Príjem, otec pri pôrode a pôrodný plán v Ružinove

sjuzi123
27. mar 2015

Chcem sa spýtať na už úplne praktické a konkrétne 3 veci:

1) za pedpokadu, že k pôrodu idem z domu už s kontrakciami, teda klasický postup, počas dňa, kam v Ružinove treba priletieť a hlásiť, že rodím? Cez príjem v nemocničnej poliklinike (ta nizka budova hned vedla nemocnice) alebo cez pohotovostný príjem z boku nemocnice?

2) Ked tam priletíme aj s otcom, ktorý bude pri pôrode, môže cestou k príjmu hned zaplatiť poplatok dolu v pokladni, alebo je potrebné najprv moje prijatie, pripadne nejaké tlačivo, a až následne nato ísť dolu zaplatiť?

3) v prípade, že nemám zazmluvneného pôrodníka a nechávam to na službukonajúceho, existuje možnosť pôrodného plánu? Mám konkrétne požiadavky k pôrodu, no počas konktrakcií asi nebudeme so službukonajucim, možno viacerými rodiacimi vyťaženým pôrodníkom, diskutovať o mojich predstavách o pôrode...
Ak by to mohlo byť ako hotová vec na papieri, ako má vyzerať pôrodný plán?
Ak si ho neoficialne spíše len rodička sama, budu ho brať na zretel?

suge
27. mar 2015

Ahoj @sjuzi123, neodpovedám, pretože nemám osobnú skúsenosť. No myslím si, že na všetky tieto otázky by ti vedeli dať objektívnu (objektívnejšiu ako tieto lokálne) odpoveď priamo v tehotenskej poradni v Ružinove. Už tam chodíš?

sjuzi123
autor
27. mar 2015

Je vysoký predpoklad, že najbližšia návšteva už nebude nutná 🙂
Toto su finišujuce otázky predtým, ako pôjdeme na to. Preto pokus pýtať sa tu. Inak to budem riešiť za pochodu.

velkacica
27. mar 2015

myslite aj na to, aby otec našiel miesto na parkovanie, ak "priletíte" autom 😀

sjuzi123
autor
27. mar 2015

Máme rezervovaný heliport 😎
😀

maznacik007
27. mar 2015

ides najprv na centralny prijem a povies sestricke oni ta nasmeruju ... /do satne a tak / tam dole je i pokladna kde sa da vyplatit otec pri porode...

porodny plan zavisi na koho natrafis .... ale skor nerataj ako rataj ... ak teda nemas zazmluvneneho lekara.

a to parkovanie pozor je tam spoplatnene

sardinka333
27. mar 2015

Dole na centrálny príjem treba isť a tam vypíšeš papiere - je jedno že už rodíš, ak nezomieraš a dieťa sa doslova nederie von tak to s tebou vypíšu. Ja so tam už bola riadne podráždená, každá dalšia otázka mi vadila vzhladom na bolesti.
Všetky poplatky sa dali zaplatiť aj po porode ked sme odchádzali. Ako riešiť administratívu a všade sa zdržovať a čakať ked máš bolesti nie je nič moc. To nebude na 10 - 15 minut to je aj na pol hodinu kým to všetko obeháš. S kontrakciami? No, ked myslíš....

Porodný plán? Ten treba riešiť pred samotným porodom - ideálne. Nemať zaplateného porodníka a očakávať že niekto bude riešiť porodný plán je odvaha. Pokial tam prídeš na poslednu chvilu s hlavičkou medzi nohami tak plán pojde bokom. Pokial na to bude čas a hlavne ochota tak sa skus so službukonajucim lekarom porozprávať. Niektoré požiadavky su akceptovatelné, ale nemaj nerealne očakavania.

99janka99
27. mar 2015

Ak tam pojdes v noci tak cez pohotovost.. hned ta beru hore. No papier s potvrdenim o zaplateni otca pri porode uz musis mat so sebou.. da sa zaparkovat aj skoro pred pohotovostou ak je to surne😉

sjuzi123
autor
27. mar 2015

Dobre som pochopila, že centralny prijem a pohotovostný príjem je vlastne to isté / zboku budovy. Potom fajn - bola som tadial zatial 2x (cez víkendy, preto som si nebola istá, či tamten vchod služi aj ako klasicky centralny prijem), a teda myslím, že počas mojej registracie pri okienku chlap môže rovno zbehnuť za roh platiť. To sa dá.
Radšej by som bola, ked už budem hore, aby bol pri mne.

No a čo sa porodného plánu týka, viem, že asi odvaha pri nezazmluvnenom porodnikovi. Ale ak sa to dá so zazmluvneným, mali by rešpektovať aj nezazmluvnení (ak nejde o ohrozenie životov). Nemám nijak nesplnitelne požiadavy. Kolegyna už s tými istými požiadavkami v Ružinove rodila, no mala svojho zazmluvneneho.

sardinka333
27. mar 2015

Ano, prijem a pohotovosť je to isté, bude tam x ludí sedieť a čučákovať na teba a ty pekne sa predbehneš a zaklopeš a uvidíš čo povedia dalej. Po prijme sa ide do prezliekarne alebo šatne tam si odložíš veci a potom až ideš hore na vyšetrenie. Tuším som tam potrebovala aj občiansky preukaz. Či je ta pokladna otvorena aj v noci napriklad tak to neviem - v prípade porodu v noci.
Ten chlap tam tiež nebude s tebou predpokladám non stop. Na vyšetrenie som išla sama, taky je zvyčajny postup....a až potom išiel doktor muža zavolať čo čakal vonku vo vestibule. Vela závisí na koho natrafíš, kolko rodičiek tam bude, či to bude v čase ked sa menia smeny a pod. Ja som prišla do Ružinova otvorená na 6 cm, bez kontrakcii. Ešte ma poslali preč lebo vraj maju plno....až ked som im povedala, že mam zazmluvnenho lekara tak potom ma prijali. Nebyť mojho doktora tak si ma tam nikto ani nevšima v tom frmole.

mariamaria88
28. mar 2015

Rodila som pred rokom, na príjem sme prišli o 4 tej nadráhom. Pekne som povedala ako často mam kontrakcie, pani volala hore, dala som občanák, a mužom som ešte "ustála" aj zaplatenie poplatku v pokladni za rohom, v pohodičke, ani šaťňu som neriešila, rovno sme šli hore (veci si dáš do skrine na oddelení) parkovali sme na parkovisku pri štadióne, (ale v noci je to fakt jedno, kludne aj pri vchode ak je tu nutne a nezavadziaš sanitkam) Ja som mala nezazmluvneneho a žiadny porodny plan...rodila som dlho takže ma pozreli za ten čas aasi 3 doktori..takže treba to diskutovať hned na začiatku aj so setrami, kedže nevieš ako dlho budeš rodiť a ktoreho doktora schytáš.(vačšinu času aj tak všetko riešiš so sestrami, ak už ide do tuhého príde aj doktor..)

sjuzi123
autor
30. mar 2015

@mariamaria88 Dakujem za super odpoved 🙂

katkakovac
30. mar 2015

@sjuzi123 manzel by mal mat zapalateny poplatok za sprevadzajucu osobu pri porode skor ako pojdete na prijem. Moze sa stat ze ho budu prehanat po nemocnici. A pokial viem mal by absolvovat kurz predporodnej pripravy. Ja som rodila na kramaroch a na tom kurze s nami boli aj oteckovia a mamicky co mali rodit v ruzinove. Radsej si to pozistuj, aby ste nakoniec neboli prekvapeni...

sjuzi123
autor
31. mar 2015

Fuh, predporodnu pripravu nemám ani ja... a chlap by musel?
Tak nie, aspon v Ružinove netreba predporodnu pre otca.. Stači zaplatiť dole pred príjmom poplatok na pokladni. 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre