Od stredy sme v nemocnici, bábo včera večer málo váhu 3950kg a dnes ráno 3910kg.
Zltacku ma velmi slabú len troska.
Myslíte že do zajtra priberie? Zajtra budu robiť aj sono hlavički a bedrovych kĺbov a odber z päticky.
Pustia nás domov aj keď nepriberie ?
Nie si vo vazeni. Na reverz mozte ist domov ak budu robit problemy
Nasu pustili aj schudnutu😊
aj moja mala menej o 200g a v pohode.. na štvrtý deň dovidenia
Ono kazde babo schudne. Len nesmie rapidne schudnut. A hlavne musi papat a mat mokru plienku 😉
My sme s poslednym mali vizitu. A kym prisli tak sa taaaaak dokakal. Co hovorim potom dr ze ked by ste na vahu dali aj plienku co prave nalozil tak je v krasnom pluse 😂
podla mna mas velmi pekny maly ubytok vahy. moja mala tiez len velmi slabu zltacku, schudla z 3730 na 3590 a pustili nas o den skor, ze je vyborna a nemaju dovod naas drzat dlhsie.
ja som sa vypytala, ale chodili sme pravidelne na prevazovanie
Pokles 10% z porodnej váhy je prirodzený. Ak je po iných stránkach dieťatko zdravé, nie je dôvod na neprepustenie domov.
@pinkgirl lenže on jak sa narodil v stredu tak vážil 4230kg v štvrtok ráno 3970kg večer 3950kg a dnes ráno 3910kg. Stále to je ok?
Veď si to matematicky spočítaj. 10% z pôrodnej váhy je 423g. Tvoje dieťa schudlo zatiaľ 320g, z čoho vyplýva že tych 10% ešte ani nedosiahlo, hm? Takže buď kľudná, je to v poriadku. Vidím že si prestrasena prvorodička, daj sa dokopy, bude to ok🙂.
@pinkgirl druhorodicka som😁
😁tak sa ukľudni, bude to ok.
@pinkgirl lenže z prvým mi robili tie vysetrenia Sono hlavicki atď 19.8 a pustili ma domov 21.8 takže keď mu budu robiť zajtra to sono atď. Tak nas tiež pustia až o dva dni? Ci
Mozes odist hocikedy na reverz, neviem co riesis. A najlepsie je spytat sa priamo lekara kedy budes prepustena, my tuto mozme akurat tipovat
Vsak je velke to babo...😅. Jasne, vsetky deti schudli, mali aj dost silnu zltacku, tam je urcite percento povolene, pod aku hranicu nema ist. Moje deti malj porodnu vahu 2800, 3050, 3100 a 2900, kazde jedno schudlo, zltacka dost silna a na 6-ty den nas pustali (kvoli zltacke a neprisavaniu, zlemu papaniu). Iba prve dieta slo domov pribrate, ale boli sme tam 11 dni.
Takze uplne v pohode, ak bude vsetko ok, tak netreba stresovat.
A budu mu robiť aj odber z pätičky? Aj keď je sobota?
Odber aj tak posielaju do BB na vyhodnotenie, takze mali by ho urobit aj ked je sobota. To len par kvapiek daju na papierik a poslu prec.
@selena_luna a výsledky budú kedy
Tie poslu pediatricke. Ta ta bude informovat len v pripade ak vyjdu pozitivne, teda sa preukaze jedno z testovanych ochoreni.
@selena_luna aha ale budú mu to robiť zajtra isto? Nie?
Už to bude 72hodin.
Ahoj, môjmu robili odber z pätičky v nedeľu, a aj nás prepustili.
Ano, mali by robit. Ved sa opytaj novorodeneckej sestry, isto ti vsetko vysvetli
Dieťa pri prepustení nemusí mať pôrodnú váhu ale musí už začať priberať. Toto platilo v pôrodnici BA-Ružinov. Ale ostatné veci, na ktoré sa pýtaš sa treba pýtať tam alebo v aspoň v skupine príslušnej pôrodnice. Veď každá to má inak. Aj to prepúšťanie. Predpokladala som, že v každej už prepúšťanie beží každý deň ale kolegyňa má hneď vyviedla z omylu, že nie. Musela tam prečkať weekend. Žiaľ.
Ale to priberanie je podľa mňa všade rovnaké. Musí začať naberať na váhe.
Mňa pustili aj keď malá nejedla a chudla. Tvrdili,že mám stále prikladať a malá začne papať. Nakoniec sa po zistilo že malá slabo saje. Nevedela potiahnuť poriadne. Musela som prestať kojiť a dcérka začala priberať keď začala jesť z fľaše.
Ja som kvôli tomu noc pred prepustením každé dve hodiny malú krmila, aj odsavala som a mlieko jej sestra dala na striekačku, lebo chudla a dokonca aj plienku mala suchu. Domov nás pustili, ale pri prvej poradni pri pediatricke pribrala od prepustenia len 30 g (6 dní od prepustenia) 🙄 potom som začala odsavat a davala jej cez fľašu, a vtedy začala priberať nad rámec. A to bola tretia dcérka, ale prekvapilo ma, že nevedela sať mlieko, aj keď to vyzeralo, že pije.
@jessicai no ved to, že ona úplne tak vyzerala. A moje bradavky zakrvavene, ubolene, sama seba som sa nemohla dotknúť... Jooj, konečne nám bolo lepšie, keď sme prešli na fľašu. Mala sa najedla a ja som si vydýchla. Pre mňa kojenie nebolo vôbec čarovné, a malinka chúďatko bola hladná. Dodnes si vyčítam, že som ju aj seba trápila zbytočným a strašne častým prikladanim.
@nika23t tak toto ste vystihla ja bradavky prsia ubolene naliate.
A on furt nervózny a mlieka mam až po uši.
Toto iste mam aj ja ako keby sa len tváril ze papa ale pritom vôbec. Každú hodinu som ho prikladala od včera na dnes a on ti mi ešte schudne no nechápala som tak od dnes večer na celú noc ma dokrm tak dúfam už bude všetko ok.
Tak držím palce, nech malinký začne priberať a hlavne, nech ste zdraví. Ono sa to upraví, ale tie začiatky sú ťažké, no. V mojom prípade bolo riešením odsávanie mlieka, je to ale pracne a zaberalo mi to veľa času. Snáď sa naučí sať pekne. A keď nie, sú aj iné riešenia, kľudne a bez výčitiek 😊
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Je uplne normalne, ze dieta po porode trochu schudne. Tvoje schudlo minimalne, ziadny dovod na dlhsie drzanie v porodnici...Syn odchadzal z porodnice o 200g lahsi ako bola porodna vaha, ale on mal silnu zltacku.