Kam na výlet v okolí obce Podskalie?

lucia0211
16. mar 2024

Ahojte,viete prosím poradit výlet v danom okoli ??Alebo obci ?Ďakujem za odpoveď

mirustek1990
16. mar 2024

Ahoj, ja som z Podskalia. Byvate vo Vendeline? Kolko Vas je, mate deti?

lucia0211
autor
16. mar 2024

@mirustek1990 len sa chystáme do Vendelínu ..a máme 19 mesačnú dcérku ..vieš mi prosím niečo odporučiť tam u Vás ?

mirustek1990
17. mar 2024

@lucia0211 U nas v Podskali vsetci chodia na Podskalsky Rohac, ale to neviem,ci ste turisti. My sme uz v jej veku boli, s nimi, nosic mozem pozicat, keby si chcela. Pod rohacom je kaplnka, ked zidete do dediny, mame fajn ihrisko.

Pozri Ekofarm Podskalie kamarat ma kone,kravy, kozy, vcely, pestuju bylinky a robia caje, masticky, olej, k nim sa vies dostat v pohode aj s kocarom.
Prip sa stavte, ja mam deti skoro 5 a 3rocne, mame zajkov, skrecka, andulky.

V Pruzine sa da na pekne prechadzky chodit po asfalte s kocikom. Priedhorie-Trstie, je tam aj jazero Hoffer. Ak by ste isli napr v maji v Penzione pod Strazovom v Pruzine je super terasa s velkym ihriskom.

Potom uz len dalej PB, PU, kupanie napr.
Keby cosi, pokojne pis

lucia0211
autor
17. mar 2024

@mirustek1990 my ideme teraz na Veľkú noc do Vendelina …tak sme zvedavý ako tam bude ..majú aj tam mať nejaké akcie pre deti,ale to už väčšie skôr …

mirustek1990
17. mar 2024

@lucia0211 rozumiem. Vsak keby potrebujes vediet este nieco, pokojne pis.

lucia0211
autor
17. mar 2024

@mirustek1990 a dá sa ísť niekde v okoli kupat ?

mirustek1990
17. mar 2024

@lucia0211 neviem, co bude otvorene pocas sviatkov. Ale najcastejsie sa s detickami chodi do PU Sportcentrum, PB Swim pod plavarnou. My radi cez tyzden chodime na Certov a do Ciech, prip este Afrodita, Diplomat v Raj Teplicach.

jarmila2010
17. mar 2024

https://www.facebook.com/ekorezortvendelin/post... pozeram,ze tam maju aktivity pocas velkej noci...

jarmila2010
17. mar 2024

https://www.facebook.com/swimclub.sk aj ja odporucam kupanie s malym dietatom vo swime...je tam teplo,cisto a klud...

zafir01
18. mar 2024

@lucia0211 ahoj , nenáročná turistika je aj z obce Ďurďové na durdovsky kríž , chodila som tam je týždeň pred pôrodom s ďalšími dvoma deťmi . Je to od parkovania auta tak 1 km do kopca . Pekný výhľad máš potom . Môžem súkromne fotky poslať . Skôr hore mirustek spomínala ,penzión strazov , v celkovej lehote , kúsok od vendelina ,tu bývam zas ja ,sú tu kone,taká menšia farma , po tel sa viete dohodnúť a jazdí sa vo voľnej prírode . Potom ak budete autom odporúčam ,my sme sa na veľkú noc pár krát šli kukať do rajeckých Teplíc do aphrodite . Po ceste odtiaľ je v dedine Kľače " farma u Bardyho " kde maju zvieratá ,papagáje hovoriace ,a výborne burgre a iné jedlá z vlastných surovín robia . Čičmany sú tiež do 20 minút autom od vendelina , myslím ,že aj nejaký program na veľkú noc robia v obci . Záleží ,čo preferujete ,a čo by ste radi videli .

lucia0211
autor
24. mar 2024

@mirustek1990 ahoj,ešte by som sa chcela prosím ťa, opytat aké je tam u Vás počasie ..na koľko my sme z juhu a máme tu teplejšie ..tak či mám ešte malej nabaliť zimny overal a prechodný fusak do kocika

zafir01
24. mar 2024

@lucia0211 ahoj bývam hneď vo vedľajšej dedine . Určite nie zimný overal . Mám tri deti ,najmladšia má 2 .nosí legíny bez pancusiek , dlhý rukáv ,mikina a softshelka . Včera poobede som ja bola na záhrade v krátkom rukáve ,deti mdlinlen mikinu .dnes tu boli zas 4 stupne a poprsalo aj svietilo slnko ,ale bol cítiť studený vietor .takže dnes pre tvoju 19 mesačnú ten prechodný fusak by sa zišiel . Veď asi idete autom však ? Zabal , nech máš radšej po ruke .auto odvezie .tiež tak robím ,keď cestujeme do hôr aj mimo sk

lucia0211
autor
24. mar 2024

@zafir01 legíny bez pančusiek dvojročnej ?Tak my tu dole máme omnoho teplejšie ..dnes 11 stupňov a aj led máme 16 davam pančušky ..tak áno auto odvezie ..pri tých malých deťoch človek radšej zoberie všetko 🙂

zafir01
24. mar 2024

@lucia0211 tak moja je nonstop v pohybe . Keby jej dám pančušky ,tsk je spotená . Takto si stiahne legíny ,cupne do trávy ,vycika sa , vytiahne a beží ďalej 😂 ..nie fakt . Pančuchy už dlho nedávam .asi sme otuzilejsi . Moje deti takmer vôbec choré nebývajú .a starší 6 roční nosí pančuchy len ak mrzne najstarší vôbec
A zabudla som ,príjemný pobyt .. mali sme tam svadbu ,keď to ešte nemalo majiteľa terajšieho . Nádherné prostredie

lucia0211
autor
24. mar 2024

@zafir01 ďakujem 🙂

lucia0211
autor
28. mar 2024

@mirustek1990 ešte sa ťa môžem opytat že máte tam u vás v dedinke aj nejaký obchod ??Kde by som mohla skočiť v sobotu malej kúpiť dojčensku vodu alebo mám radšej brať so sebou ??

zafir01
28. mar 2024

@lucia0211 ten Vendelín nie je priamo v Podskali ... Máš to blízko obce Pružina .je tam normálne jednota. Kľudne aj tam si môžete nakúpiť .aj salaš apolenikova ,kde predávajú úžasné syry a korbáčiky . A oproti je penzión strazov ,kde je vonku Veľké detské ihrisko a robia fajn pizzu

mirustek1990
28. mar 2024

@lucia0211 Ano, @zafir01 Ti to super vysvetlila, zhrnula. Inak posledné 3 dni tu riadno fučí

lucia0211
autor
1. apr 2024

@mirustek1990 ahoj..chceli sme ísť pozrieť tu farmu ale tam nič nie je ..nikde nikoho a len budovy ..zo strany ako je cintorín aj bolo pisane že zákaz vstupu cudzím osobám ..tak sme sa aj báli ísť ďalej ..takže zvieratká sme nevideli 😒

mirustek1990
1. apr 2024

@lucia0211 To ma mrzí. V Podskalí ste boli, či v Ďurďovom? V Podskalí sa na družstvo dostaneš, nemusís stretnúť nikoho a teda o žiadnej tabuli neviem. Som tam s deťmi varená pečená. Kostol a cintorín je od družstva dosť ďaleko.

lucia0211
autor
2. apr 2024

@mirustek1990 ahoj,na koniec sme boli pozrieť …ale neviem ktore to je ..my sme boli na tom kde je parkovisko a vedľa neho hneď urobené jazierko ….

mirustek1990
2. apr 2024

@lucia0211 To ste boli v Ďurďovom