Ahojte kočky, mám termín na august, mám vážnejšie zdravotné problémy pôjdem cisárskym - preto hľadám odoborníka - no neviem kam ísť - v Žiline bývam (je tu aj pôrodnica) no neviem či su natoľko skúsený odborníci a lekári v tejto nemocnici, alebo zvoliť Trenčín, ktorý je však daleko...keby sa niečo náhle stalo pôjdem aj tak do žiliny...čo by ste poradili, vaše postrehy rady ohľadom týchto pôrodnic, aký sú lekári, sestričky na šestonedeli...
Ja som rodila v žiline a nevidím dôvod na obavy. Som cadcianka a nerodila som v Čadci a neľutujem. Ja mam pekne spomienky na Žilinu a aj tam sú odborníci 💖
@mariamagdalena212 koho si prosim mala pri porode? Vies niekoho odporucit? ako je to na oddeleni sestonedelia - primárka, sestricky, laktacia
@sofia1129 ja som rodila cisárskym a operoval ma bývalý primár p. Ficek. Dobrý človek 👏 keď chodili ku nám vizity tak tiež dobrí lekári. Všetko sú tam mladší. Nemala som s nikým zle skúsenosti. Na novorodeneckom oddelení sestričky ochotne, dobre, mile aj o deti sa pekne starali. Nemam negatívnu skúsenosť s nikým. Co sa týka kojenia ja som nekojila, nepredsviecali ma, nenútili. Povedala som svoje dôvody a rešpektovali to.
@mariamagdalena212 dakujem - mala si celkovu ci spinalnu anestezu?
@sofia1129 celkovú, dôvod vysoký krvný tlak a tep. Boli radšej za celkovú.
@mariamagdalena212 a yotavovanie bolo ake...pocity, prve vstavanie
@sofia1129 Ja mám so žilinskou pôrodnicou len dobré skúsenosti. Počas prvého tehotenstva som bola spolu štyri týždne hospitalizovaná na gynekológii a za ten čas som prišla do kontaktu s celým personálom. Všetci boli veľmi milí - od lekárov a sestričiek až po sanitárky a upratovačky. Rodila som cisárskym v spinálnej anestéze, lebo malý bol zle otočený. Sekciu mi robila MUDr. Hrabošová, asistovala jej MUDr. Bátorová - ona jediná je v Žiline tak trochu postrach, ale ja som s ňou nemala problém. Zotavenie som mala úplne bezproblémové (až na prvé vstávanie, to bola hrôza), jazvu po dvoch rokoch už ani nevidno. Začiatkom leta ma čaká druhý pôrod a veľmi by som zase chcela ísť do Žiliny, ale kvôli zdravotným problémom ma možno pošlú do Martina - dúfam, že sa to nestane.
@sofia1129 to ti nebudem písať prepac. Niekto ti možno napíše, že vstavanie boli a je neschopný existovať ešte mesiac po porode. Ja keď som prvý krát išla rodit cisárskym tak som sa pýtala ako to prebieha a hlavne ma zaujímala bolesť. Po tom, čo som prečítala skúsenosti iných žien, som ďalšieho pol trimestra nespala a bála sa. Ja môžem byt cítliva a postrach a ty zase to nemusíš ani pociťovať tak prečo by som ta mala strašiť napr?
@sofia1129 ja som rodila vo štvrtok a v pondelok ma prepustali. Najskôr syna a potom mňa 💋
Mám za sebou dva pôrody v Žiline, aj keď teda prirodzené. Ale žilinskú pôrodnicu môžem len odporúčiť. Bola som maximálne spokojná.
Ahoj, ja byvam kusok od TN. Naposledy som tam bola v roku 2016, ale mozem povedat, ze som bola spokojna ohladom pristupu co sa tyka porodu, lekarov,sestriciek a pod.
@sofia1129 prvý pôrod si nepamätám, kto ma odrodil, mala som okno a ani som to potom nezisťovala. Druhý pôrod bol pri mne dr. Krasňan a bola som s ním maximálne spokojná. Aj po odbornej stránke, aj po ľudskej. Čo sa týka potom pobytu, bola som na nadštandarde, obe malé som mala od začiatku pri sebe. Akurát, mladšia bola jednu noc na novorodeneckom, keďže mala žltačku a bola pod lampou. Ale sestričky si na mňa zobrali číslo, mohla som prísť kedykoľvek za ňou, ale nechali ma aj vyspať, že keby bolo treba, zavolajú mi (ja som tam chodila sama za ňou, takže nemuseli volať). Ako prvorodička som odchádzala z pôrodnice s tým, že sa viem sama o malú postarať, nepotrebovala som pomoc maminy (a to manžel kvôli práci bol v týždni mimo domu). Čokoľvek ma zaujímalo, všetko mi ochotne a milo vysvetlili. Čo sa týka laktačnej, neviem, či už teraz na oddelení je, vtedy nebola, ale musím povedať, že viac mi dali rozhovory so sestričkami ako potom návšteva laktačnej poradkyne z Mamila u nás doma.
@sofia1129 Rodila som vo štvrtok a pustili nás v pondelok. Čo sa dojčenia týka, sestričky sa snažili, ale tých prvých pár dní, keď ma všetko bolelo, som si nevedela nájsť polohu a bála som sa malého držať, takže to moc nešlo. Nakoniec sa to doma podarilo a dojčila som do roka a pol, kým som znovu neotehotnela. Ak sa nemýlim, pôrodnica aj šestonedelie majú toho istého primára, MUDr. Sudeka - keď som ja rodila, bol zástupcom primára a na vizitách bol veľmi príjemný.
@sandrika1986 dakujem
@sofia1129 pridaj sa do tejto skupiny, neustale tu mamicky pridavaju svoje cerstve skusenosti
https://www.modrykonik.sk/group/6509/
inak ja som rodila v Ziline a budem znovu 🙂
@sofia1129 za mňa tiež TN nikdy. Pisala som aj sťažnosť. 3 dôvody na sekciu nechali ma vytrapite prirodzene. Len tak tak do dopadlo 🤨, následky mam do konca života. Pretože ako jeden dr povedal v TN sa robí sekcia len keby to ma v tebe umrieť 🤦♀️ kamoška rodila pred týždňom v TN, tiež nemá dobre slovo a to mala ľahký pôrod vcelku
Ja som rodila minuly rok v ziline a po kazdej stranke 1****
Este citam ze sa pytas na zazmluvnenie na porod.Ja som sa na toto pytala svojho gyndosa,on sam nerobi v porodnici ale je porodnik,a povedal mi ze nemam ani riesit,ze vsetci uz co su v Ziline su velmi dobri,nie je o com a ja mam naozaj len dobre skusenosti.Tam nebolo jedneho zleho doktora ani sestry.Je tam perfektny primar Sudek a myslim ze je to jeho zasluha ako sa tam vsetko meni k lepsiemu.Jedna lekarka taka silnejsia ako chlap ostrihana je taka prejavom trochu nevrla,vystupovanim,taky ma neprijemny ton reci ale tiez velka odbornicka.Nemusis mat strach.A plati stare zname-ako sa k ludom spravas,tak sa spravaju aj oni k tebe.Skor by som riesila zazmluvnenie anesteziologa ak by si chcela epi,lebo kch je malinko a ak je zakrok iny planovany tak mas smolu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
a čo Martin