Ahojte 🙂
Chem sa opýtať, mamičky váš názor na košické nemocnice. Kam ísť rodiť? Stará nemocnica alebo nová nemocnica 😉
Ja som pred 3 mesiacmi rodila v Saci. Doktor bol super (ziaden smejko,ale to,na co tam bol,odviedol super 😄 a ked som mala po navrate domov problemy,kontroloval ma absolutne precizne a ihned a kazdy tyzden). Sestricky na JIS aj na porodnom oddeleni jednym slovom uzasne,ochotne,mile a neviem este kolko superlativov by som pridala (a to som bola v "starej" casti,nie v tej novej) - a kazda jedna! (A nebola som protekcna) Sestricky na novorodeneckom super,o babatka postarane jedna basen,jediny problem,ze maximalne podporuju dojcenie a napr.mamicke vedla sa narodil vyse 4kg valibuk a prikrmovali um ihned,kym moj krpcek mal 3220g a nedokrmovali mliekom a sli sme na 2800g (z nemocnice 2850g). Chapem preco,bojovali za nas obe, ale ja som mala cisarsky a prikladala som o dusu,a mlieko sa mi (podla mna zazrakom) pustilo uz/az na 5.den,cize by som bola za prikrmovanie. A tiez treba povedat,ze pomahali s info,ako dojcit. Ale kto rodi normalne a ma mlieko ihned,tak ziaden problem. Ja by som sla iba do Sace. Zo 100% by som jej dala 110% 😉
Ja idem nedelu do nove, planovany cisarsky rez, aj pred 6 rokmi som tam rodila a som rada,lebo maly skoncil na jis a kebyze som inde v nemocke aj tak by ho preniesli do novej a ja by som s nim nemohla byt. Takze preistotu idem opat tam, mam aj svojho doktora a bola som spokojna, aj ked to treba tak brat ze je to nemocnica a nic nieje idealne v ziadnej. Na tych par dni sa to da vydrzat.
@ivankapetka 🙂 to ma teší že ste to zvládli obaja 🙂 a už bude iba dobré 😉 aj mňa čaká cisársky pretože je tam aj niečo čo žiaľ nemá byť ale budeme bojovať a zvládneme to 😉 ďakujem za príjemné povzbudenie a prajem veeeeela zdravíčka 🙂
@pininka držím palčeky aby všetko bolo v poriadku a aj mňa čaká cisár ☹ predtým som rodila spontánne a teraz mam aj myom tak musí cisára. Trošku mi je.... tak no.... Ale verím že to zvládneme a bude to v poriadku 😉 prajem veeela zdravíčka bábätku a aj tebe 🙂 potom píš ako ste to zvládli 😉 👍
Ja som prve rodila v Saci ,druhe pred 4 mesiacmi v novej a ovela viac som bola spokojna v novej.
Nová je lepsia
Pretože tam máš neonatologiu keby nieco a zároveň ti vedia podať aj transfúziu krvi keby niečo
@dewny Dakujeme velmi ❤️ Dojcenie je u mna maly zazrak-prvu dceru som mala pred takmer 20rokmi,tiez cisarsky a vtedy sa babatka nedavali a v nemocnici sa po cisarskom ostavalo 12 dni,takze som (dnes to uz viem) ziadne mlieko nemala a "kojila" som do jej 3tyzdnov a potom um,lebo strasne chudla. A je z nej uzasna,zdrava,bez akychkolvek problemov kocka. Tuto malicku som mala pri sebe po 24hod na kojenia a po dalsich 24 nastalo a hoci musim od zaciatku aj prikrmovat,vacsinu jej potravy robi moje mlieko. Prosto zazrak.
@pininka Ja som cisarsky chcela-kvoli tomu,ze aj prvy som tak mala,tiez kvoli zraku (nemozem tlacit vobec) a navyse som sa rozhodla pre sterilizaciu. Ale ja budem mat tento rok 40,takze pre mna to bolo racionalne rozhodnutie a najma moje. Pre Teba to musi byt hrozne tazke,ale povedz si (to mi aj doktori povedali),ze Tvoje deti Ta potrebuju a treba znizit akekolvek riziko Tvojich zdravotnych problemov na minimum. Lebo mamu nik nenahradi.
@ivankapetka dakujem ti velmi pekne za tvoje pismenka. Mne vysli zle vysledky z hematologie kopec dedicnych faktorov na porazku, takze antikoncepciu urcite nebudem moct brat. Preto som sa nakoniec rozhodla pre sterilizaciu,aj ked to bolo tazke, samozrejme ze muz nechcel ani pocut o vasektomii,pritom je to lahsi zakrok a lacnejsi,to su chlapi. Inak ja som prveho tiez kojila len 6 tyzdnov aj to s problemami,som zvedava teraz co bude.
@pininka Nemas za co 😘 Ja som mala presne to iste,moje telo neznieslo antikoncepciu. A kedze viem,ze uz deti dalsie nechcem,tak sterilizacia bola pre mna super cesta. Ty ale nemusis platit za sterilizaciu!!! Ja som rodila 39r,druhy porod a neplatila som (to som si specialne zistovala este pred porodom). A nemyslim,ze len kvoli cisarskemu-moja teta rodila 38r,tretie dieta a tiez neplatila. To si urcite over,lebo som nasla,ze sterilizacia je takmer 400e.
@pininka Teda zadarmo pri cisarskom,tak som to myslela 😄
Prvu dcerku som rodila v Novej nem.na to o rok a pol syna v Starej nemocnici. Neni o com za mna jednoznacne Stara nemocnica vo vsetkom lepsia ako Nova ci uz personal, prostredie, lozkova cast...
@ivankapetka uz mam vsetko zistene,pri cisarskom to u nas stoji 100 eur, zial zmenil sa zakon a plati sa za to. Jedine vazne zdravotne komplikacie su dovod na bezplatnu sterilizaciu, navyse mi aj rok chyba, mam "len" 34.
Nova urcite lepsia🙂
Ano
Podla mna aspon
Ano
@pininka Fiha,to som nevedela 😳 Konecne teda som mala vyhodu,ze som stary clovek 😂😂😂
Vie mi niekto poslať foto ako je na Tom stará a nová nemocnica KOŠICE čo sa týka pôrodov a izieb?nie nadštandardných.skusenosti a zoznam čo ste si tam vzali a na čo nezabudnúť a ako to tam teraz cez koronu chodí?vdaka
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@dewny ahojky umna vyhráva Šaca nemocnica bola som v novej 10 dni na rizikovom a nikdy viac ale ty môžeš byt úplne spokojná záleží asi od toho aký prístup bude..niektoré baby chvália 😉 Novú nemocnicu iné boli spokojne aj v starej držím palčeky