Ahojte,
Sú tu ženy, ktoré za posledný rok rodili bez zazmluvnenia? Keď som o tom počula, ani ma to nenapadlo,že by som si niekoho zazmluvnila. Mám tesne pred pôrodom a keď sa ma niekto na to opýta, tak krúti hlavou, ako môžem ísť rodiť bez toho. To už je neskutočné čo sa v poslednej dobe vymýšľa. Či už žijeme v takej republike, kde o mňa lekári a sestry čo budú mať službu v daný moment, ani nezakopnú?
Tiež nemám, termín mám o 8 týždňov, ani mi len nenapadlo zazmluvňovať si kohokoľvek …
Ďakujem Vám za odpoveď
Ja som nemala zazmluvneneho pôrodnika a úplne super, ja som mala ale pediatricku dohodnutú ktorá bude pri pôrode, ona aj robí v tej nemocnici a je z rodiny čiže preto, inak by som neriešila vôbec nič. Sestra mala pri prvej v ba na Antolskej doktora dohodnutého ale k nemu chodila aj do ambulancie on tam len rodiť chodi
Ja som nemala, keďže vybraná lekárka už bola "vybookovaná", inú vhodnú sa mi nepodarilo nájsť. Chýbala mi však podpora a riadne a zároveň slušné komunikovanie situácie. Tiež to mala byť pôrodnica, "kde sú všetci dobrí".
Nie nezazmluvňovala som si, verila som doktorom, že ma odrodia bezpečne, nech by mal službu hocikto. Kebyže mam počas tehotenstva nejake indikácie na ťažkosti pri pôrode, asi by som to zvažovala.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Zakopnu. Nie, nezijeme v takej republike. To je len nejaka predstava ludi co vsetko musia mat poistene peniazmi.
Naposledy som rodila som bez zazmluvnenia, porod bol tazky, dlhy (43h), par sluzieb sa pri mne prestriedalo, vsetok personal vyborny, porodnik vyborny, spomienky skvele. A to mam v rodine kopec lekarov a aj porodnika - primara, takze nie som z hrusky padnuta, ze neviem, ake su vyhody ci nevyhody.
A nikto mi nekrutil hlavou. Maximalne som povedala ze kam idem rodit su vsetko vyborni lekari, takze komu sluzba pripadne, tomu pripadne.
Niektore nemocnice dokonca uz ani neponukaju moznost zazmluvnenia.
Treba si uvedomit, ze kazdemu doktorovi ide o zdravie matky aj dietata a happyend. Naozaj nikto nestoji o problemy.
Mimochodom, naopak poznam porod ktory zazmluvneny bol a teda jedna velka katastrofa, ked mi kamaratka rozpravala. Porodnik ako za trest. A ani par stoviek Ta neochrani ak raz maju nastat nejake problemy, tak nastanu. Ci so zazmluvnenym, ci bez. Tolko moj nazor.
Takze bud v klude, neries reci druhych. A drzim palce.