Bola tu rodička, ktorá do poslednej chvíle nebola rozhodnutá pre pôrodnicu. Zoberú takú rodičku do nemocnice kde neabsolvovala poradne?
Zoberú ale stráca nárok na matersku
@ivka21
@veronika19895
to určite nie, ja som chodila na poradne inde, ako som rodila. Dôležité je absolvovať poradne, to že kde budeš nakoniec rodiť, je čisto tvoj vlastný výber. Dokonca aj keby si išla rodiť do Rakúska alebo do Čiech, tak nestratíš nárok na materské. Podmienky sú inak nastavené.
@veronika19895 tu je rozpísané, že ani predpôrodné poradne nie sú povinné, v zmysle, že ich musíš absolvovať, aby ti priznali materskú. Jediná dávka, ktorá sa na ich absolvovanie viaže, je Príspevok pri narodení dieťaťa (a Pomoc v hmotnej núdzi). https://zenskekruhy.sk/su-tehotenske-vysetrenia...
@veronika19895 ja som tiež chodila až do konca tehu k svojej doktorke, nie do nemocnice, tam som šla len odrodiť! A to ze strácas nárok na materskú je blbosť, pokiaľ ma tvoj dr potrebné vybavenie, tak nemusíš chodiť na poradne do pôrodnice, kde chceš rodiť
@lenka2710 napr. v nemocnici v meste kde mam gynekologicku tam nerobia predporodne poradne
@veronika19895 ano, vezmu. Porod je neodkladna starostlivost. Mozu pohundrat ( asi nebudu, zavisi od vselicoho), ale starostlivost poskytnu. Rodicke aj dietatku.
Autorka hlavne napísala "kde" a nie "ked". Cize na poradne chodila a rodit moze ist hocikam a matersku ak pracovala dostane. Ja som nemala vybratu porodnicu, predtým som do nej ani raz nesla lebo som chodila celé tehu len k svojmu gyn a rodit som mohla ist aj do Prešova keby som sa tak rozhodla a vydrzala cestovat 4hod 🙈 čiže ano, rodiť môžeš v hociktorej porodnici ktorú uznas za vhodne,odrodia ta urcite,nikto ta nevyzenie
@veronika19895 mozes ist kde chceš, nic neboj
@ivka21 to je sranda ci ozaj?
@slniecko187 veď to je vyššie vyvrátené 🤔
@zrn ano viem ... neskor som si to vsimla
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@veronika19895 jasne