ahojte mamičky a buduce mamičky mám dilemu...a preto vás prosím o radu..ja mam gynekologa v Bratislave ale od toho 36týždna ked sa už musí chodit do nemocnice každý týžden myslíte že sa to dá od toho 36 týždna aby som chodila do nemocnice aj v mieste bydliska(bývam v martine a tu mám aj trvalý pobyt)mám sa totiž stahovat do ba ale sa to skomplikovalo..prosím poradte ak máte skusenosti
@lady511 myslím že by nemal byt problém s tým aby si chodila na kontrolu do nemocnice v MT ak tu chces aj rodiť. Viem že tu to funguje tak že si môžeš vybrať gynekologa a s tým sa potom dohodnúť kedy a aka kontrola no a ten ti príde potom aj ku pôrodu. Je to oficiálne a platené ale neviem ti povedať presne koľko. Skús sa opýtať tu:
https://www.modrykonik.sk/forum/porodnice-a-doktori/porodnica-v-martine-ake-mate-skusenosti/
Myslím že sa tam nájde niektokto by ti poradil lepšie. 🙂
@lady511 ked sa chodi na poradne posledny mesiac pred porodom, tak ak si nezazmluvnis porodnika, tak v kazdej nemocnici (alebo aspon vo vacsine, v MT urcite) to funguje tak, ze v urcite dni maju vymedzene hodiny pre poradne pre tehotne a v tie dni tam idu vsetky mamicky, ktore budu co chvila rodit 🙂 cize ked aj pojdes rodit do MT, to vobec neznamena, ze musis ist ku svojmu staremu gynekologovi... pojdes jednoducho do nemocnice a kto bude sluzit, ten ta vysetri... neboj, urcite to dobre dopadne 🙂 prec ta poslat nemozu, ved tam mas trvaly pobyt a pod martinsku porodnicu spadas ci chces alebo nechces 🙂
dakujem ti za cenné rady ,...bola som v takej panike že čo urobit...pretože dochádzat do ba s takým bruškom už nebudem vládat...
Ja som napríklad pásy absolvovala u svojho lekára a rodila som v Čadci. Nie je pravda, že kam pojdeš rodiť tam musíš chodiť na pásy... proste budeš chodiť na pásy tam, kde to máš najbližšie a keďže máš trvalý pobyt v MT, tak aj tam do nemocnice...A podľa mňa by ti tie pásy urobili kdekoľvek v nemocnici, len ti musí dať lekár asi nejaký lístok... V CA je to napríklad tak, že tam ani na pásy nemusíš chodiť k nim a vezmú Ťa aj tak na porod, aspoň čo ja viem.
@lady511 ja som absolvovala tieto vyšetrenia v úplne inej nemocnici ako som rodila, dokiaľ sa dohodneš s pôrodníkom a on s tým nemá problém
@martina2001 takže to nevadí myslíš že ked chodím ku gynekologovi do ba a na pásy pojdem do mt?
@lady511 a výsledky z pásov ti kto zhodnotí? ak chceš rodiť v mt tak stačí keď budeš chodiť tam do poradne aj na všetky vyšetrenia
@martina2001 a kedy mám začat? od toho 36týždna?
@lady511 oznám to svojmu gynekológovi, že začínaš navštevovať poradne už v nemocnici a od 36tého týždňa sa chodieva do nemocnice
dakujem za cenné rady
Je podľa mňa bežné chodiť posledný mesiac pred pôrodom na poradňu rovno do nemocnice kde chceš rodiť. Moja gynekologička s tým nemala najmenší problém.
no dufam že aj u mna to pojde tak lahko..lebo nemám štastie na niakych dobrých gynekologov
@lady511 skus sa este popytat presne, kedy a kde presne sa chodi na pasy a poradne od 36.tt v MT v tej teme, co bola spominana vyssie... a ked to nezistis tam, chod jednoducho do nemocnice a informuj sa tam... urcite sa v nemocnici nemusis pytat, ci tam mozes chodit... ked si aj zrovna nezazmluvnis porodnika, tak budes chodit do tej vseobecnej poradne pre vsetky mamicky cakatelky 🙂 ak sa toho tak bojis, tak potom bude pre teba jednoduchsie, ak si porodnika zazmluvnis... povacsine sa potom poradne absolvuju u neho... ja zazmluvnenie len odporucam, ale to je uz na kazdej mamicke ako sa rozhodne...urcite to vsak nie je podmienkou, aby si mohla rodit v MT. neboj, dobre to dopadne 🙂
@lady511 po novom ak dobre viem do nemocnice ten mesiac pred chodit nemusis, chodis iba ked chces 😉 ale ty asi chces ak som dobre pochopila... chodit mozes do tej nemocnice do ktorej len chces, aj ja idem do uplne inej ako by sa ocakavalo 😉
pediatra si mozes vybavit hoc aj po porode, ja som volala asi tyzden pred porodom tej co som si vybrala ze ci nas zoberie a povedala ze ano, nech sa ozveme po prichode z porodnice a dohodneme detaily 😉 aj tak bolo, sestra prisla k nam domov na druhy den ako som prisla z porodnice, lebo som sa tam nemala ako dostat, muz nebol doma a nechcela som s babom behat po vonku, pokukala babo a dala mi termin na poradnu...
@lady511 rodila som v septembri a pediatra som si nasla v auguste...pediatricke som vopred povedala, ze budem rodit mimo BA a ze prvu poradnu absolvujem inde... nemala s tym ziaden problem, len som jej potom musela doniest prepustaciu spravu z porodnice a papiere od pediatra, u ktoreho som absolvovala prvu prehliadku po prepusteni z porodnice... Potom som zavolala pediatricke, ku ktorej som chodila ako dieta v Ziline, ze ci budem moct prist zo svojou dcerkou po prepusteni z porodnice na tu prvu poradnu k nej s tym, ze ju len pozrie a urobi to, co sa na tejto poradni robi, ale ze jej nebude zakladat ziadnu zdravotnu kartu ani nic...ze ju jednoducho len osetri ako sa na tejto prvej poradni robi a da mi k tomu len nejaky zdravotny zaznam...doktorka suhlasila, ja som tam po prepusteni z porodnice sla a kedze som po porode bola v ziline asi tri tyzdne, tak som tam tych navstev absolvovala viac a nebol s tym ziaden problem. mozno si ale za to budes musiet zaplatit, lebo doktorka dcerku vlastne osetrovala ako nie svojho pacienta... niektori pediatri dokonca chodia na prve poradne domov k babatku, mozno najdes aj takeho... ono sa urcite da dohodnut.
Pediatra si ale urcite musis dohodnut este pred porodom, lebo v porodnici sa ta budu pytat na jeho meno a adresu a bezna prax je taka, ze z porodnice posielaju nejake papiere o novorodencovi priamo pediatrovi, ku ktoremu bude tvoje dietatko patrit / v tvojom pripade v bratislave... preto im budes musiet aj v porodnici vysvetlit, ako to u vas bude, ze nech tie papiere nikam neposielaju, nech ich daju tebe, pretoze ty ich budes potrebovat ukazat pediatrovi v MT, ku ktoremu pojdes po prepusteni z porodnice na prvu poradnu a neskor odovzdat pediatrovi, ku ktoremu bude tvoje dietatko chodit v bratislave... mne tie papiere zalepili do obalky, na ktoru uviedli adresu pediatra v bratislave, ale ja som tu obalku musela otvorit, aby pediater v ziline videl vsetky potrebne informacie...ale v konecnom dosledku vsetko odovzdas pediatrovi v BA.
pred prichodom do BA som si potom len zavolala ku dcerkinej doktorke a ta mi dala termin poradne a odvtedy uz chodime len tam...
dufam, ze som to nenapisala moc komplikovane... ked si dohodnes nejaku lekarku tu v BA, tak oni ti presne povedia, co budu potrebovat, aby si im doniesla, ale predpokladam, ze postup bude taky isty ako v mojom pripade... ak este nieco potrebujes vediet, kludne napis 🙂
@lady511 este mi napadlo s tym pediatrom, ze to mozno mozes urobit tak, ze v blave si nebudes najskor nikoho hladat, najdes si najskor niekoho v martine a po navrate do blavy najdes niekoho tu, ku komu svoje dietatko prehlasis... ja som to takto neriesila preto, lebo som nechcela s malym babatkom chodit hore dole a hladat pediatra a tiez som nevedela, ci je mozne po takej kratkej dobe zmenit lekara... tak preto som na to isla tak komplikovane 🙂
Predovšetkým Ti dakujem že si si našla čas a poradila si mi a podelila si sa somnou o svoje skusenosti.,,,Ja som tiež nečakala že to budem mat také komplikovane ale kedže sme kupili dom a je v značnej rekonštrukcii budem zatial u rodičov aby som nebola v takom prostredí...ja osobne mám vybornu lekarku..pojdem sa popítat ku nej...dakujem za všetky rady..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@lady511 ahoj, ak chces rodit v martine, tak by to nemal byt problem... ja som mala rovnaku situaciu, praca a gynekolog v BA, trvaly pobyt Zilina, porod v Cadci... vidis, ja som si vlastne vybrala aj nemocnicu, ktora nespada pod miesto mojho trvaleho pobytu... akurat ten posledny mesiac som absolvovala vsetky poradne a pasy v porodnici, kde som chcela rodit... v nemocnici v Martine by ti nemali robit problemy, mas tam trvaly pobyt a to, kde mas svojho gynekologa, je podla mna uplne jedno... drzim palce 🙂