Zazmluvnenie lekára k pôrodu

7. aug 2024

Kolko stoji zazmluvnenie lekara k porodu a kolko z toho dostane nemocnica a kolko lekar?

maryetta
7. aug 2024

Vacsinou to mas aj cennik oficialny na stranke nemocnice.
Ja som si dr dohodla sukromne. “Mimo nemocnice”.

matkahelka
7. aug 2024

to si vygoogli na stranke nemocnice, kam sa chystas rodit. kazda nemocnica ma urcite ine ceny. ja som platila 300€ pred 2 a pol rokom. 1/3 dostava lekar.

autor
7. aug 2024

@matkahelka 1/3 je velmi malo pre lekara. Davala si lekarovi aj nieco navyse?

matkahelka
7. aug 2024

samozrejme, ze nie. "nieco navyse" alebo "mimo nemocnice" fungovalo pred 10 plus rokmi. Rodila som vtedy prvu dceru a ano, vtedy to fungovalo tak, ze bezne lekari brali obalky za porody. Sami povedali, ze obist nemocnicu. Dnes lekar od cudzieho cloveka nevezme ani 3€ dezert z lidlu, pretoze sa boji trestneho stihania. Moj svagor je lekar (nie gynekolog) a dnes to uz nefunguje tak ako to fungovalo par rokov dozadu. porodnik ti sam povie, ze si mas vypisat a podpisat zmluvu s nemocnicou.

autor
7. aug 2024

@matkahelka to je dobre. Tak ak bude chciet, nech si povie. No 1/3 je ozaj malo.

petamich
7. aug 2024

Ked som rodila ja platilo sa 300€ a polovica sla lekarovi, teraz zvysili poplatok na 500€ ale kolko z toho ide lekarovi neviem

autor
7. aug 2024

@petamich polovica je uz lepsie. Odkial si mala info, ze polovica?

petamich
7. aug 2024

od porodnika 🙂

autor
7. aug 2024

@petamich dakujem ti

tamta
7. aug 2024

Tebe sa autorka zdá malo tretina ale ved oni k tomu majú ešte bežný plat.. A ako bolo spomenuté, cenniky si teraz pekne zdvihli a za mna su to teda na slovenské pomery a pôrodnice dosť palky..

autor
7. aug 2024

@tamta kolko by bolo pre teba maximum?

aliaray1
7. aug 2024

@tamta Ahoj, pekny vecer. Ano ako pises to maju, aj bezny plat ale...ked si niekto lekara zazmluvni, zavolaju ho aj ked je mimo sluzbu, vytrhnu toho cloveka zo sukromia a od volneho casu, rodiny, spanku po nocnych a ide...takze ak niekto chce nadstandard-vybrat si kto ho odrodi, tak je za mna logicke aj nadstandardne zapatit. Btw ja som si nezazmluvnila ani raz a 2x som to mala dobre.

petamich
7. aug 2024

@tamta podla mna napr. by im mala ist cela suma 🤷‍♀️ ja si zazmluvnujem lekara, nevidim dovod, preco im z toho berie porodnica, ta ako prispela k tomu, ze som si vybrala tohto lekara a ze pride k porodu a cely ho povedie (myslim nad ramec sluzieb, ktore by mi poskytli tak ci tak, aj bez zazmluvneneho lekara, hovorim o nesukromnom zariadeni), ako pise @aliaray1 ten lekar pride (aj) mimo sluzbu, castokrat tam stravi dlhe hodiny pri komplikovanejsich porodoch, mne sa nepaci, ze im berie cast porodnica

ale tak to je moj subjektivny nazor

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre