ahojte. napiste mi prosim vase skusenosti s porodnicou v Poprade. Hlavne tie co ste rodili tento rok neviem sa rozhodnut ci ist do Kezmarku alebo radsej do Popradu.dakujem
Ahoj,ja som tam rodila minulého roku a môžem ti len odporučiť,prístup lekárov aj sestričiek na novorodeneckom je super...sestričky sú ochotné vo všetkom poradiť a pomôcť 🙂
dakujem. a neviete mi povedat ako to tam je s nadstandardnymi izbami? a mohol byt aj manzel pri porode po cely cas porodu?
Ahoj, pozri si stránku popradskej nemocnice www.nemocnicapp.sk a tam si pozri cenník výkonov, tam by to malo byť. pa
@kubuliatko
ahoj, neviem ako to je s nadstardantnymi izbami, ale manzel ti moze byt pri porode, az ked ides tlacit..
no je to dost individualne..
ja ked som rodila, bola som na cakacke spolu s dalsimi 4 rodickami, vtedy nemohol byt pri mne manzel, no ked vsetky odrodili , ja som bola posledna a uz sama, tak vtedy mi povolili, ale to som sa ho dozadovala..
kedze som rodila prirodzene, bez urychlovacky - oxytocinu myslim, tak s manzelom som bola na cakacke asi hodku, mozno viac, uz si nepamatam, a potom som isla tlacit, tiez bol pri mne..
Prvorodickam dovolia mat manzela po cely cas, no iba ked si tam sama na cakacke, to kvoli sukromiu..
Takze asi tak..
Ahoj, ja som rodila pred dvomi mesiacmi...som uplne spokojna, vsetci hrozne mili a zlati..
Manzel za dvacku moze byt pri tebe cely as, ak vas tam nerodi naraz vela...inak ho pozvu az do boxu potom...
A nadstandard je najlepsie, ked si vopred v nemocnici rezervujes ...preistotu.
@kubuliatko ahoj ja som rodila v juli tohto roku som spokojna aj ked som si svojim presla,lekari su tam mlady ale dobry a na porodnici sestricky su dobre aspon kumne boli vela zalezi od tvojho spravania ked tam budes vystrajat a nezmyselne kricat tak budu hnusne k tebe a na oddeleni je parada sestricky velmi ochotne aj na novorodeneckom izby mozu byť aj spoločny priestor je čisty
@kubuliatko ahoj myslím, že ja by som určite neriešila Kežmarok..v PP som rodila pred 12 rokmi a neskôr v roku 2010..musím povedať, že sa to tam od môjho prvého rodenia kompletne vymenilo..ako už písali dievčatá..mladý personál, strašne zlaté sestry a pri pôrode môžeš mať manžela za 20€, epidural za 100€, je to tam krásne čisté, novučké..lekári na úrovni..
@kubuliatko ahoj ja som rodila v septembri tohto roku a bola som nadmieru spokojná.. prístup lekárov aj sestričiek bol dobrý nemohla som sa sťažovať.. určite sa našli aj nie veľmi sympatické sestričky ale dalo sa to tam aj strava bola vynikajúca.. nemáš sa čoho báť.. 🙂
Ja som rodila v októbri minulého roku a takisto som bola veľmi spokojná. Na "vzdychárni" sme boli dve, takže partnerovi nedovolili byť pri mne, ale kamarátka, ktorá rodila sama mohla mať manžela po celý čas od 1. doby pôrodnej až po samotný pôrod na pôrodnom boxe pri sebe. Inak ti ho dovolia zavolať, až keď ideš na pôrodný box a ako píšu baby, stojí to 20€. Nadštandardnú izbu, ak ju chceš, si musíš rezervovať skôr. Stojí 20€/noc. Môžu ti tam chodiť návštevy a byť tam aj celý deň, ale na noc musia odísť. Treba sa zapísať na čakačku, konkrétne sa treba nahlásiť ženskej sestre, ktorá má službu na gynekologicko-pôrodníckom oddelení, tá ťa zapíše do zošita. Keď prídeš rodiť a budete viaceré, ktoré budú mať o izbu záujem, robí sa to tak, že sa pozrie do zošita, ktorá z Vás bola zapísaná skôr a tá má prednosť. Samozrejme, iba v prípade, že budú izby voľné. Nadštandardná izba je však mimo lôžkového oddelenia, priamo pri pôrodnej sále a je aj mimo sestier. Bála som sa, či to nebude problém, keď ich budem potrebovať, ale chodia tam často, aj novorodenecké, aj ženské sestry, stále sa pýtajú, či je všetko ok. A máš tam aj telefón, môžeš im kedykoľvek zavolať a ony prídu. Aj jedlo ti tam nosia, takže nemusíš ani vyjsť z izby 🙂 Určite v Poprade odporúčam všetkým nadštandardnú izbu, žena tam má pokoj a hlavne svoje vlastné sociálne zariadenie a sprchu. Jednu noc som strávila na normálnej izbe. Je to tiež v pohode, ale sociálne zariadenia sú spoločné s rómkami a na WC to dosť zapáchalo. Sprchy sú dve vedľa seba, oddelené len sklom a keď som sa šla sprchovať, tak sa tam jedna z nich sprchovala so mnou. Nebolo mi to dvakrát príjemné. Ale komu to nevadí, tak aj na normálnej izbe je fajn. Keď som rodila ja, bolo ich tam strašne veľa, no je možné, že natrafíte na obdobie, keď tam nebudú žiadne z nich. Inak sa nemusíte báť, lebo na izbu Vás s nimi nedajú. Ich dávajú vždy spolu. Na celom oddelení sú veľmi príjemné sestry, či už detské alebo ženské. Počas môjho pobytu v nemocnici som natrafila len na jednu sestru, ktorá bola trošku arogantná, ale inak boli všetky fajn.
@vydrnik navstevy na normalne izby nepustaju. Mozes vyjst von z oddelenia na chodbu, ale len bez babatka. To mozes rodine ukazat jedine cez sklo. Navstevy ti povolia iba na nadstandardnej izbe. Ale z mojej skusenosti, lepsie ti bude, ked za tebou nebude nikto chodit. Ja som mala navstevy denne niekolkokrat. Vobec som si neoddychla, stale som sa musela niekomu venovat. A oddych a pokoj su po porode to najdolezitejsie
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ahojky, ja sa ešte len chystám na pôrod a to až v januári, ale mam info od kámošiek. Jedna rodila v Kežmarku cisárskym rezom a povedala mi, že tam by uz nesla, neviem prečo, viac rozprávat nechcela, a dalšia rodila v Poprade normálne a chválila si to tam. Ja sa tiež chystám do Popradu. Možno ti este niekto napíše viac info. Pa a držím palce s výberom 🙂