Ahojte maminky, ešte mám do pôrodu dlho ale po predchádzajúcej skúsenosti s porodnicou v CA, kde mi napriek 18 dioptriam na očiach a krvácaniu na sietnici oboch oči chceli aj tak nanútiť spontánny pôrod a dopomôcť mi vákuom a pod aby som sa silným tlačením nepripravila o zrak úplne (našťastie som vtedy nasla inú pôrodnicu) no rozlúčila som sa s tým že sa tam vôbec druhýkrát pôjdem opýtať na cisársky rez, pretože ich podľa mna ani stav mojich oči a sietnice ani predchádzajúci cisársky rez zaujímať nebude .. Počula som že v PB robia cisársky rez po cisarskom predchadzajucom automaticky , nenútia do spontánneho? A hlavne ma zaujíma či tu je nejaká mamička čo bola nedávno v PB spinalkou na cisarskom , koľko trvala hospitalizácia ako to prebiehalo … Mám už za sebou jednu spinalku a určite chcem aj druhýkrát , ďakujem 💗
@zizi12345 a ešte take otázky, návštevy si mohla mat už aj na JIS aspoň na chvíľku? 🙂 babo ti ako často nosili počas hospitalizácie? Koľko mamičiek na jednej izbe ? A posledná, zabandazovane nohy si musela máte po cel čas ako si tam bola? V predchádzajúcej pôrodnici na to strašne dbali a mne to robilo neskutočne opuchy , chodila som bosá lebo som nič neobula až doma manželove boty 😁 Ďakujem 🙂
Ja sa zapojim mala som SC pred 2 mesiacmi... návštevy na jis ziadne..ale ked ta uz postavia na nohy tak navstevy samozrejme mozes mat ale nie na izbe kde lezis ale ma chodbe.
Bábo nosili kazde 3 hodiny aj v noci ak si chcela to sa pekne spýtali respektovali ze by si nevladala...po 2 dnoch uz som mala bábo pri sebe nonstop.
Na izbe boli 2 az 4 maminy..snazili sa rozhadzovat po izbach aby to bolo rovnomerné.
Nohy v den sekcie boli obandazovane...vecer odbalili..este na dalsi den pomohli raz zabalit ale potom uz ako si chcela viac to tam nikto neriesil/nekomentoval.
@ella1234 ahoj ešte taká jedna otázka ak môžem, kde máš svoje veci (tašku) keď si po sekcii na JIS, tam na JIS priamo? Prvý pôrod som mala v Trstenej a tašku kabat atd mi dali rovno na nadštandard keďže vtedy mali počas covidu úplne voľný stav a na JIS som mala zbalený len taký maly ruksacik s najpotrebnejsimi vecami, ten mi tam doniesli .. Ďakujem 🙂
Na 100% po prvej sekcii je aj druhá...mne bolo povedané že ak chcem po sekcii rodiť normálne môžem ísť do TN..čož som ani nechcela ..rodila som v piatok a v utorok sme išli domov .tiež som mala spinal..je to už síce 2,5 roka dozadu ale isto to platí aj teraz