Zaujímalo by ma, čo vnímate ako najväčší nedostatok počas hospitalizácie? Prosím Vaše osobné skúsenosti, príp. skúsenosti Vašich známych, pravdivé, bez dokreslenia. Vďaka
@adriana1609 u mňa novorodenecké oddelenie hlboko pod čiarou.
BIOMatky 😃
@adriana1609 to,že zdravotnícky personál musí pracovať v takých podmienkach v akých pracuje. Napriek tým podmienkam sa správali všetci skvele počas mojich pobytov
No a teda priestory nemocnice boli najväčší nedostatok
jednoznacne strava a potom spravanie upratovaciek dolezitejsie nez primar... no a tiez niektore sestricky. viem ze aj onu su len ludia ale ked niekto nedokaze byt empaticky tak nech takuto pracu nerobí
@adriana1609 strava. uplne nepochopitelny rezim nezohladnujuci cloveka (upratovat dobre ze nie pred usvitom, zapalovat svetla, ... ) a v nasej nemocnici podmienky pre navstevy - aj s miminom na chodbe v prievane bez lavicky s kopou dalsich rodinnych prislusnikov vsetkych matiek naokolo.
... a este hromadne velke vizity - vlozku prec a rozkrocit nohy, mamicky ...
@ukulela s takou dlhou pinzetou tu vložku "odokryli". 🤦🙈
@ukulela v našej nemocnici upratovanie o 6 hod ráno!
@malinajahoda jo, upratovat dobre ze nie pred usvitom, potom hygiena, vizita a ranajky pomaly az o 3 hodiny ... ako diky.
@ukulela to by som ich poslala vieš kam... preboha, čo sme fakt ovce, že sa nevieme ozvať? Martinská pôrodnica - úplná katastrofa. Bola som tam dvakrát, v r. 2014 a 2017. Po oba razy som chytila pleseň na nechty v tých ich úžasných sprchách, na ten smrad nezabudnem do smrti. Alebo to, ako nám nosili na obed hnusné slané polievky a potom sa sestričky čudovali, že prečo máme opuchnuté nohy a zvýšený tlak.. no prečo asi? Prístup novorodeneckého oddelenia to bol strach a hrôza, bábätká volali priezviskami, nosili ich ako vrecká zemiakov. Trikrát som vysvetlila sestričke, že nemám mlieko a teda nebudem dojčiť - vrieskala na mňa ako zmyslov zbavená.. Len Pánubohu ďakujem, že som mala bezproblémové pôrody, inak si neviem predstaviť ako by som dopadla v rukách tých felčiarov. A vraj je martinská nemocnica na prvom mieste na Slovensku. No ďakujem pekne - medzi slepými je aj jednooký kráľom.
@ukulela o 5 merali teplotu a tlak. O 6 upratavali, o 7 detská vizita a potom naša vizita. A až potom raňajky.
@extempore s tým novorodeneckým pripomínas Myjavu 😱.
@malinajahoda ach, uz teraz sa tesim, co ma tak do 2 tyzdnov opat caka 🙂🙂🙂 ako inac u nas setsricky ozaj prijemne, aj cast lekarov perfektna, len tieto zazite stare ritualy a procesy :(
Jednoznačne strava. Aj napriek tomu že som im hneď po prijatí povedala že mám silnú alergiu na laktózu som dostavala jesť rezance s tvarohom, syr v črievku na chlieb, kakao a tak .. Za 3 dni v nemocnici -5 kg keďže som nič nemohla jesť a to som bola na rizikovom v 3ťom mesiaci tehotenstva .. A nezáujem doktorov o mňa, kym nevolal ujo do nemocnice že ju sponzoruje a ako je o mňa postarané, no to som už podpisovala reverz a odchádzala domov inač by som asi aj o mimčo pri ich štýle prišla ..
@ukulela u nás v pôrodnici sestričky sa dali, ale na novorodeneckom bola zo 4 len 1 fajn. Inak katastrofa. A lekárky mladučké kočky, super.
@sasenka522 alebo co tak zenam po porode fazulovu polievku a fliacky s kapustou 🙂 cele oddelenie potom celu noc na nohach, co babtka revali :(
@ukulela no to neviem, pôrod ma čaká až v decembri ale to už som na milion percent rozhodnutá rodiť v inej nemocnici aj napriek sponzoringu .. Som zvedava ako to dopadne v inej nemocnici a hlavne čo mi dajú papať :D
Pristroje - tzv. MONITORY=PASY, ktore si pamataju este tretohory. Mozes mat kontrakciu pri ktorej oskriabes omietku a vyletis na mars a naspat a napise to rovni ciarku a niiiiic. Stare rarohy nefunkcne. (ej kej Ruzinov)
Pasy
Strava,arogantný a neľudský prístup sestier,chýbajúce monitory dychu,napr.po pôrode na druhý deň o piatej ráno sa zobudím nato že mi sestrička berie krvv,skoro som z infarktovala,nemala vôbec potrebu ma dopredu zobudiť,o šiestej tam nabehli upratovačky a o siedmej vizita na ktorú som cakala 30min rozcapena na posteli.toto je len úryvok,za päť dní som toho prežila dost divného.. katastrofa
Ja sa mozem postazovat jedine na vybavenie nemocnice, na rizikovom iba jedna sprcha na cele oddelenie a neskutocne tvrde postele..personal super, upratovacky tiez, nevadilo ani ranne vstavanie
@extempore No vidis a to niektoré žilinské rodičky bezia do MT-idu si "nohy dolamat" lebo ved hnusna Žilina.
Ja v Za-spokojnost, super prístup lekárov aj gynek.sestier, strava spokojnost, upratovanie som prežila-vzdy sa ospravedlnila, ziadne hromadne vizity...Akurat ma pekne nasrali z novorodeneckého ale aj som im to vysvetlila....
Za mna personal ok, az na jednu sestricku, strava v pohode. Jedine co mi vadi ze nerozlisuju medzi rodickou po cisarskom a normalnom porode a pri prvom,ked som stratila vela krvi a v kuse odpadavala ma poslali dosprchy cca 30m vzdialenej od izby. V druhej nemocke nieco podobne, ale so zahodom,sprchu som mala na izbe. Inak mi nic tak vyrazne nevadilo, treba si uvedomit naco tam sme a ze ideme za par dni domov s babom.
@stellasweet presne.. mne nic nemeralo, sestrička že čo vystrajam že čo budem robiť keď prídu silné kontrakcie, a malý bol do 10 minut na svete.. cítila som sa ako nejaký hypochonder a to boli už ozaj riadne bolesti 😡
Strava a to nelogické meranie teploty dobre že nie o 5 ráno a hneď na to upratovačka behajuca po izbe, okno dokorán, či zima či leto. Kto toto vymyslel tomu by som cez papulu dala riadne. No a vizita detto, ako na páse.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@adriana1609 strava a pitny rezim.