Ahojte. Chcem sa spytat. Zajtra mam ist na prijem. Mala som termin 20.1. a uz prenasam. Uz som v 41.tt.Chcem sa spytat, ze ak ste uz niektora prenasala, tak do akej doby vam vyvolali porod ak nemate ziadne komplikacie a cistu plodovu vodu. Urobili nejakej z vas ten hmat? A je pravda, ze keby som chcela Epiduralku tak som to mala nahlasit tak 1-2tyzdne pred porodom, aby urobili vysetrenie ci ju mozem mat? A kolko mamiciek je na jednej bizbe v Ziline? Dakujem za odpovede.
@lrnka v skupine "pôrodnica Žilina" písala sestrička odtiaľ, že nechajú prenášať 7-10 dní po termíne, ale skôr že väčšinou tých 7.
Ja som 3/2019 porodila 7 dní po termíne.
Ale neviem kedy by ma prijali - lebo 4 dní po termíne mi odtiekla voda, tak už som tam musela ísť ležať. A aj po odtečení plodovej vody (nie trochu skoro všetkej) som tam bola ešte 3 dni hospitalizovaná kým sa spustil pôrod sám. Vyvolávačky na mňa nefungovali 😀.
na epidurálku musíš mať urobené interné a aro vyš. (predooperačné) vo vlastnej réžií.....nie staršie ako 14 dní...pri príjme musíš nahlásiť inač ti ju nepichnú....tao vraveli na predpôrodnej príprave v Žiline
@pallovas nemýľ ju, žiadne vyšetrenia netreba.
A predpôrodná príprava v ZA nestojí za nič, pozrela som si recenzie na ňu a radšej som ušetrila. Keď už si takéto základné veci nedokážu overiť - zdvihnúť telefon a zavolať do nemocnice a tlačia blbosti ženám do hláv za peniaze, tak už fakt neviem ...
Viem že si chcela pomôcť, ale realita je iná a to čo som napísala platí už roky v Žilinskej pôrodnici.
@blunka ale treba...vraveli nam to sestričky z pôrodnej sály a nasledne som sa na to pýtala pani doktorky čimborovej a druha bola asi majtánova keď som bola 2 týždne dozadu hospitalizovaná....a jasne bolo povedané, že ak chce žena epidurálku musí mať vo vlastnej réžií spravené predoperačné vyšetrenia (interné a aro) bez týchto vyšetrení jej tu epidurálku nikto nepichne.
@blunka a taktiež som aj ja zdr. sestra a aj v ružomberku, aj v mikuláši aj mt som sa s tym stretla, že musí mať žena pooperačné vyšetrenia a v niektorých nemocniciach býva aj prednáška o nežiaducich účinkoch epidurálky a spôsobe jej aplikácie...z tejto prednášky musia mať ženy potvrdenie v tehotenskej knižke alebo zvlášť papier z tejto prednášky ináč tak isto nepichnú epi.......moj ženský sa ma mesiwc dozadu pýtal či chcem epi ak ano nech sa informujem na predporodnej príprave, že musíme mať predoperačné vyšetrenia
@pallovas takže takto:
v marci 2019 mi pichli epiduralku v porodnici žilina.
Tak isto ako ostatnym XXX ženám.
Bez akychkolvek predoperacnych vysetreni !
Stačilo povedať ze chcem a do hodiny boli vysledky krvi. To bolo všetko.
Nakolko som sa tu na MK behom roka 2019 docitala od jednej baby presne take iste bludy o predoperacnych vysetreniach ako pises ty (ďakujeme zavádzajúcim blbcom z prípravy), tak som sa zĺakla ci sa to po mojom porode 3/2019 nezmenilo.
A keďže idem rodiť znova teraz 3/2020, tak som si kvoli sebe overovala aktualnosť stavu v porodnici.
Všetko platí tak ako doteraz, žiadne predoperacne netreba a stačí odobrať krv hodinu predtým.
Preço by tebe povedali ine nechápem.
Idem cas v polke februara dole na hematologiu, tak ak budem mat cas mozno sa pojdem spytat este raz, ale nechspem preco by vraveli raz tak raz tak.
ja len hovorím ako nám bolo povedané a tak ako mi potvrdili dve doktorky na oddelení dva týždne dozadu...so slovami na oddelení je vždy jeden anesteziológ ktorý nemá čas nam robiť ešte aj predoperačné vyšetrenia...
Prenasanie je individualne.Robia to s rozumom,neustale ta budu monitorovat a sledovat babatko.Ak bude babatko primerane aktivne a ty sa citit dobre myslim ze ta nechaju oar dni vi sa to rozbehne samo.Ak by bolo babatko menej aktivne na monitore opakovane,pripadne sa dialo cokolvek preco by nebolo vhodne aby sa to predlzovalo navrhnu ti vyvolanie.Ja ti radim nech to uz bude akokolvek plne spolupracovat.Naozaj su tam teraz uz len velmi dobri lekari s velmi dobrym pristupom.Co sa EPI tyka tak ano je dobre si 2-3 tyzdne predtym dat zobrat krv,vyzaduju interne vysetrenie,eeg.Ale pocula som ze podavaju epi aj bez toho,hoci maju radsej rodicky pripravene na epi aby sa vyhli akymkolvek komplikaciam.Povedz ze cgces epi pri nastupe a trvaj na tom.Budes mat cas aby ta pripravili kedze ides na prijem.Nicoho sa neboj,je to tam fajn.
A ano ten anesteziolog je tam jeden na gyndu a je fakt vytazeny.Je to personalna zalezitost.Ja som sa co sa epi nenechala odbit a neustale som.trvala na tom ze proste musi prist a to som mala celu predoperacnu pripravu.Najlepsie sa maju tie co rodia v noci,tam je vysoka pravdepodobnost ze bude k dispo,ze nebude na inom zakroku.Lebo samozrejme on musi byt primarne na planovanych zakrokoch,porody normalne su az sekundarne.
Ja vam poviem presne sko to funguje.Na predporodnej priprave vam povedia ze potrebujete predoperacne vysetrenia-krv,interne,eeg.Dodatocne som sa na to pytala na stranke fnasp,nakolko sa tomu moj gynekolog velmi cudoval a odpisali mi ze ani,vyzaduju to,aby sa vyhli komplikaciam suvisiacimi s podanim epi je to istota.Ale ak ich aj nemate,pridete do porodnice tak ze vam ju stihnu podat a anesteziolog je volny tak vam ju pichnu.Pre pacientku je proste bezpecnejsie ich mat.
@nini1010 ahoj, toto by vysvetľovalo tie rozporuplne vyjadrenia raz ano a raz nie.
Ja som ale pred porodom (minulý rok) sa na toto informovala a chcela si dať stpraviť aspoň tie krvné testy dopredu a na hematologii mi povedali, že NAČO, úplne sa pani doktorka čudovala čo to chcem, že však to mi spravia tam v pôrodnici už keď budem tam, že tie testy majú časovú platnosť a ja nemôžem vedieť kedy porodím a už by mohli byť aj tak staré.
A aj tak bolo tie isté testy mi spravili do hodinky tam. Iné vyšetrenia nerobili.
Takže z tohto mi vyplýva že to fakt netreba tak ako doteraz.
Som sa len zlakla či sa niečo nezmenilo od minulého roku.
Ahojte na ktory den pustaju domov po sekcii ak je vsetko ok.
@annyamisko 5.ty den
@lrnka ale den porodu sa asi nerata vsak?
@lrnka a inac dakujem pekne za odpoved 😉
prosím Vás, vy čo ste rodili za posledný rok v ZA, majú izby vlastnú kúpeľňu s WC alebo je k dispozícii len spoločná na chodbe??
A celkovo ste ako boli spokojné?
Ďakujem za info 🙂
@stella92 rodila som oba razy v Žiline a keby som mala ísť znovu, tak idem znovu tam... ale tak ja som typ človeka, ktorý veľmi nerieši, ja som si povedala, že ak majú nastať komplikácie, tak sa to môže stať kdekoľvek... prvýkrát som rodila u "obávanej" doktorky Bátorovej, druhýkrát u Hrabošovej (neviem ako sa volá teraz po vydaji) a na nikoho nemôžem povedať zlé slovo... sestričky boli milé, prvú noc mi ponúkli, že mi deti vezmú, ak chcem, aby som sa vyspala, pomáhali s kojením, poradili... mne Žilina vyhovovala kvôli blízkosti, že manžel aj 3x denne za nami pribehol, takže inú pôrodnicu som ani neriešila...
Na izbe sú po 2 mamičky a sprchy sú spoločné na chodbe 3, ale nikdy som nemala problém, že by som sa nevedela do sprchy dostať... nikto sa tam nesprchuje pol hodinu, umyješ sa a bežíš 🙂
návštevy mohli len na chodbu, ale niektoré sestričky dovolili aj na izbu, len s tým musela súhlasiť spolubývajúca... ale my sme boli väčšinou na chodbe a bábätko som mala celý čas pri sebe na chodbe...
ale teraz sú aj tak návštevy zakázané, tak je asi zbytočné to riešiť. Ak máš ešte otázky, pýtaj sa, prajem krásny a čo najľahší pôrod 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ja som prenášala týždeň a nevyvolávali, čakali, kým sa to rozbehne samo... hospitalizovali ma 5 dní po termíne.
Na izbe sú po 2 mamičky na klasickej...
A ak sa môžem spýtať, máš uvedený vek 49 rokov, to je prvý pôrod?