Výber pôrodníka

havana_frost
30. sep 2013

Neviem, či si mám vybrať za pôrodníka sestrinho muža alebo hocijakého pôrodníka podľa môjho výberu, čo mi on vybaví. Švagor má dobrú povesť, aj je šikovný, ale je mi to také čudné a nie príliš príjemné pomyslenie. Ale tiež si môžem vybrať akéhokoľvek iného, čo v tej pôrodnici sú aj vyhľadávanejší. Tu ale nemám tú garanciu, že sa bude až tak 100% starať ako by sa staral švagor. Prekusli by ste radšej tú nepríjemnú časť a ne-intimitu u známeho? Alebo zvoliť síce dobrého a vybaveného, ale neznámeho?

hradnapani
30. sep 2013

@havana_frost pokial viem, tak medzi zdravotnikmi je take nepisane pravidlo, ze "ruky prec od rodiny a priatelov". tyka sa to zrejme viacmenej chirurgie, ale ma to nieco do seba. Ja by som volila odporuceneho znameho... teda "neznameho" 😉

majusqa77
30. sep 2013

ja by som teda pri svagrovi rodit nechcela... ..ak ti svagor vybavi niekoho ineho, tiez sa dobre postara. a svagor moze byt "seda eminencia v pozadi" cely cas 🙂

raza
30. sep 2013

ja by som si asi tiež radšej nchala niekoho odporučiť , švagra by som sa hanbila... ale napríklad u nás v meste je pôrodník, ktorý rodil svoju vnučku, jeho dcére to prišlo normálne.. takže ako to komu vyhovuje..

jarka721
30. sep 2013

ani ja si neviem predstaviť ,že by ma odrodil švagor 😒 ☹ 😉 🙂 😀

linda20111
30. sep 2013

@havana_frost Zalezi na tom aky mate vztah so svagrom.. Ja by som s tym problem nemala, bola by som rada keby ze mam pri sebe niekoho koho dobre poznam a verim mu. Navyse s nim mozes prebrat vsetky detaily porodu lepsie ako s inym lekarom hocikedy aj doma ked ta nieco napadne 🙂 Aj on asi bude otvorenejsi k tebe a bude s tebou rozpravat priatelskym stylom nie odbornym. A tvoj manzel co na to? Aky ma nazor?

havana_frost
autor
1. okt 2013

Manžel to necháva skôr na mňa, ale vidno na ňom, že by skôr dôveroval švagrovi, majú výborný vzťah. Ale vidím, že väčšina skôr zdieľa môj názor 🙂 tiež mi je to pomyslenie nepríjemné. Jasné že pôrod je vec fyziologická a normálna, ale všeličo/hocičo sa môže prihodiť a zdalo by sa mi to asi potom trápne dlhší čas..

horana
1. okt 2013

Urcite nie svagor, ja by som sa nevedela uvolnit, stale by som sa kontrolovala, ako vyzeram a ako sa chovam, co je teda to najhorsie pri porode, nemoct sa plne oddat porodnemu deju.
Aj ked v tej chvili to zene neprijde, neskor by som nechcela zit s pomyslenim ze ma ocumoval odspodu v tak intimej chvili. Kor este o tom pocut na rodinnych oslavach pripadne narazky aj ked dobre mienene 😝 😀
Inak sa cudujem ze to nevadi tvojmu muzovi, chlapi si obvykle strazia "svoje teritorium". 😎

A v pripade nedaj boze komplikacii, tuk tuk prec, sa potom dohadovat co mal a co nemal zanedbat...

Ja som inak mohla rodit pri strykovi, btw najvacsia kapacita v tej nemocnici, kazdeho tam ma na povel a obaja sme to odmietli, aj ked mame inak vyslovene vynikajuce vztahy, je mi ako otec, uplne ma chapal, presne ako v prvom prispevku nepisany zakon zdravotnikov od rodiny ruky prec, v dobrom! A hlavne zo skusenosti mnoho krat potvrdena pravda. Aj svoju vlastnu mamu co mohol napr. operovat osobne ale radsej dal kolegu a kontroloval spovzdialia.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre