Ahojte maminy/ buduce maminy. Viete mi prosim poradit kam do porodnice v Bratislave? Neviem sa rozhodnut medzi Ružinovom a Antolskou. Na obe som pocula aj pozitiva no aj negativa.
Dakujem velmi pekne
pokial viem, odd.patologickych novorodencov je zatial iba na Kramaroch, takze ak ocakavas nejake pohromy a zivot ohrozujuce diagnozy ako naznacuje
@luliu vyssie, tak Kramare.
ja som mala 4 rizikove tehotenstva kvoli svojej hematologickej diagnoze ale deti boli ok, a rodila som v pohode a s radostou v Ruzinove.
na kazdu porodnicu tu najdes x prispevkov, ze v pohode, a y ze otras a nikdy viac.
ale rozhodnut sa fakt musis sama...ja mam kopec kamosiek, co bolo spokojnych vsade, a je tu milion hysterickych prispevkov o tom, ze tam a tam sa sestricky malo usmievali a neskakali dotycnej okolo zadku na pockanie, lebo maju dalsich 30 zien na oddeleni.
takze si vyber 🙂
@margarita ak je babatko "len" predcasne narodene a relativne zdrave nie je dovod na prevoz na specializovane pracovisko. Pravdou vsak je ze Ruzinov je skutocne zo vsetkych porodnic vybaveny na vazne pripady najmenej. To vsak nevypoveda o kvalitach danej porodnice v pripade porodu bez zivot ohrozujucich diagnoz babatka. Sama si prikladom ze rodicka moze byt spokojna aj tam 😊
@margarita 2 kamaratky predcasne porodili a obe deticky previezli. Nevravim, ze je tato pôrodnica zla, ale toto je fakt, nad ktorym sa oplati zamysliet. Ja by som toto nechcela riskovat, proste o.porode som mala inu predstavu,ze ja a babatko uz budeme spolu. Viem, ze mamicky to velmi zle znasaju ked babatko prevezu
@epolcicova ani jednu vybrala by som si Kramare
@luliu pre mna bol dolezitejsi fakt ten, ze Antolska je niekde v prdeli panu Bohu za chrbtom, zatial co Ruzinov mal muz 5 minut pesi z prace.
Ak deti vozili do inej nemocnice, tak pravdepodobne na to mali velmi dobry dovod. Napr, ze dieta neprospievalo alebo malo zavazny problem udrzat sa samo pri zivote. Pretoze len tak z nudy dieta do inej nemocnice neprevezu. Ak viezli dieta na kramare, najskor malo vrodenu vadu srdca. Ja si myslim, ze fakt, ze tvoje dieta ma vazny problem, ta dorazi viac, ako to, ze je v inej nemocnici. Kamoska rodila v Dunajskej Strede a tiez jej po par dnoch dieta brali na Antolksu na odd. rizikovych novorodencov lebo neprospieval.
@maslenka47 suhlasim s tebou. Deti o ktorych som vravela nemali vadu srdiecka, boli predcasne narodene. Len vravim za seba, ze aj toto je pre mna dovod preco by som do Ruzinova nešla. Nikde som nepisala, ze deti.prevazaju z nudy 😉
Dakujen Vam velmi pekne. Celmi ste mi sice nepomohli,ale aspon mam dalsie info o porodniciach 🙂 . Ja nie som hystericka a ni si nevyzadujem aby mi specialne skakali okolo zadku. Mne ide len o to,ze som prvorodicka a aby boli aspon trosku ochotni co sa tyka pomoci pri kojeni kupani popripade nejakej inej pomoci. Dufam,ze sa babo narodi v poriadku a nebude treba nas rozdelovat. Na take cosi radsej ani nemyslim.
Pojdemnsi pozriet obe porodnice a popytam sa tam co a ako kde funguje.
@epolcicova pozri ak budes hľadať chyby nájdeš v každej porodnici aj u Kocha. Ja mám dve deti jedno narodené v Ružinovský a duhe na Kramaroch. V oboch prípadoch som si v nemocke polezala este aj pred pôrodom. Na Antolskej som ležala S Tomaskom keď prekonal zapal obliciek. V sade je niečo, ale môžem povedať za na Kramaroch sestricky z novorodeneckého aj v noci prešli po chodbe a kde dieťatko veľmi plakalo nakukli do izby či je vsetko ok. Keď som mala plné prsia a ručná odsavacka mi to neodsala mohla somisť na K ním kde mali elektrickú a odsať si mlieko. S takouto ochotu som sa v Ružinove nestretla. Ja som asi vystihla dobre sestricky. Ale ako pisu dievcata hore ak očakávate daky problém, alebo ty máš rizikové tehu tak jednoznačne Kramare.
Kamoska rodila na Antolskej a dieťatko jej pre komplikácie previezli na Kramáre. Ďalšia rodila na Kramároch a pre komplikácie jej dieťatko previezli v rámci Kramarov, takze tiez nebola s dieťatkom. Ja budem rodiť v Ružinove - vyberala som dlho, zvažovala som veľa, radila som sa i s par známymi, co su lekári prave v tychto nemocniciach. Antolská vypadla ako prvá. Kramáre po dlhšom váhaní tiez - hlavne kvôli tomu, ze sice lekári super, ale tam vsetko ide ako na pase, rychlo, pod stresom (vyjadrenie kamarátky lekarky). Vyhral teda Ruzinov - hlavne preto, ze ti moji známi lekári mi tam odporučili pôrodníka a viacerí nezávisle od seba sa zhodli na jednom.
Hodnotenia kamarátok boli pre mna druhoradé - každá ma v každej pôrodnici aj pozitívnu aj negatívnu skusenost. Viac menej to vyhodnocujeme tak, ze netreba očakávať veľa a ak je normálna maminka, normálne su aj sestry. Ved o par týždňov to zistim na vlastnej koži 🙂
@epolcicova ja som rodila v Ruzinove, a ak budem opat tehotna pojdem tam rodit znovu 😉😊 Za mna absolutne ludsky, prijemny pristup. Na moje otazky prvorodicky mi bolo vzdy odpovedane, vsetko vzdy vysvetlene. Pred odchodom domov mi sestricka ukazala ako babatko kupat, ako ho drzat aby sa mi nesmyklo pri vkladani/vyberani s vanicky... Lezala som aj na standarte aj na nadstandarte (nezlakni sa, chybaju tu skrinky 😂) a za mna urcite Ruzinov 😊 Snad som pomohla. Ale suhlasim ze najdes a dostanes aj take aj take skusenosti. Ak neocakavas 5* hotel a full servis ako v sukromnej klinike tak to je podla mna zhruba vsade rovnake 😊😉
Nemame chvalabohu ziadne komplikacir a dufam,ze nam to vydrzi az do konca a vsetko bude v poriadku. Pytam sa naozaj len ake mate skusenosti a ktora by ste mi co odporucili. Takze vyslovene len nadabit na dobry personal a intuituvne vybrat porodnicu. 😉 ... Este mame chvilu cas na porodod (23tt), ale uz sa to blizi. Tak mi drzte palce na dobry nos pri vybere a hlavnr aby sa v den mpjho porodu vsetci v nemocnici dobre vyspali. 😂😂😂
@epolcicova ahoj, ja som robila dva krát na Kramároch. Nebolo to zle, ale pri prvom pôrode, ktorý začal v noci, na mňa doktorka zabudla resp nechcelo sa jej asi v noci nič riešiť a takmer som porodila do záchoda..
Bola som pred rokom a pol na kyrete v Ružinove, tam som bola veľmi spokojná, personál bol milý, doktori všetko vysvetlili.... Ja teraz zvažujem tiež Ružinov, alebo ešte Breclav 🙂
@epolcicova Ak hladas trosku ustretovu starostlivost ako prvorodicka po porode, odporucam Kramare, nie Antolsku. Nie je to tam sice ziadne terno, v tom zmysle, ze by ti naozaj poradili s kojenim, ak čas problem, ale oproti Amtolskej su naozaj viac "baby friendly". Na Antolskej mas zase krajsie izby a menej mamiciek na izbe, lepsiu kupelnu... ale nejaky osobny pristup necakaj, ani k tebe na izbu nikoho blizkeho nepustia, ani otca... to na Kramaroch je take uvolnenejsie. K sestre na kramare pustili na izbu aj laktacnu poradkynu, ktoru si sama zohnala, ked mala problem s prvym synom, to na Antolskej nedovolia...
Inak, my sme sa nakoniec rozhodli ist rodit do Breclavi, aj led sme odtialto... to, co je u nas nadstandard, je tam uplne normalne, pristup sa nam tam velmi pacil, aj priestory, a hlavne ten klud a sloboda povedat si, co ako chces. Takze nam to za tu hodinu autom stoji...
@modry_mesiac ahoj, mozem ti napísať spravu ohľadom breclavi? Mam par otázok 🙂
@epolcicova v ruzinove som bola a vsetko ok. Aj sestricky su len ludia, povedala by som, ze bola ochotna smena a menej mila smena. Neviem, podla mna okej, ukazali mi, ako prisat babo, aj po cisarskom, aj kupanie vysvetlili. S malou zaobchadzali pekne a aj k mamickam boli setricky mile (mozno na 1-2 nabrucane). Bola som tam 10 dni a prezila som 😜
@medovka14 jasne
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@epolcicova do Ruzinova by som.nikdy nesla z jedineho dovodu. Ak by nieco bolo babatku po narodeni, prip. by sa narodilo skor al. cokolvek babatko by hned previezli bud na Kramare al. Antolsku a ty by si zostala v Ruzinove.