Zmena pôrodnice na poslednú chvíľu

fanyke
10. dec 2020

Baby máte skúsenosť so zmenou vybranej pôrodnice na poslednú chvíľu? Som 38tt + 4 a bábo je bohužiaľ stále KP, má už 3800g a je takmer nulová šanca že sa ešte otočí. Dr.mi naplánoval sekciu, ale problém je že termín pôrodu mám 20.12 na čo sedí aj dieťa a 2. termín 27.12 a sekciu mi dali na 22.12 čo mi príde strašne neskoro, hlavne keď dr.povedal že nebojte určite sa to spustí skôr. Tak mi nie je jasné načo mám čakať na spustenie pôrodu a stresovať či vôbec stihnem prísť načas do porodnice. Som z toho nešťastná.

leuska15leuska15
10. dec 2020

@fanyke žiaľ, neviem odpovedať, len ma s úprimnosťou zaujíma, čo sú tie 2 termíny pôrodu? Prečo sú dva? (mimochodom, mala som plánovanú sekciu kvôli KP v 38+4, chceli síce 39+2 ale bol štatny sviatok, tak to dali na najbližší termín pred tým)
Tým chcem povedať, že aj mne to príde neskoro. Ale doktori snáď vedia prečo?

fanyke
autor
10. dec 2020

@leuska15leuska15 1. je podľa ms a 2. podľa ultrazvuku v 12tt, čo mi príde ako nezmysel lebo podla ultrazvuku zo včera sedí malá na 1.termin, váhu má už dosť dobrú a aj tak ma nechajú 2 dní po termíne prísť nechápem

leuska15leuska15
10. dec 2020

@fanyke neviem co mam na to povedať, lebo tiež by sa mi to určite nepáčilo. Začať rodiť prírodzene KP podľa mňa nie je sranda, a co ak sa to nebude už dat zvrátiť....

fanyke
autor
10. dec 2020

@leuska15leuska15 veď práve preto rozmýšľam na poslednú chvíľu nad zmenou pôrodnice

qetka
10. dec 2020

@fanyke mne lekar v nemocnici posunul vzdy temin podla 1. ultrazvuku. Vraj, ze ten je najpresnejsi a treba sa orientovat podla neho. Tak mozno preto.

jankalukasova
10. dec 2020

@fanyke urcite by som to konzultovala s inym porodnikom, v inej nemocnici/porodnici. Pri pohlade do kalendara najlepsie okamzite.

c_est_la_vie
10. dec 2020

Tiež by ma to prekvapilo, sekcie sa pokiaľ viem plánujú na 38-39 týždeň.
Ale určite sa neboj, aj kebyže ti odtecie voda máš kopec času na sekciu. Ja som mala akútnu sekciu keď som už bola otvorená na 9 CM a všetko v poriadku 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre