Pôrodnica v Žiari nad Hronom a bonding

wera_ga
31. aug 2015

Ahojte maminky, chcela by som vedieť či máte niektorá skúsenosti s pôrodnicou v žiari nad Hronom konkrétne s prikladaním po pôrode kontakt koža na kožu hneď po narodení dieťaťa alebo ho berú preč? je možné dohodnúť sa aby som mohla mať malé od narodenia celé dve hodiny na sále na sebe? a potom hneď po vyšetreniach na izbe? ďakujem

tiumen
31. aug 2015

Prečo zrovna Žiar ? Ja som rodila v zh a už nikdy viac 🤐 malý sa nechcel prisať tak ho hneď zobrali preč.. dostala som ho o pár hodín na "kojenie" a na trvalo dávajú bábätká až keď sa 1x pokakajú teda za cca 24hod

wera_ga
autor
31. aug 2015

@tiumen no som z Handlovej a do Bojníc ísť určite nechcem.. preto sa pýtam na skúsenosti lebo j ja som tam pred 2,6 rokmi rodila a teda bolo to podobne ako píšeš dali mi ho na chvíľu na bradavku, bol síce so mnou na sále 2 hodiny v inkubátore no potom mi o doniesli na izbu až o 10 hodín dovtedy som zistila že ho štopú glukózou z fľaše aby nebol hladný a preventívne ho ožarovali aj keď žltačku nemal.. neviem kam inam by som ale išla, Bystrica sa mi zdá dosť ďaleko a tak aj Trenčín..

tiumen
31. aug 2015

Ja keby si mám teraz vyberať tak buď Štiavnicu alebo Zvolen (ten si celkom chvalia) žiar nikdy viac a to som zo žiaru 😀

wera_ga
autor
31. aug 2015

@tiumen uf no tak ďakujem aby som začala zase s hľadaním :D

tiumen
31. aug 2015

@wera_ga a s priebehom pôrodu si bola spokojná ?

tiumen
31. aug 2015

@wera_ga a veď ty si chodila v zh na hotovú nie 😀 ?

macocmeliacka
31. aug 2015

prikladanie po porode a kontakt koza na kozu v zh nefunguje. rodila som pred rokom a pol. babatko ihned zabalia a sice ti ho prilozia, ale len tak aby sa nepovedalo. sestricka drzi dieta na rukach, da dietatu do ust bradavku a skonstatuje, ze sa neprisaje. potom ho daju naspat do inkubatora. vyslovene som si ziadala dieta opakovane prikladat, ale postup len zopakovala a odisla prec. dieta na mna odmietli polozit, ci ho vybrat z inkubatora. rodila som podvecer. vecer na moju vyslovnu ziadost mi ju priniesli na prilozenie, ale tiez ju hned zobrali prec. rano opat na moju vyslovnu ziadost ju priniesli a uz mi ju nechali, kedze som na tom trvala. deti bezne prinasaju az tak po 24 hodinach po porode k matke nastalo.
zazitok to bol velmi neprijemny. s dojcenim poradit neviedia.

wera_ga
autor
31. aug 2015

tak je to diskutabilné keďže ma tam nechali samú a nechodili ani kontrolovať skoro som porodila bez doktorov.. :D vedela by som si celkovo predstaviť aj lepší prístup personálu no aspoň doktorka bola super, no tá tam teraz už nie je preto nemám ani moc chuť tam ísť.. neviem či to do trenčína stihnem keby niečo je to vyše hodiny cesty..

wera_ga
autor
31. aug 2015

@macocmeliacka ďakujem za skúsenosť, niečo podobné som zažila aj ja pred vyše dvoma rokmi preto veľmi zvažujem či tam vôbec ísť.. keby si mala rodiť znova kam by si išla?

certi
31. aug 2015

a ja som bola tak vycerpana, ze som bola rada, ked mi ju hned nedali a mohla som s v klude chvilu polezat...pekne ju umyli, doniesli ukazat, k bradavke a do inkubatora, kde si pospinkala...potom som ju bola pozriet, ked lezala medzi ostatnymi

wera_ga
autor
31. aug 2015

@certi ja by som chcela spraviť všetko pre to aby som mohla dojčiť keďže pri prvom mi to nešlo a kontakt koža na kožu je veľmi dôležitý preto to chcem takto... a pri prvom si tiež pamätám že som bola síce unavená, no viac som bola vystresovaná že nie je pri mne a či je všetko v poriadku keď mi ho tak dlho nedoniesli a to už nechcem zažiť znova..

certi
31. aug 2015

@wera_ga no mne zacala tahat mlieko az na treti den, niektorym hned, alebo na druhy...ale do 3 dni je to normalne, tiez som z toho bola nervozna a mala pila len glukozovu vodu, ktoru vobec nemenili, kym som si nepytala cerstvu.....aj sesternica si dala dieta hned na holu kozu a povedala, ze uz mala po hodine dost, lebo sa nemohla pohnut, aby dieta nespadlo atd...tak bola v krci.... a mozes si chodit dieta pozerat, kedy chces...Inak ziarsku porodnicu teraz asi prerabaju nie? lebo to bol otras, ja som mala stres z izby, sprchy, uplna depka

wera_ga
autor
31. aug 2015

@certi no to neviem ja som z Handlovej a tam som nebola už vyše dvoch rokov.. tak ďakujem za skúsenosti o 3 týždne tam pôjdem na prietoky tak sa popýtam..

certi
31. aug 2015

@wera_ga no presne, spytaj sa, viem, ze z chirurgie co bola oproti mali robit porodnicu, zvacsovat ci co...

lifka123
31. aug 2015

Rodila som v Ziari vo februari, vopred som povedala doktorovi ze by som chcela malu na brucho hned po porode, nemal problem, dal mi ju na brucho hned ako som ju porodila, krvavu, este s pupocnikom 🙂 boli to krasne emocie, odporucam vsetkym 🙂 ale nebolo to nadlho, sestricka ju potom zobrala a dala do perinky ale nechala nam ju na rukach, manzel ju mal a priklladal mi ju na kojenie. Takze ja mam pocit ze su ustretovi, nemala som ziadny problem. Rodila som rano, doniesli mi ju myslim po par hodinach uz na trvalo. bola som na nadstandardke tak sme mali klud.

certi
31. aug 2015

@lifka123 a cistili ta s nou na bruchu ci ako? lebo si to neviem predstavit, ako siju, cistia atd, ked ti ju daju hned po vytiahnuti

lifka123
31. aug 2015

nie vsetci stali a cakali a nechali ma s malou, ale vravim nebolo to dlho, asi len niekolko minut potom ju zabalili do perinky a dali manzelovi

niks23
31. aug 2015

Kočky nemocnica sa neprerába a ani sa nebude... zrušili to... takže je stále rovnaká... čo sa týka spŕch neni to také strašné, ja mám teda problém ísť aj na wecko aj do sprchy niekde inde ako doma ale teraz som ležala týždeň v nemocnici a v pohode, v tých horúčavách som sa na tú sprchu vyslovene tešila 🙂 ... aj sestričky boli veľmi milé, ale strach z blížiaceho sa pôrodu určite mám ako prvorodička neviem čo ma čaká 🙂 ale rodiť budem v ZH 🙂

certi
31. aug 2015

@niks23 cozee? vari to zrusili? a preco?

niks23
31. aug 2015

@certi dalo sa to čakať ... neviem presne ... ale neprerábajú ☹ tiež som sa tešila že keď tam prídem v septembri tak budem už na novom ale nič sa nezmenilo absolútne

wera_ga
autor
31. aug 2015

@lifka123 tak super veď pokiaľ sa s nimi bude dať dohodnúť bola by som rada 🙂 a koľko vyšla nadštandardka?

katarinamarkova
31. aug 2015

@tiumen
@wera_ga
nesuhlasim.
rodila som aj v ziari....babo som hned ako ho umyli atd...cize po par minutkach mala pri sebe....prakticky cele tie dve hodky.....potom ked ma previezli na izbu som im mimco rada zverila na par hodin.....pospala som si...oddychla a potom som prisla na to, ze ok, postaram sa o seba, cikat ok, po vodu si zbehnem....som si male bola vypytat a od vtedy som ho mala stale pri sebe - samozrejme okrem minutok ked vysetrenia.

katarinamarkova
31. aug 2015

@wera_ga 🙂 bojnice nie 🙂 to ti 100% odsuhlasim.
ziar - ok
stiavnica - trosku viac ok ( nad tou si neuvazovala? ) tam som si odrodila druhe....tretie som sa bala ze ,,nedobehneme,, tak sme zakotvili v ziari 🙂

katarinamarkova
31. aug 2015

@wera_ga
@wera_ga este dodam.....
mam to tak akosi u mamiciek ako aj u seba odsledovane - ak mas pri porode manzela pristup v akejkolvek porodnici zvykne byt 100% ustretovejsi ako ked rodi sama.
mozno je to aj tym, ze ked sa na doktora ci sestricku skaredo pozrie velky silny chlap, tak hned je kazda poziadavka splnitelnejsia ako ked o to ziada spotena, znicena, uvrieskana, roztrasena zena leziaca bezmocne s nohami na koze.

niks23
31. aug 2015

@wera_ga 25 eur na den je nadstandard ale tazko sa tam dostat 😊 .... Noo mne ide priatel k porodu tak hadam takej malickosti ako je bonding nam teda umoznia 😊... Uvidime kazdopadne mam strach za 10tich hadam 😊 ale to snad prejde uz sa to miesa spolu s tym ze uz sama so sebou neviem vydrzat a tento posledny mesiac je teda ozaaaaj o drzku 😃...

wera_ga
autor
31. aug 2015

@katarinamarkova no tak uvidíme teda.. No o štiavnici som počula chvály no je to trochu ďaleko bojím sa že tam to nestihnem..

wera_ga
autor
31. aug 2015

@niks23 no ani mi nevrav a ešte keď je tak horúco už aj ja mám dosť.. Ale to prežiješ len treba nájsť nemocnicu kde sú ochotní splniť matkyne požiadavky..

katarinamarkova
31. aug 2015

@wera_ga neboj z handlovej stihnes 🙂 a keby predsa si mala po ceste pocit, ze nestihnes, zakotvite v ziari 🙂
- prve som rodila v handlovej....potom mi ju zavreli :(
- druhe s mojim rozhodnutim v stiavnici ( tiez sa bojnickej nemocnici po skusenostiach vyhybam ako mozem)
- tretie bolo tiez planovane v stiavnici ( s tym, ze cim viac porodov tym viac hop-sup to ide....bol plan A - stiavnica....plan B- ziar....plan C - v aute....plan D - Bojnice ) ono by sme to aj kludne s rezervou dve tri hodky stihli....ale zauradoval manzelov strach ze si to odrodi 🙂

zabudnuta
31. aug 2015

@wera_ga a co partizanske? ja som z pd ale tiez nechcem roit v bojniciach ,,, ajj ked uz som tam raz rodila

tiumen
31. aug 2015

@wera_ga ale v zh sú 2príplatkové izby. Tá drahšia má sprchu aj wc, tá druhá lacnejšia nemá ani wc ani sprchu ..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre