Rodili ste v roku 2011 alebo 2012 v Sanatóriu Koch?

romynka
27. jan 2012

Ahojte 🙂
Som v 7. tyzdni teho..A pomaly zacinam uvazovat kde rodit v BA... Po vsetkom co som pocula o nasich nemocniciach-porodniciach zacinam silne uvazovat si radsej priplatit a ist do Sanatoria KOCH... Mate nejaku skusenost s tymto zariadenim z posledneho obdobia?
Dakujem 🙂

romynka
autor
27. jan 2012

Dakujem 🙂

maryskach
26. mar 2012

Ahoj! Ja som rodila v Kochu v decembri 2011. Mozem len odporucit. Nie je to sice najlacnejsi spas, ale urcite sa to oplati. Je to trosku ako v hoteli. Byvas sama na izbe, peknej, vsetko nove, s vlastnou kupelnou, TV. Moze tam byt s Tebou aj partner/manzel ubytovany. Alebo minimalne navstvevy tam mozes mat od 9.00 do 21.00 hod. Velmi som bola spokojna aj s personalom od recepcnej, upratovacky, porodne asistentky, detske sestry az po lekarov. Ja chodim do GPN k lekarovi Maresovi od 2007, ale zial, ma nerodil, lebo akurat bol na dovolenke, ale ked prisiel zaujimal sa co a ako. Rodila ma jedna mlada lekarne, myslim, ze prave vysla zo skoly, ale kedze porod prebehol bez komplikacii nebol problem. Nebola tam sama, mala dozor jedneho starsieho lekara a pri samotnom porode bol tam aj on a pomahal jej sit. Najlepsi personal je na novorodeneckom. Moj maly ma trosku zdravotne problemy a velmi sa starali, od primarky az po sestricky. Boli velmi mile a vsetko mi aj viackrat vysvetlovali.
Ak chces vediet nieco konkretne tak napis.

danjelca
27. mar 2012

@maryskach

a ako si rodila, priložili ti bábätko? Mohla si rodiť v sede? a ako sa stavajú k dotepaniu pupočníka, rešpektujú želanie matky?

maryskach
27. mar 2012

Rodila som prirodzene. Moje prve babatko. Do porodnice sme prisli o polnoci. O piatej nad ranom mi praskli este raz plodovu vodu a maly sa narodil o siedmej. Takze islo to vcelku rychlo. Do tej piatej som bola na izbe - cakacke, kde ma oholili a dali mi Yal. Ja som sa vycistila a parkrat osprchovala. Lezala som v posteli, neskor na fitlopte a bolo som pripojena na monitor. Potom okolo polpiatej ma vzali na porodnu salu, kde ma opat pripli na monitor. Lekarka mi o piatej praskla vodu, aj ked ja som do porodnice uz prisla s tym ze mi odteka plodova voda, co sa aj potvrdilo.Kontrakcie sa mi rozbiehli a po tej piatej to gradovalo. Anesteziolog mi pichol epidudal a rodilo sa. Tesne pred tlacenim som sa este postavila na nohy pri porodnom stole a ked sa to rozbehlo som si lahla dali mi tie zelena na nohy. A islo to. Myslim, ze ten stol sa dal polohovat, ale myslim ze to az do sedu neslo. Ja som chodila do Kocha aj na predporodnu pripravu k pani Suskovej a ta nam povedala, ze nech si porodny plan nechystame, ze oni robia vsetko spravne (myslela tym prilozenie aj dotepanie pupocnika). Babatko mi bezprostredne po porode prilozili. Ja som nemala na nich nijake poziadavky. Ale myslim si, ze ked budes mat zazmluvneho lekara, tak on to spravi tak ako to ty chces. Ako som pisala, predtym, ja som mala taku mladu lekarku, ktora podla mna len tesne skoncila medicinu, tak bola opatrna.Ale najviac prace tam spravila porodna asistentka. Neviem meno, ale ma cez tridsat rokov a tri dcery. Tak bola najsikovnejsia aj mi najviac pomohla.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre