Ahojte žienky,je tu niaka ktorá náhodou rodila v Londýne v Barnete?? Potrebovala by som poradiť čo si mam zobrať do porodnice niaky zoznam alebo čo 🙂 dakujem za každu odpoved 🙂
Nerodila som konkretne v tejto nemocnici ale v uk, nemyslim ze maju nejake velke rozdiely, tak napisem na co si spomeniem: v prvom rade nezabudni svoje green notes! nocnu koselu najlepsie s otvaranim vpredu pre lepsie kojenie, aj 2 ks si zober, pyzamo neodporucaju pre pripad cisarskeho aby ti potom nohavice netlacili na jazvu, lahko obuvatelne papuce - ja som mala take ponozkove s protismykovou podrazkou, hrube ponozky, zupan, jednorazove nohavicky alebo obycajne bavlnene ale vacsie cislo, uterak, plavky ak planujes rodit vo vode, vlozky, nieco pod zub, aj pre partnera, vodu som mala uz na izbe nachystanu tak tu si neber, urcite ti nebudu zakazovat jest ani pit, enregy drink moze byt ale nie bublinkovy, zemiakovy cukor (doda ti energiu), ovocie, krekry, sendvic... nam nakoniec dali aj ranajky aj obed ponukali ale na ten som uz nemala chut 🙂 dalej hocico co ti moze sprijemnit porod - oblubena hudba (u nas v porodnici mali na kazdej izbe prehravac tak zisti ako to je u vas), vankus, kniha alebo casopis kym nezacnu kontrakcie, fotak, kamera, mobil, ak mas dlhe vlasy tak gumicka, sponky, pre partnera nahradne oblecenie - aspon tricko 🙂 ak planujes air&gas tak balzam na pery lebo vysusuje, mne pomohla aj voda v spreji, pre babatko plienky, bodynka, ciapocka, rukavicky - tie tenke aj ked nam odporucali namiesto nich pouzivat ponozky lebo tie maju gumicky a lepsie drzia 🙂 plienky a ja som mala este decku ale nebolo treba, v nemocnici mi dali, urcite si neber perinku, zavinovacku ci ako sa to vola po slovensky!!! To v uk nepouzivaju 🙂 este nam odporucili prve veci pre babatko nachystat do jedneho sacku a partnerovi povedat ze toto podas po porode midwife, ty nebudes mat cas hladat veci v taske a partner toho nebude schopny 🙂 ak ma este nieco napadne tak ti napisem do ip alebo kludne sa pytaj aj ty
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ahoj,no ja ti neporadim ale dlhe roky som tam zila a tak pripomenulo mi to 'stare casy'.Inak kamoska byva na Barnete ma uz synceka a teraz v juni cakaju druhe babo a rodila tiez na Barnete.Tak palce,nech to dobre dopadne a urcite sa najde nejaka mamina ,co poradi -🙂