Výhody pôrodu v Šaci

michaelahomolova85
13. aug 2013

Ahojte baby... Blizi sa mi termin porodu a zacala som uvazovat o tom, kde budem rodit. Aktualne som zacala 31 tt a este vcera som bola presvedcena, ze budem rodit v Starej nemocnici... Po rozhovore s kamoskou, ktora tam rodila, som to hned zamietla. Sklamalo ma to, ze manzel nemoze byt pri celom porode, iba vo finelnej faze, co myslim je uz na prd. Potrebujem oporu pocas otvaracej fazy a nie lezat niekde na cakacke s dalsimi babami, zatial co on bude cele hodiny na chodbe cakat na samotny porod, kedy ho uz velmi vnimat nebudem, lebo budem pocuvat ako na mna krici dr., ze mam tlacit. To je asi najdolezitejsie, co ma odradilo. Takisto tie navstevy na chodbe a ukazovanie babätka len na rukach sestricky- co je mimochodom ako z komunizmu.
Takze som zacala citat diskusie na temu- aka porodnica. Je vela pre a proti, no ked som videla foto zo Sace a citala, ze manzel moze byt so mnou od prijatia az po porod a potom kym ma nezoberu na izbu, tak to rozhodlo. Akurat neviem nic o tom, ako je to s izbami, cenami a celkovym rezimom. Vlastne neviem nic konkretne. Nie som clovek narocny na komfort, ale ked mam moznost sa rozhodnut, tak preco to nevyuzit a najkrajsi moment zivota prezit v sukromnej nemocnici, namiesto rozpadnutej komunistickej?
Tie ktore ste tam rodili, viete mi prezradit vase skusenosti? A urcite ma zaujimaju ceny 🙂 Vopred dakujem 😅

zzr01
13. aug 2013

@michaelahomolova85 Ahoj, ja mám trochu staršiu skúsennosť - mám 19 mes. dcérku a a narodila sa v Šaci. Môžem túto nemocnicu len a len odporúčať 🙂 manžel bol som mnou od začiatku v čakačke (to vtedy stalo 20 eur) a potom pri pôrode (20 eur) potom bol so mnou kým ma nepreviezli na izbu a tam sme spolu čakali na maličku. Izby nádherné - novučičké, bábätko máš pri stále sebe ak chceš, manžel prišiel a odišiel kedy chcel, nikto na neho nazazeral, personál milý, ochotný - nikomu sme nedali nič "do vrecka" . Na izbe sme boli 1. den dve a potom 3 dni som bola iba s dcérkou. Stálo nás to 100 eur na 4 dní/nocí. Stále ked som nevedela čo s malou zazvonila som a ony hned pribehli - a s úsmevom 🙂 No proste mám krásny zážitok - žiadna doživotná trauma z pôrodu. Ked ešte niečo chceš vedieť pýtaj sa - nechcem sa tu priveľmi rozpisovať 🙂

michaelahomolova85
autor
14. aug 2013

mala si vybavenu nadstandard izbu? tych 100 eur za 4 dni- noci.... pytali sa ta, ci chces pri porode studentov? a co klystyr a holenie?

bianocka
14. aug 2013

@michaelahomolova85 Ja mam este starsiu skusenost 😀 4 roky dozadu. Ale uz o par dni tam budem rodit znova.
Tiez som mala manzela pri sebe od zaciatku az do konca (stoji to myslim 20 eur a je to vlastne poplatok za nadstandardnu porodnu salu, kde je mozne mat niekoho so sebou - v obycajnej vzdycharni to nie je mozne). Za otca pri porode dalsich tusim 20, ako pisala zzr01.
Mala som epidural, za ten sa plati nejakych 150 eur, ale nakoniec som neplatila, lebo porod bol ukonceny sekciou, pri ktorej je anesteza nutna, takze mi len dopichli do epiduralnej hadicky silnejsie anestetikum.
Sestricka ma chcela pred porodom holit, ale bola som uz z domu. Klystir mi dali a vraj davaju aj teraz (a myslim, ze je to dobra vec 🙂)
Potom som bola na nadstandardke 1-tke izbe (volaju ju Rezesovej izba, lebo vraj kvoli nej ju postavili pred rokmi...) a stala 40 eur na noc. Teraz su tam uz dalsie nove izby na druhej strane nemocnice (predtym tam bola gynekologia a prerobili to). Fotky aj ceny izieb najdes na stranke, najdrahsi je myslim apartman, 60 eur na noc.

zigzag
14. aug 2013

ja som rodila 2 roky dozadu, a boli super, o studentoch neviem nic, :D holenie a klistyr ako si chcela, nemala som ani nastih, vemi zlati boli vsetci, mala som nadstandard 1* davam, keby ze mam rodit zase, tak urcite zase tam,, manzel bol pri porode, aj cela moja rodina za dverami cakacky, mohla som za nimi kedykolvek, a aj oni ku mne, vtedy som rodila iba ja, takze nevyrusovali nikoho, na izb mohli tiez za mnou,ked uz bolo po vsetkom, a kedykolvek, sestricky zlate, nosili jedol na izbu, sprcha vecko na izbe, telka, chladnicka, aj som ako na rekreacii bola 🙂

zzr01
14. aug 2013

@michaelahomolova85 maš možnosť si izbu vybrať - ja som sa rozhodla pre izby v zrekonštruovanej časti - dvojposteľové - povedala som si, že si "odpustím jedny čižmy" a nech nemám traumu z prostredia al. personálu 🙂 a stalo to za to - cítiš sa tam ako celebrita - dokonca ti jedlo nosia na izbu - nikam nechodíš 🙂 študenti neboli žiadny - ani sa ma na to nepýtali, oholil ma manžel doma 🙂 bolo mi to príjemnejšie 🙂 takže len skontrolovali či už som a klystýr som dostala, ale nebolo to nič strašné a aspon sa ti bude lepšie tlačiť bábätko a nemusíš mysliť na to, že ti ujde stolica 🙂 - dokonca tam rodila moja sestra - asi rok a pol predomnou a druhá sa tiež chystala, len to nestihla 🙂 a aj dve kolegyne a všetky máme z toho krásny zážitok a to doslova 🙂)))))) Šaca je dobrá voľba 🙂

michaelahomolova85
autor
14. aug 2013

@zigzag a kolko ta to cele vyslo?

ariesi
14. aug 2013

rodila som tam vo februari, spokojna som. nemala som pri sebe mm, ale dulu, mala som zaplatenu (23,-€)nadstandardnu porodnu salu (ale ta je v podstate len cakacka, tlacis uz tam kde vsetky), ale je to super, si tam sama( teda s mm.....), je tam postel, kreslo, lopta, sprchovaci box. mala som napisane por. prianie, vlozila som ho do tehu knizky, sama od seba si to lekarka precitala(ja som ju na to zabudla upozornit). ci som oholena sa ma ani nepytali ( v priani som mala napisane, ze budem uz z domu), klystir som dostala ( nebola som proti), mm prisiel hned po porode, aj isiel s nami na izbu. mala som ten lacnejsi (stary)nadstandard ) za 10,-€, uplne stacilo- dve na izby, sprca, WC, chladnicka, prebal. pult.... akurat ze jest chodis do jedalne a tam sa stretnej aj so "spoluobciankami". sestricky mile, lekari tiez. dokonca podlozky do postele a vlozky uz boli v stoliku pri posteli. lekarka pri porode bola uplne super, citala v priani, ze nechcem byt nastrihnuta, tak mi stale hovorila, co mam robit, aby som sa neroztrhla a aj sa to podarilo, takze ani jeden steh(ale drobec bol maly). kebyze sa podari este raz, tak idem opat tam, asi by som si zazmluvnila aj tu lekarku, u ktorej som rodila a brala by som drahsi nadstandard(ale to len preto, lebo som tam bola akurat v chripkovej sezone a vratila som sa domov s chripkou, tak na tom novom by som bola viac izolovana, ako na starom, kde za "spoluobciankami" chodila cela pereput, aj ked ich nepustali dnu, ale predsa, vzduchom bacili lietaju)

zdenus11
14. aug 2013

v Šaci som síce nerodila, bola som 2x v novej nemocnici, bola som tam v celku spokojná....tiež som uvažovala nad Šacou no presvedčil ma fakt, že v novej je detská JISK-a, v prípade komplikácií tam bude dieťatko prevezené a ty by si zostala mimo. A naozaj sa niečo vyskytlo a malý tu JISK-u aj "využil" , tak som pri druhom neváhala a znova som šla rodiť tam. A manžel tam bol so mnou, a to dokonca celý deň, nielen počas pôrodu. Takže šťastný výber.

zigzag
15. aug 2013

@michaelahomolova85 20e muz pri porode a 30e za izbu na noc, takze 110e spolu, nic ine, nemala som ani lekara vybaveneho, ani nikomu som do vrecka nedavala, akurat dezerty som dala asi 3tom ludom, ktori boli fakt super 🙂

zzr01
15. aug 2013

@michaelahomolova85 100 eur ma stále ubytko 🙂 4dni/noci + 20 eur manžel pri pôrode + 20 eur manžel so mnou v čakačke + 10 eur malej prepichnutie ušiek = 150 eur - rozmýšlala som aj nad epidurálkou, ale nakoniec som ušetrila 🙂 tie bolesti sa dali v pohode rozdýchať a nebolo to vôbec také strašné ako som čakala 🙂 čiže relatívne pohodička 🙂 hlavne nečítaj tie katastrofické scénare báb čo rodili kade tade lebo ťa to akurát viac vystraší a zneistí - každá to prežívam inak a ja som sa tiež strašne bála lebo nevieš do čoho ideš, ale naozaj to nebolo také hrozné - a hlavne určite do ZVLADNEŠ 😉 😉 😉 v šaci na teba nikto nevrieská, a sú velmi milí - aj pri pôrode.

michaelahomolova85
autor
15. aug 2013

@zzr01 tak to sa hned citim lepsie 🙂 ako to, ze ta ubytovanie vyslo na 100 eur? to znamena, ze jedna noc stala 25 eur?? bola si v novej casti v nadstandarde?kedy si tam bola rodit?

michaelahomolova85
autor
15. aug 2013

@zzr01 aha, v podstate citam starsie tvoje komentare a vidim odpovede na vsetky otazky 🙂 spoluziacka tam bola v novembri rodit a bola v modrej dvojpostelovej nadstandardnej izbe v zrekonstruovanej casti... platila 30 eur na noc

zzr01
15. aug 2013

áno bola som v nadštand. v novej časti a bola som tam presne 11.1. minulého roku - to som ti písala hneď v úvode že dcérka mala nedávno 19 m. - možno sa tie ceny trochu pozmenili - pre istotu si pozri cenník - mal by byť na nete - ale nemyslím, že by nejako brutálne stúpli ceny - vtedy noc stále 25

bonnie1
15. aug 2013

@zzr01 v novom stoja izby 35,.50 a 75 .aspon v decembri 2012 Tak.stali

natalia000
17. aug 2013

@michaelahomolova85 ahoj, já som rodila v Saci, AK mas konkretne otázky kludne napis IP

natalia000
17. aug 2013

Tiez som si priplatila VIP izbu jednolozkovu a ta ma vyšla na noc 50e, cize za 4 dni 200e ale odporucam, opat tam chcem ist rodit a tiez si ju zaplatim je to super 😉

jlp
9. mar 2014

Baby viem ze starsia diskusia, ale ak mam zaujem o nadstandardnu porodnu salu - cakacku, aby som mohla byt s mm tak to staci povedat pri prijme? ... Alebo treba skor niekomu (komu?) povedat?

ambrozka
9. mar 2014

@jlp my sme to uz vraveli predtym ked sme tam chodili od 36tt,ale ked ta niekto predbehne tak to asi nepomoze 😒

mantilka
20. mar 2014

@jlp Staci povedat pri prijme ze chces nadstandardnu salu a pocas porodu sa opytat ktore izby maju volne. ...lebo prax je taka, ze vacsinou su poriadne plny a vyberas si len z toho co maju volne....takze pekna predstava izby -jednotky za 50€/noc sa moze rozplynut, ked budu mat vsetky plne. Saly tam maju 2 nadstandarnde...takze mala by byt k dispozicii aspon jedna, ked ta niekto s porodom nepredbehne.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre