Ahojte ma niekto skusenost ze vam zrusil lekar pn?
Vybavovala som noveho lekara v mieste bydliska ale este mam zmluvu pri starom z dovodu ze ma moze vyradit od 30.9 ten mi pnku ukoncil s tym ze nech ma vypise novy lekar... Novy lekar ma vypisal ale zaroven o dva dni aj zrusil pn z dovodu ze som este vedena u ineho lekara.. a novy lekar ma nechce dat na pnku od 1.10 pretoze nevidi dovod na pn ako sa mam branit ked aj zamestnavatel mi povedal ze neodporuca pracu na prelozenom mieste? uz som zufala...
@viestta gynekolog mi zrusil... praveze ma vhodnu pracu ale sam mi povedal ze to je tiez rizikove lebo by som bola 6 hodin na nohach
@slniecko187 6 hod na nohach ak ti nic vazne nieje nieje taka hrozna robota .... ja som do 8 mesiaca stala 11hodin ...... tak ale tiez ide aj o pracu ja som obsluhovala zakaznikov v 18stupnoch liezla som aj na rebriky a podavala tovar tiez som kazde rano tahala tovar von a vecer do predajne (som kvetinarka) ..... az par dni pred dusickami som sla na PN nakolko si zakaznici moje tehu bruvho pomylili casto s prejedenim a zopar laktou sa mi od nich nechtiac dostalo 🤣😂
6 hod na nohách pokiaľ nemáš rizikové tehu nie je problém.. A zamestnávateľ pokiaľ pre teba nemá prácu adekvátnu tvojmu stavu tak ta môže nechať 6hod aj sedieť v práci a plat ti beží... Tehotenstvo nie je choroba pokiaľ nemáš zdrav problemy
@slniecko187 žiadny lekár nie je povinný dať ti PN...PN sa dáva na konkrétnu diagnózu...Tehotenstvo ako také nie je diagnóza....a ak si tehotná zvládneš ja 6hodín v stoji, pokiaľ nie si v pokročilom tehotenstve....Tehotenstvo neznamená že musíš mať sediacu prácu...Záleží na tebe či si chceš prácu zachovať ja o tehotenstve....Ale čo sa týka lekára, bez normálnej diagnózy nie je dôvod na PN.
To máš ťažko, lebo ako vynútiť si pn proste nemôžeš, no mohla by si ale to by si musela mať na to kamoša doktora
@slniecko187 Ako ti moze zamestnavatel povedat, ze ma VHODNU pracu a zaroven ze je RIZIKOVA - bud je vhodna alebo je rizikova. Stat na nohach 6 hodin vo vseobecnosti nie je problem. Samozrejme, za predpokladu, ze mas rizikove tehotenstvo a rozne problemy, tak to moze byt problem, v tom pripade ale nema lekar problem vypisat ta.
Takze v tomto pripade pre teba existuje vhodna praca, ale bud ty alebo zamestnavatel to chcete riesit "pohodlnejsie" a teda PNkou, na ktoru lekar nevidi relevantny dovod. V tom pripade ho chapem. PNku si nemozes vynutit... jedine, ze by si isla napr. za obvodnym a klamala ze mas nenormalne bolesti napr hlavy, chrbtice atd - bude ta posielat hore-dole po vysetreniach, da ti prisny liecebny rezim, lieky...
@slniecko187 nechapem, z coho si zufala.
Lekar nevidi dovod na pn.
6h denne na nohach pocas tehotenstva, ked nemas ziadny zdravotny problem, je v pohode. Si tehotna, nie smrtelne chora.
@slniecko187 kks normálne povedz, že chceš byť na pn, necitis na na pracu a hotovo. ty vieš, ako sa citiš, nie tu vyššie kočky poniektoré, normálny lekár ťa vypíše, nemusíš mať žiadneho kamaráta lekára...
tehotne nemusia byt len na rizikovom su aj ine diagnozy ktore sa daju napisat na marodkovy papier... ale skoda reci nastastie sa vsetko vysvetlilo... momentalne mi je tak zle ze keby som bola v robote nesie ma sanitka neustale ma napina nechuti mi a som zla :D alebo by som zakaznika ako nasrata a neprijemna tehotna predavacka poslala niekde do prdele
@00kvetinka00 to zalezi aj od povahy zeny ja som ten typ ze mam na haku a prednejsie mi je moje zdravie ako nejake peniaze a robota...aj tak som teraz na kazdeho neprijemna tak nic zo mna
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.