Rodili ste v poslednej dobe cisárskym rezom na Kramároch?

delideli
25. máj 2013

Zaujímali by ma nasledujúce informácie :

1. Je možné mať doprovod na sále?
2. Je možné priloženie bábätka skin to skin na sále (v prípade spinálnej anestézie)? Pokiaľ áno, ako dlho Vám ho nechali? Bolo možné skúsiť aj prvé prisatie?
3. Previezli Vás po zákroku na JIS alebo na izbu?
4. Kedy najskôr je možný rooming-in?
5. Pokiaľ ste požadovali nadštandardnú izbu, nebol problém ju dostať?
6. Je možné, aby bábätko po pôrode dali doprevádzajucej osobe (pokiaľ s Vami bude ubytovaná na nadštandarde)?
7. Používajú na novorodeneckom (v prípade, že si tam bábätko nechajú) dokrmovanie fľašou, cumlíky aj keby som si to nepriala?
8. Ako je to s pomocou personálu ,čo sa týka "naštartovania" dojčenia?
9. Umožnia po pôrode návštevu laktačnej poradkyne na izbe?
10. Za kým je potrebné ísť s „pôrodným /popôrodným plánom“ týkajúcim sa najmä možnosti čo najskoršieho priloženia bábätka, rooming-inu, nepoužívania fľaše,
cumľov a pod.?

Vopred ďakujem za každú odpoveď.

liz_lemon
25. máj 2013

ja som rodila v 06/2012
1. nie je mozny
2. mozne to je, ale nie vzdy sa to da (mne ho ani neukazali)
3. JIS
4. rodila som v piatok v noci a na izbu som isla v nedelu doobeda, dieta mi dali na izbu az v pondelok poobede
5. s nadstandardom nebol problem, este na JIS sa ma viackrat pytali, ci chcem ist na nadstandard, vsetko zavisi od toho, kolko maju akurat porodov
6. netusim
7. pouzivaju, a myslim ze aj ked si to zena nepraje
8. pomoc takmer ziadna, po par pokusoch dokonca zvysovanie hlasu na mna, ze uz nevedia ako mi to maju vysvetlit...
9. ak to nie je personal z nemocnice, tak nie, lebo vsetky sestry z novorodeneckeho o sebe tvrdia, ze su laktacne poradkyne, ale pomoc, ti nepomozu
10. netusim, ale skus napisat p. Jandovej katarina.jandova@kr.unb.sk, robi predporodnu pripravu na Kramaroch, tak hadam bude vediet

cicamica1980
25. máj 2013
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

k bodu 9 ti napisem: je tam jedna izba single na nadstandarte, si tam sama /ja som tak bola/ - sice stoji 40 eur/noc , ale mozes vziat navstevu /a teda aj laktacnu poradkynu/ na izbu🙂 u mna bol de facto cele sobotne aj nedelne poobedie manzel na izbe. bol ma na izbe kuknut aj brat s frajerkou. takze ak sa laktacna nebude tvarit, ze je laktacna, ale tvoja pribuzna, v pohode ju tam prepasujes🙂
ps:ja som rodila vo februari 2013.

cecil36
25. máj 2013

Rodila som december 2011:
1. nie (ak nie si VIP VIP VIP)
2. po SC nie
3. JIS
4. Ja som rodila vo stvrtok a v piatok poobede mi dali maleho
5. nebol problem
6. je to mozne iba na jednotke nadstandarde
7. pouzivaju flase aj cumle, bez ohladu ci chces alebo nie
8. Zle zle zle, ja som musela konaktovat laktacu lebo sestry na novorodeneckom mi davala uplne protichodne info a boli dost neprijemne (az na male vynimky)
9. ak si na samostatnej izbe (jednotke) na nadstandarde, moze za tebou ktokolvek. Ja som bola a mm tam bol stale so mnou.
10. netusim, treba kontaktovat pani Jandovu.

slavka034
26. máj 2013

rodila som 10/2012 na Kramároch sekciou🙂
1. nie ,otecko môže čakať v miestnosti s pediatrami
2.ak sa bábo narodí s dobrým Apghar skóre a rodíš so spinálom hneď po vybratí Ti ho ukážu,po ošetrení Ti ho aj donesú a priložia na prsník nechajú ťa s bábom cca 15 minút)
3.po došití ťa prevezú na izbu RES je tam veľmi príjemný personál takže tých 24hod.sa dá zvládnuť 🙂
4.po 24hod.ideš na izbu donesú ti bábo ale na noc ešte zoberú aby si si oddýchla,potom ho máš už od rána nasledujúceho dňa pri sebe
5.ak je voľná kapacita v pohode
6.netuším ale asi najskôr nie ako áno
7.ja som sa s tým nestretla takže za sebe môžem povedať že nie
8.sú tam veľmi príjemné laktačné poradkyne,chodia aj niekoľko krát za deň
9.až keď si na klasickej izbe
10.to netuším treba sa pýtať p.Jandovej,ja osobne som nemala žiaden popôrodný plán
ja som nemala žiadny problém za celý čas pobytu v pôrodnici domov sme išli na 5 deň..nemám ani jednu výhradu ak by som mala ohodnotiť prístup a celkovú starostlivosť tak dávam najvyššiu možnú známku

kessinka
26. máj 2013

Rodila som akútnou sekciou 2/2012, v celkovej anestézii
1. nie
2. netuším 😢
3. na JIS. Rodila som v nedeľu, hodinku po polnoci, na izbu ma previezli v pondelok doobeda. Na Jiske som videla malého len raz, pár minút, keď s ním prišla sestrička pre plienky.
4. Do izby mi malého dali v utorok ráno (t.j. po vyše 48 hodinách) - v pondelok mi ho dva krát priniesli na hodinku.
5. Bola som na nadštandarte, závisí to aj od momentálnej kapacity, ale vraj uprednostňujú práve ženy po sekcii
6. Manželovi ho ukázali, na chvíľu ho dali a potom ho odniesol na novorodenecké
7. Popravde netuším, bola som v tom že nie, ale teda podľa odpovedí ostatných som sa asi mýlila
8. Snažili sa 🙂 Syn sa nevedel prisať, veľa (a hlavne hlasno) plakal, tak pomáhali. Keďže je malý rodený herec, pomáhalo to, vždy ked boli pri nás tak cucal, keď odišli, prestal. Našťastie sme sa ešte potrápili doma a cucá poctivo doteraz (15 mesiacov) 🙂. Inak boli veľmi milé, aj keď nie vždy som dostala správnu radu (ako som sa neskôr dozvedela).
9. Chodila tam ich laktačná poradkyňa, pár krát týždenne. Inak si myslím že nie, keďže na izbu nik cudzí nemohol.
10. Tiež odporúčam kontaktovať p. Jandovú, asi bude najlepšie vedieť poradiť.

Zdravotnícka starostlivosť na Slovensku čo sa týka prirodzeného pôrodu je proste v plienkach. Ale musím nechať že sestričky a personál celkovo bol veľmi milý a snažili sa pomôcť. Aj tak ale dúfam že ďalší pôrod sa mi podarí úspešne dotiahnuť až do konca, práve kvôli tomu aby som mohla byť po pôrode s malým a kvôli dojčeniu. Ak by sa mi aj nepodarilo rodiť prirodzene, som si istá že budem tlačiť na to, aby som mohla byť s bábätkom čo najskôr.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre