Výber pôrodnice

marienna
14. okt 2022

Ahojte. Prosim Vas co potrebujem k tomu,ked chcem ist rodit do uplne ineho mesta ? Nechcem rodit v tom v ktorom byvam. Potrebujem sa tam nejako dopredu prihlásiť ? Dakujem za odpovede 🙏

banalu
14. okt 2022

@marienna nie, rodit mozes kde chces. Aj keby si mala vybratu a dohodnutu porodnicu/porodnika, kludne to mozes zmenit na poslednu chvilu. Zeny chodia rodit aj do ciech 😊

marienna
autor
14. okt 2022

@banalu takze normalne tam pridem a nic neriesim ? 😁

natalala
14. okt 2022

@marienna posledne tyzdne pred porodom chodis na prehliadky do nemocnice, kde by si chcela rodit. Ak nedajboze nastane nejaka zla situacia a musela by k tebe domov prist sanitka, oni ta odvezu do najblizsej porodnice.

basska_b
14. okt 2022

Hocikde mozes rodit, aj v zahranici. Je dobre tam ist aspon na 1 poradnu pred porodom, aby ta poznali a ty si poznala ich... ak je to moc daleko, na niektore poradne si kludne skoc aj do najblizsej nemocky. Co sledujem v CR, tak zeny idu niekedy rodit aj 400 km a prenajimaju si tam byt 🙆‍♀️ kam sme sa to dostali... je smutne, ze zena nenajde podporu, ktoru hlada, v kazdej porodnici. Poznam na vlastnej kozi. Tiez som sla do najblizsej a bola to chyba. Viem, ze sanitka by ma doviezla tam 🤦‍♀️

aaadkaaa
14. okt 2022

@natalala vobec nemusis, staci, ak tvoj gyn.je porodnik. Ja som bola v nemocnici len rodit obidva razy, obaja moji gynekologovia boli aj porodnici. A nik neriesil ani sa ma nepytal, kam pojdem rodit. Ale ano, s tou sanitkou je to tak, nech sa deje cokolvek, sanitka berie do najblizsej nemocnie

banalu
14. okt 2022

@marienna ano kludne hocikam, na poradne kludne do najblizsej a rodit hocikam. Ako vyssie pisali, je dobre ist do tej, ktoru chces, pripadne si tam najst poodnika a dat si s nim konzultaciu, ale ak sa rozhodnes pre akukolvek, nik nebude skumat preco si sa tak rozhodla ☺️

natalala
14. okt 2022

@aaadkaaa ano aj ja mam gynekologa, kt pracuje na klinike kt je aj porodnica, ale standardne to tak nemusi byt. A aj ked je gynekolog porodnik, moze sa zena rozhodnut pre ineho, takze potom pred porodom chodi tam.

aaadkaaa
14. okt 2022

@natalala to ano, ale tak isto sa moze rozhodnut rodit inde ako chodila do poradne,ak je to vzdialena porodnica a nechce tam na poradne dochadzat 🙂

marienna
autor
14. okt 2022

Všetkým ďakujem za odpovede 🙏

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre