Ahojte,
Poradite mi ako na to? Kedy sa lekar zazmluvnuje? Kde to mam oznamit? Moze lekar odmietnut? Plati sa vopred alebo po porode? Dakjem za odpovede 🙂
V ktorej nemocnici budeš rodiť?
Pýtam sa preto, lebo napríklad v Bratislave na Antolskej, je najlepšie si zazmluvniť si pôrodníka, hneď na začiatku tehotenstva v nemocnici, nakoľko o niektorých je veľký záujem a majú už zazmluvnené rodičky na niekoľko mesiacov dopredu. Neviem, ako to funguje u vás v PO, takže je to najlepšie zistiť si to dostatočne včas.
@lizwer tu je dost velky vyber odbornikov a vybornych lekarov. Pri prvom porode som si na poradniach vsimla ze naozaj skoro kazda mala zazmluvneneho ale kazda ineho 😀 ja uz mam 100% vybrateho ale neviem ako lebo do 36tt som chodila len k svojmu lekarovi a predpokladam ze tentokrat to asi nebude inak. Ak je zena tdrava tu sa nechodi do nemocnice ale k ambulantnemu lekarovi. Moj je byvali porodnik a sam rodil ked nol mladsi teraz uz ma len 2 ambulancie takze o jeho odbornosti nepochybujem
Ja keď som chodila do poradne na Antolskú, tak som ostala prekvapená, keď mi jedna povedala, že od začiatku tehotenstva na kontrolu chodí k zazmluvnenému lekárovi na kontroly a že, je to tak robia aj ostatné rodičky.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ako kde, väčšinou ked sa objednavas na prvu poradnu do nemocnice tak vtedy povies koho chces. Odmietnuť môže. A väčšinou sa platí po pôrode, ak by sa náhodou stalo ze nemoze/nestihne prísť