Lacné veci pre bábätko v Tescu

11. aug 2023

Ahojte. Ak by niekto chcel. V tescu vzadu pri elektronike majú za lacné ceny.
Choditko 16€.

milanemila
11. aug 2023

Som si myslela, ze v roku 2023 uz mame dost informacii o detskom vyvoji a choditko uz naozaj ziaden rodic dietatu nekupi :(

evaachesa
11. aug 2023

@milanemila tak to bohužiaľ ešte potrvá mnoho rokov na Slovensku kým začneme rozmýšľať inak...je to smutné.

iwesska
11. aug 2023

No urcite nie v kazdom Tescu na Slovensku,takze ak neuvedies konkretne Tesco,je tato info uplne zbytocna.

mane01
11. aug 2023

@milanemila myslis, ze bezna slovenska babka sa da presvedcit 😂🤦🏼

milanemila
11. aug 2023

@mane01 asi nie, ked je este aj za dobru cenu 🙈

klip0
11. aug 2023

@mane01 Presvedčiť sa nemusí dať, veď nech si ho kúpi sama sebe a po večeroch si v ňom môže chodkať 😅🤷🏻‍♀️

nikha2809
11. aug 2023

Chodítko by som nezobrala ani keby mi oni za to zaplatili 😂

bolarazjedna
11. aug 2023

@milanemila oh, ja keď som hľadala kočík pre dieťa, priamo v detskom obchode som videla aspoň 5 rôznych druhov chodítok 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ tiež som si pomyslela, že kto to ešte kupuje.... Ale veľa ľudí, a keď im povieš, že tým škodia chrbtici, tak len mavnu rukou, že však nesedí v tom dieťa celý den....

evaachesa
11. aug 2023

Možno niekoho odradí od kúpy tento príspevok od fyzioterapeutky. 😏https://m.facebook.com/fyziomamatt/posts/babenc...

letfenixa
11. aug 2023

@iwesska je to zaradené v Považskej bystrici.

dzulli1980
11. aug 2023

A moja dcéra bola v chodítku ... muž chodil na 12-tky, bola som na ňu sama, žiadne babky, tetky, sesternice nemám a potrebovala som aj čosi uvariť, aj čosi porobiť ... žiadne problémy nemá, má 7 ... aj ja som bola v chodítku, mám 43 a žiadne problémy s kĺbmi, s chrbticou nemám, detto moji súrodenci.

dusankomoj
11. aug 2023

@dzulli1980 presne! Pokiaľ dieťa nemáš v chodítku x hodín,aby si mohla komentovať na MK a čumieť do mobilu,tak je to fajn vec, aby mama mohla ísť aspoň na záchod a niečo zjesť.

bolarazjedna
11. aug 2023

@dzulli1980 ja neviem... Aj ja som doma na dieťa sama... Tiež potrebujem navariť.... A dá sa to bez choditka...dieta sa pekne pohrá na zemi.... Alebo sedí v stoličke a pozerá co robím (teraz už stojí, tak mame uciacu vežu). Takisto som ho nedávala nesediaceho do lehátka, okrem nevyhnutného času kŕmenia, keď už som prikrmovala.
To ze vám nič nie je, je slabý argument. To je akoby ste povedali, že 20 rokov fajčím, a nič mi nie je, tak vlastne fajčenie nie je škodlivé..... Alebo cestujem bez zapnutého bezpečnostného pásu a nikdy sa mi nič nestalo, tak načo to používať...

Keď viem, že to škodí, hľadám iné alternatívy.

simona1306
11. aug 2023

@bolarazjedna ja ti fandim, ale jedna taka vec, nie kazde dieta je take, ze sa pohra pekne na zemi alebo pozera co maminka robi ... ja teda tiez nie som nejaka extra fanynka tychto choditok, ale mala som doma , svokra mi poslala, a teda musim povedat, ze mi to extremne pomohlo v case, kedy bol moj manzel po autonehodne so zlomenymi rebrami, stavcami a po operacii... pre upresnenie, moja mala je velmi zive dieta , nehovorim ze sa nedokaze pohrat sama, ale take hry ju nudia, ona musi vsade byt, vsetko vidiet, vsade liest a treba na nu dohliadat ... tak ked moj muz sa nemohol hybat a ja som potrebovala navarit, vyuzila som to... behala po celom dome , zabavila sa, schovavala sa muzovi za gauc ... takze, netreba hned odsudit vsetky mamy za to, ze vedome ublizuju detom choditkom ... samozrejme to nie je riesenie na vsetky situacie, ale ked uz ozaj sa inak neda, vie to pomoct....

dzulli1980
11. aug 2023

@bolarazjedna Ja som nepotrebovala hľadať iné alternatívy, lebo nie som presvedčená o tom, že mať dieťa chvíľu v chodítku škodí ... každý nech si robí, ako uzná za vhodné ... máš svoj názor, ja svoj ... presviedčať ma nemusíš ... a ďalšia vec, moja dcéra neobsedela ani sekundu, všade bola, takže také, že pohrá sa na zemi atď. u nás skutočne nehrozilo.

evaachesa
11. aug 2023

@simona1306 tak to si mala pevné nervy nechať ju bez dozoru "behať" po dome. Najviac úrazov v domácnosti je práve spôsobených takýmito super vynálezmi kedy dieťa na seba niečo stiahne alebo sa prevalí...padne zo schodov. Okrem jedného maroda by si mala zrazu dvoch. To už radšej dať dieťa na ten čas do ohrádky k sebe.

domka222
11. aug 2023

Ženská si myslela,že poradí a je zvozená 🤣
@dzulli1980 tiež som poväčšine sama na dve deti,ale teda mala som čas uvariť aj porobiť bez chodítka. Dieťa som dala radšej do ohrádky ako do chodítka

bolarazjedna
11. aug 2023

@simona1306 ja sa tu nechcem hádať ☺️ ja mám tiež veľmi živé dieťa, takže viem o com hovoríte, moje tiež nezostane na jednom mieste ani sekundu.
Keby ste to choditko nemali, určite by ste to vedeli poriešiť aj inak. Napr môžete ho dat do ohrádky. Neutečie, vidíte na neho, nezničí mu to chrbticu.

@dzulli1980 ja ti tvoj názor neberiem, tvoje dieťa, tvoj život. Ale nie je všetko správne len preto, že my si myslíme, že je to správne ☺️ tiež mam živé, neposedne dieťa. Ale ani som neuvažovala o kúpe choditka.

dzulli1980
11. aug 2023

@domka222 Áno, moja dcéra mala z ohrádky plot, preliezala cezeň atď. ... každé dieťa je iné, každá matka si dieťa pozná ... nebudem riskovať, že sa pri preliezaní zabije, radšej som ju dala do chodítka a lietala okolo mňa.

nevenka
11. aug 2023

@simona1306 chapem Ta, presne. Mne to velmi pomohlo, ked som mala kolikove dieta a vrestalo mi den-noc, tak starsi obcas posedel v choditku. Ale mal ho nizko, aby si mohol sadnut a nevisel a nespickoval. Mal necele 2 roky, takze vabo to uz nebolo. Nedam do toho predsa dieta, ktore este nesedi, napriklad. To dam do postielky. Lebo mam kuchynu tak, ze fakt sa mi tam nic nezmesti a nevidim a nepocujem do zvysku bytu. Ktory onyyy toto vymyslel take byty, to bol sudruh expert. A ked najmladsia na zemi, zje mi daku malu hracku, ktoru su nevsimnem, 2,5 rocny mi to roznasa po byte...🙄. Ja sa uz tesim do domu, nie je velky, ale aspon ich "bordel" bude v izbe.

nevenka
11. aug 2023

@bolarazjedna a ked nevidite? A ked utecie? 🤣

martul
11. aug 2023

A pointu príspevku pochopila.....ani jedna.🤦

domka222
11. aug 2023

@dzulli1980 neverím, že dieťa ktoré ešte nevie chodiť prelezie ohrádku vyššiu ako je ono samé. Ale však v podstate je to tvoja vec

nevenka
11. aug 2023

@evaachesa ale kde do ohradky k sebe, ked ma napriklad kuchynu, kde sa jej to nezmesti, ani stolicka na jedenie, nie este ohradka a ked do zvysku bytu nevidis. Moj prvorodeny sedel v choditku, jednou rukou som krmila jeho, na druhej som mala malu, co vrestala s kolikami. Na ohradku nebolo miesto a ked sme vyskusali jednu pozicanu, s takou sietkou, tak jedine ak tak do stredu obyvacky. Ale vrestal v tom. Tak sa mas zblaznit? Doktorka mi povedala, ze kupit polohovacie, aby nevisel a nespickoval a mohol sa posadit. Ale mal uz teda skoro 2 roky. A nebol v tom zas cely den.
Takze to bolo take odkladatko skor, chodil uz davno sam.
7 mesacna mi este celkom nesedi same, to by som do toho nedala, to da rozum.

dusankomoj
11. aug 2023

Treba si trošku nastaviť zrkadlo. Tie čo sa tu rozčulujete nad škodlivosťou chodítok a pod.,tak tie isté idete do obchodu a kľudne kúpite hotové príkrmy a kapsičky a dáte fotečky ,,ako nám chutí". Ja som svojim deťom príkrmy a výživy varila,lebo som ich nechcela kŕmiť E-čkami. To,že sa dieťa na chvíľu odloží do chodítka ho určite neohrozí viac,ako to keď sa udrie,niečo na seba zhodí,alebo sa popáli... všetko treba s mierou!

bolarazjedna
11. aug 2023

@nevenka úprimne som na úzke kuchyne panelákových bytov nemyslela, my máme v byte kuchyňu, že sa tam dá aj valčík tancovať ☺️ chápem ten problém v bytovke... Ale aj tak by som skúsila inak riešiť situáciu.
A na dieta stále vidím, mam zavreté dvere, takže ostáva v mojom zornom poli.
Ak mám na dieta vidieť, a teda ma byt keď aj v úzkej kuchyni, tak nevidím význam choditka, kde vlastne aj tak sa nemá s tým kam dieťa pohnúť. Potom už môže sedieť aj v stoličke a mat pred sebou hračky. Hádam mu nedovolite lietať po byte, kým vy v kuchyni varíte, to je nebezpečné, že niečo na seba strhne. Mojej mame napr sestra preletela choditkom cez prah, teda vyletela z neho.

davidofff
11. aug 2023

@milanemila a prečo by nemal kúpiť???myslím že je to každého osobná vec .či da svoje dieťa do chodítka ,alebo nie.....ja som zase myslela že keď je rok 2023 ...tak sa každý bude starať o seba.a nie o druhého ...ja som svoje dieťa tiež nedávala do chodítka......ale ak ho niekto dáva....tak mne je to úplne ukradnuté.a popravde ...aj takýto príspevok...prečítala som si ....mňa sa to netýka.tak rolujeme ďalej.🫣

nikaa951
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
milanemila
11. aug 2023

@davidofff tak ked sa ma kazdy starat o seba a ty sa tym riadis, tak naco mi pises? 🤷🏼‍♀️😩
Vies preco som to napisala? Lebo stale su zeny, kt iba nemaju informacie a mozno ich to podnieti si trosku nastudovat nieco o psychomotorickom vyvoji dietata. Ked je niekto dospely, samozrejme nech si robi co chce a je sam za seba zodpovedny. Mne je proste len luto tych deticiek, kt davaju do choditka, do pasivneho sedu, tahaju ich za rucky do chodze atd 🤷🏼‍♀️

davidofff
11. aug 2023

@nikaa951 presne môj názor!!👌👌chorá doba toto ....keby každý hľadel na seba a vychovával podľa svojho ..tak by bolo hneď lepšie....tiež uz mám averziu na tieto bio eko mamky prible....pred druhými sa vystavujú aké majú super deti ...a pritom to je kolkrat úplne inak....my sme boli tiež všetci súrodenci v chodítka.....aj bratranci segrenky .kamoši ....a nikto nemá nič z nohami 😃😃ale teraz je moderné ..riešiť druhych