Ahojte, isli by ste do zazmluvnenia lekara, kory je uplne skvely aj napriek tomu ze 2dni po mojom termine porodu mu zacina dovolenka? Je to risk ak by som prenasala . Co myslite?
Vdaka za radu
otazka znie ci mas inu podobne dobru alternativu, ak ano a chces si byt ista tak zazmluvni B ak nie, ja by som si zazmluvnila A a dufala, ze prenasat nebudem a v pripade, ze nebude moct prist, tak poplatok sa neplati
Tak ja mam pocit, ze ked je zazmluvneny, moze ti byt jedno kedy ma dovolenku, on sa zavazuje, ze bude pri porode za poplatok. Takze je to na nom. Ked je ochotny kvoli peniazom potom zrusit dovolenku.
@martinkatinka 😂 nedáva krvnú prísahu, lekár si žiadnu dovolenku nezruší, proste nepríde a ona si môže zmluvu akurát tak čítať, to je celé....
@zuzanka.zuzu no tak vrati poplatok, ale teda ja si to asi predstavujem tak, ze ked vezme za nieco vopred peniaze, tak nech to urobi .... Samozrejme, ak mu to zdravotny stav dovoli. Inak je pre mna neseriozny
@martinkatinka neseriózny? netreba to brať tak vážne, nikto nikdy nevie kedy porodí, ani lekár, to by potom nesmel 2 týždne pred a po dovolenke zmluvniť pacientky lebo predsa hociktorá môže hocikedy porodiť
@zuzanka.zuzu a tak ja si to tak predstavujem 😁 proste si v tom obdobi dovolenky nebrat vopred peniaze... Hotovo.
@1katyka1 nie nešla by som do toho. Termín pôrodu je orientačný, rodiť môžeš aj týždeň dva po termíne. To, že nepríde lebo bude práve na dovolenke by bolo to najmenej, ak je zazmluvnený oficiálne tak peniaze ti vrátia. Skôr by som sa bála, aby sa ma nesnažil odrodiť pred dovolenkou, aj keď moje telo na to ešte nebude pripravené. Pichaním vyvolávačiek, prepichnutím vody, atď.
Ja som mala zazmluvneneho, TP som mala koncom augusta. Nenapadne, ale predsa sa to snazil popohnat. Hamilton na 3x, napriklad. Ale ja som uz mesiac pred TP bola na 5 cm, druhorodicka. No nakoniec sa po tretom Hamiltonovi porod spustil a stihol to do dovolenky. Len prvy porod mi trval 3,5 hodiny a tento 5, osobne som mala pocit, ze babo este malo cas, aj podla mojich vypoctov, pisala som si, kedy co bolo, lebo som dojcila prve dieta a chcela som mat prehlad, ze kedy som otehotnela, takze viem presne. Babo sa narodilo 4 dni po termine. Tretie som sla na vyvolavanie tyzden pred kvoli zdravotnym problemom a po vypusteni vody bolo babo do hodiny vonku. Takze neviem,...🤔
Ahojte ako to prebieha pri zazmluvňovaní pôrodníka ? Je to aj moj gynekológ a chcela by som si ho zazmluvnit ku pôrodu .
@dana1231 treba mu to povedat - ak je to ten isty lekar, ku ktoremu chodis cele tehotenstvo, tak na najblizsej poradni mu povedz, ci vobec chodi aj ku porodom = je porodnik a ci je mozne si ho zazmluvnit 🙂 a pripadne sa este spytaj, kolko si za zazmluvnenie uctuje, napr. v BA porodniciach je to 300E ale niektori lekari si pytaju viac
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@1katyka1 nešla