Ahojte kocky,ja mam rodit v decembri v Levickej porodnici a potesilo by ma par dobrych rad,co so sebou,co pre male a potesi ma diskusia hociaka co sa toho tyka
Čaute holky...Ja som pred pár mesiacmi rodila v Leviciach tak môžem napísať čo trebalo...Čo sa týka dokumentov tak sedí to čo tu písala monique 26. Pre maminku tiež všetko čo písala len ešte nezabudni nepremokavé podložky na posteľ.Kúpiš v lekárni a mne osobne sa viac osvedčili vložky nie z lekárne ale z Tesca.Sú oveľa dlhšie takže nemusíš tak často meniť pod sebou podložku.A ak si prvorodička asi ti nedovolia si obliecť svoje pyžamko.Ja som tiež mala svoje a nemohla som.Aspň si ho nezničíš.Odsávačka sa mi tiež dosť hodila.A pre dieťatko uplne stačí 1 balenie plienočiek.Aj tak ti ho niekedy dajú v úplne inej ako mu dáš ty 🙂)Látkové plienočky ti tam tiež dajú koľko budeš potrebovať.Svoje som ani nevybalila.A namiesto lyžičky som mala striekačku na glukózu.Ináč všetko sedí...🙂
@ive3t Ahoj 🙂 Jasné podložky som tiež kupovala, len som ich zabudla napísať 🙂 Môžem sa opýtať ako si bola spokojná s personálom a starostlivosťou? Bola si na samostatnej izbe alebo na klasickej ešte s mamičkami? Ja sa neviem rozhodnúť, ktorá je lepšia a či sa mi vôbec oplatí zaplatiť si za tú samostatnú izbu.
Dakujem za prispevky,aspon som o nieco mudrejsia 🙂 .Ja osobne by som nechcela byt na samotnej izbe kedze som prvorodicka,mne dobre padne spolocnost a mozno aj nove skusenosti inej mamicky.monique26 ake su tie vysledky specialnych vysetreni?
ive3t aj ja som zvedava na tu starostlivost,obavam sa ich pristupu,chodim sice k doktorovi do levic,tie sestricky pri doktorovi su mile,ja som dost citlivka,tak sa obavam ci sa tam nerozplacem nad hocicim.
Takže babenky.. ja som bola fakt veľmi spokojná.Bola tam iba jedna nie celkom príjemná sestra ale videla som ju iba pri pôrode.Potom už chvála bohu nie.Osopila sa na mňa,že kde som bola doteraz...načo som tak dlho čakala...A ja ,že prepáčte ale spala som doma.Zobudila som sa na to,že mi odtiekla plodová voda a hneď som skočila na 3 min.kontrakcie.Tak som šla do pôrodnice.No môžem ja zato,že som nemalá žiadne bolesti???Za hodinku bola moja láska na svete.Manžel bol celý čas pri mne,pustili príjemnú hudbu.Môj doki žiaľ už nestihol prísť keďže ani oni sami nechápali,že prvorodička a všetko šlo tak rýýýýýchlo.Ale aj Braun bol v poho.Bola som na samostatnej izbe a neľutujem.Úplne súkromie žiaden plač iných detičiek.Len ty a tvoj zázrak.+ manžel ako dlho som chcela.Starostlivosť výýýborná.Pomôžu ak chceš poradia.Pýtala som sa na úplne všetko (veď ako to mám vedieť) a ochotne radili.Počas dňa niekoľko krát prišli sestričky len tak pozrieť či je všetko v poriadku či niečo nepotrebuješ.Ak chceš bábo ti vezmú a ty môžeš spať.To pri spoločnej izbe asi nehrozí.Stále tam plače dáke bábo. ivett86 aj ja som bola dosť precitlivená,čo je úplne normálne.Neboj plakať budeš určite no oni ti pomôžu sa z toho dostať.Ak máš čajík na podporu mliečka tak si tiež vezmi.Treba veľa piť aby si mala čo najskôr mliečko. Prepáčte,že tak veľa píšem 🙂))
@ive3t ja som rada ked niekto vela pise 🙂 ,no ved tohto sa obavam,ze tam bude nejaka hnusna sestricka,ale tak kazdy si cez to presiel,tak hadam to zvladnem aj ja.Ja chodim k dr.Braunovi a som s nim nadmieru spokojna,rad mi odpovie na vsetky otazky,ale niektore nemozem polozit ani jemu 😀 .Ako citam ty si bola na samostatnej izbe,dufam,ze dobra starostlivost je aj o mamicky na spolocnych izbach.Ty to uz mas za sebou,tak ti prajem krasnu matersku 😉
@ive3t Tak to ma teší, že si bola spokojná 🙂 Ja som sa obávala tej starostlivosti, že ako to bude, či mi vôbec poradia a budú ochotné, pretože som čítala u niektorých mamičiek, že neboli spokojné s ochotou sestier a doktorov, nemyslím konkrétne na Levice ale všeobecne. Som rada, že sestričky sú také starostlivé teda 🙂 Tú samostatnú izbu si predsa len zaobstarám ak bude voľná, ako píšeš to súkromie s malinkou a v podstate s rodinou a známymi čo za mnou prídu je na nezaplatenie 🙂 A to, že píšeš viacej mi vôbec nevadí 😀 Ja som len rada 😉
@ivett86 Ja chodím dr. Nichtovej a tiež som s ňou spokojná, je veľmi milá a ochotná 🙂
Veď hej....babenky..aj ja som čítala rôzne recenzie od mamičiek a bolo to tak pol na pol.Tak som radšej čakala to horšie,že nebude dobrá starostlivosť a ochota a bolo to práve naopak.Tak verím,že keď budete rodiť vy vaše pokladiky tak budú mať všetci dookola super deň a budete mať len dobré spomienky ako ja.A ak nie tak sa sústredte len na to malinké-drobunké ktoré vás nadovšetko potrebuje a vypustite z hlavy dáku namrzenú sestru čo vstala hore zadkom. ivett86 ďakujéééém neuveríte ako rýchlo tá materská ubieha.
Ahojte baby vidim ze vasr príspevky su pusane uz davno ale chcela by som sa spýtať na toho dr. Brauna ze ako si ho zaobstarať?? Pretoze sa chystam rodit do lv ale neviem tam nijakeho doktora. Tak ak mi viete poradiť budem veľmi rada. Zatial dakujem.
@reginka3103 Ahoja ho osobne nepoznam ale pocula som na nho dost chvali ze je dobry a mily 🙂
@erinka30 a on je porodnik?? Lebo kamoska tiez ide rodit do lv ale ona bude mat dr.zaplateneho. A ak mozem bediet ty ides rodit do lv?? Vidim ze si roovnakom tyzdni ako ja teda ja idem zajtra do 24 tyzdna. Ze sa tam.stretneme ak pôjdeš tam teda
@reginka3103 aj ja idem rodit do LV ale cisarskim pojdem lebo uz mam dva za sebou. mozno sa stretneme hej. A ty si z lv?
Ahoj nie nie som z lv som so zlatých moraviec ale my v zm nemame porodnicu. Ak mozem vediet akeho mas doktora teda kto ta budes mat pri porode? Ja idem prvy krat tak som v strese a hlavne ziztujem nejakeho fajn doktora
@reginka3103 no ja chodim k Ondraskovi, akurat idem v stredu na kontrolu chcem sa ho opytat hladom porodu. Aj to ci h mozem mat a ked nie tak asi zvolim dr Mancika este neviem na 100 percent. Tak sa drz a mozno sa vidime 🙂
Baby ahojte,čo koštuje tá samostatná izba na deň?neviem sa rozhodnúť tiež,rodím v auguste 😉
@dena9999 no ja viem o tom ze na jeden den by to malo byt 20 eur.. Aj ja by som ju chcela
ja som tiež rodila v LV a mala som hotelovú izbu za 20 eur, ale nebola som spokojná. táto izba nebola na šestonedelí ale na gynekologii a sestričky na nás uplne kašlali, na druhý den po porode za mnou nikto nebol kuknuť, ešteže som tam mala maminu, lebo ako prvorodička som bola dosť bezradná. tiež sme mali silnú žltačku a to zustili až ked nás mali prepúšťať, darmo som chodila ja za nimi, že malý je žltý. nakoniec sme tam boli 8 dní....čo sa týka výbavy pre maličké, nabudúce si určite pribalím aj vlastné veci body košielky , látkové plienky a tak, lebo malý od narodenia veľa vrackal a ked som šla pre tretiu košielku, čo ovracal za den, tak som dostala zdrba od sestričiek, že mám dávať pozor a tolko vecí nešpiniť. 😠
@reginka3103 to neni až tak veľa keď tam budeme max.5 dni 😉
@reginka3103 ahoj ja idem zhruba za dva týždne rodiť do lv doktor Braun je mojim gynekológom a všetko čo si o nom dobré počula je pravda prestahovala som sa do Komarna ale on je jediný lekár za ktorím cestujem do Lv naozaj je super pokojný , všetko vysvetlí no super bez prehánania a pokial viem jeho a primárové pacientky Mančik nemajú problém s VIP izbou tak uvidím 🙂 🙂 🙂 až by ta ešte niečo zaujímalo napíš číslo na neho mám ale len k sestričke do Tlmáč ale aj ona by ti asi mala vedieť povedať ako si ho objednať prípadne idem do poradne 28 .5 tak sa ho opýtam až máš záujem 🙂 🙂
@sofiadurovic ja vôbec neviem ako to funguje ci si mam nejakeho doktora zajednat ale ma odrodi ten co bude mat sluzbu. Vobec neviem mam taku hlupu doktorku co mi nevie ani povedat kedy mam ist na tu tehotensku cukrovku len mi vzdy povie ze mam prist zqse o mesiac alebo kwd budu nejake problemy.
@reginka3103 na tehotensku cukrovku musis ist do 28 tyzdna to by ti ona ale mala povedat lebo to musis ist hned rano odoberu ti krv potom vypijes glukozu a za dve hodiny ti znova odobera krv prvy odber mi robili rano o stvrt na sedem a myslim ze po 28 tyzdni je uz neskoro na glukozovy test takze ked pojdes teraz niekedy na poradnu tak sa jej na to urcite opytaj . A ku porodu by som si nikoho nevolala to je moj nazor v Lv nemocnici je cely personal mlady a pokial viem az na par arogantnych sestriciek tak su super v cetne primara takze je to jedno ale az chces vyslovene Brauna tak od 37 tyzdna cca chodis do poradne tam kde rodis a vtedy sa s nim stretnes a osobne si dohodnes jeho pri porod 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@ivett86 Ahoj 🙂 Ja tiež budem rodiť v Leviciach 🙂 Hľadala som už veľa zoznamov a všade bolo písané niečo iné, tak som potom písala mail rovno na pôrodnicu a hlavná sestra mi poslala zoznam čo treba. Tak ti to prekopírujem a hádam pomôžem 😉
Čo do pôrodnice.
Potrebné dokumenty:
- tehotenský preukaz
- kartičku poistenca
- občiansky preukaz
- sobášny list /zápisnica o určení otcovstva - vydáva matrika
- výsledky špeciálnych vyšetrení v gravidite
Pre vás:
- nočná košela so zapínaním vpredu
- župan
- uteráky
- hygienické potreby / pôrodnícke vložky, detské mydlo alebo mydlo na intímnu hygienu/
- šampón, zubná kefka a pasta, hrebeň, WC papier, uterák,/
- papuče, prípadne šľapky na sprchovanie
- podprsenky na kojenie
- vložky do podprsenky
- podľa potreby odsávačka mlieka
Pre dieťatko v nemocnici:
- pampersky cca 10 na deň
- látkové plienky 5 ks
- oblečenie pre dieťa / čiapočka, ponožky, rukavičky.../
- cumlík, lyžička
- kefka na vlásky
- detská deka / v lete tenšia, v zime hrubšia/