak to nejde a akceptuju to...

keytinka136
26. máj 2023

@barca2107 rodila som vo februari, spokojna som bola velmi. K tomu krmeniu, ked povies na rovinu, ze nechces dojcit, pochopia to. Mala som taku spolubyvajucu. To, co mala naliate, odsala do uvolnenia. Ked odchadzala dali jej potom nejake lieky na odstavenie mliecka. Mliecko jej davali z novorodeneckeho. Ale zaklad je asi na rovinu povedat, ze nechces. Nie ich natahovat, ona uviedla presne ten isty dovod, mala silne zapaly pocas predchadzajuceho dojcenia. K tym klobucikom, neviem, co je to za modu, ked to kazda odcudzuje. Mne klobuciky zachranili kojenie a casom som sa ich zbavila. Ako prvorodicke sa mi venovali viac, musim uznat. Lenze mliecko neslo, tak sa snazili pomahat. Odchadzala som s tym, ze bolo babo plne kojene. Ako druhorodicka videla, ze to ide. Poucila ma, co zmenit, poradila s polohami a taka klasika. Aj tak si casom clovek najde to, co mu vyhovuje. A este ma napadlo, nenasadzovat hned lieky, ked vies, ze pri prvom bolo vela mliecka a mala si zapaly. Toho mliecka bolo vela zbytocne. Ja som si teraz zadovazila aj kolektor a mliecko sa rychlejsie ustalilo 😊tiez som si presla silnymi zapalmi, takze viem, ze to je extrem, pre mna horsie ako samotny porod. Drzim palce.