Ahojte, mozem sa spytat,ako ste boli spokojne, ked ste rodili v PB ?
Neviem, aky su tam doktori a sestricky ☹
A este jedna otazka, preco sa mi bude (zevraj) rodit tazsie, ked som baculka ?
Dakujem
Dobre dakujem pekne 🙂
pevne verim, ze sa to zmenilo, ale pred 6timi rokmi cele zle.
Rodila som pred 2 rokmi, maximálna spokojnosť 🙂 Ak treba nejaké info, kľudne napíšte IP.
Ja som rodila v pb dva krat prvy porod super ale druhy kopu veci zanedbali a mohlo z toho byt nestastie ale nakoniec som dostala super doktorku ktora to vsetko urychlila a pomohla mi 🙂
@zuzi0911 asi zalezi co od toho cakas... myslim, ze prirodzeneho porodu sa tam nedockas ani teraz :/ vtedy preventivny nastrih, klystyr, pichnutie vody, oxytocin bez pytania, proste rutina. Socialne bolo sice nove, ale dve sprchy spolu a snad na celu chodbu (to si uz nepamatam), ziadne porodne boxy, ale viac lozok pokope, jedna vzdycharen, takze ziadne sukromie. O nejakom bondingu ci vybere polohy by som mohla snivat, dokrmovanie z flase.... takze komu toto nevadi (a ako som pisala, ze snad uz sa zlepsili), tak potom sa to da 🙂
@jatva tak ja som mala vyvolavane poterminove,,oxytocin iba pri druhej,,,klystir to som bola rada,,a vodu mi pustili az pred tlacenim,,nastrih nechceli robit no nakoniec museli,,,napr.mi dr skakal po bruchu,no nebyt toho nevyhnem sa kliestom,kedze ako som dotlacila mala bola napat hore cize mi pomohol,,,ten pristup bol u mna na prvom mieste,,ochota,podpora,,,a keby idem treti krat tiez nemam plan ani nic podobne,,,po porode mi malu dali na brusko,,,a potom klasika,,,a este som ju mala,,a potom na krmenie,,,ale tak naozaj kazda mame ine poziadavky,ja som bola rada ze vsetko dopadlo na vybornu a to mi stacilo 😉
@zuzi0911 tiez som mala vyvolavany a uplne zbytocne. Skakaniu po bruchu sa da vyhnut, len to treba vediet. Ja som skoncila so zapalom, nikto ma neinformoval preco alebo nejaka diagnoza... zakazali mi kojit a az nedavno som sa dozvedela, ze s tymi liekmi sa kojit moze. Stravila som tam skoro tri tyzdne a dodnes mam z toho traumu :( Keby stale byvam v pb, tak vyberiem radsej porod doma ako tam. Ale bolo to davno, pokadilo sa to.... verim, ze je mozne tam porodit aj pekne a bez komplikacii. Ja som, zial, to stastie nemala.
@orchidea01 ja som tam rodila pred dvoma týždnami a bola som spokojná mala som super doktorku bez nástrihu to dokázala len dva štichy a aj prístup som bola spokojná, zase pred troma rokmi prvý porod doktor a úpne zbytočný nástrih a desať štichov... ale sestričky v pohode 🙂
@pertulik a ma tamniekto blbe pindy ked je baba tucna ?
Rodila so tu 2x ...úprimne?Ak by som si tentoraz mala vybrať či chcem rodiť doma alebo tam tak radšej porodím doma.Tak ako to tam fungovalo pred 30 timi rokmi tak to tam funguje aj dnes.A nehovoriac o tom že veľmi radi robia preventívne cisárske rezy....Kto má rád mäsiarov tak ten si určite príde na svoje....Vzhľadom na to že aj mňa pri druhom pôrode preventívne rozrezali tak tentoraz volím buď Trenčín alebo Vsetín...A samozrejme ochotu od personálu neočakávaj ani na novorodeneckom.Dieťa ti donesú akože na dojčenie dogrckané z umelého mlieka a z tvojich bradaviek sa stanú cumlíky.Toľko moja skúsenosť ....ale sú ženy ktoré si pochvaľujú.
Baby a doktori sa tam ako volaju ? Viem ze dr.chovanec je taky zvlastny 😀
@orchidea01 to neviem nic take som si nevsimla, neviem preco by mali
@orchidea01 kamoska tam rodila a pred mojimi ocami jej dr chovanec este pred porodom poved ze nech sa potom necuduje ze jej porod pojde tak tazko ked ma taku nadvahu.
@cica120 a preco maju tucnejsie tazsi porod ?
@zuzi0911 v PB si ich prosila o cisarák a oni odmietli?Tak to sa mi nezdá. Veď oni sú tým známy že uprednostňujú cisáráky.Možno v tvojom prípade už bolo neskoro robiť sekciu....Ja by som tiež radšej išla na Vsetín len v mojom prípade ide o čas keďže chcem po sekcii rodiť prirodzene ...od nás z Púchova je to tak hodina cesty pri ideálnej premávke keby ma to chytí v noci tak neváham. ..ale to si asi nevyberiem kedy to na mňa príde a bojím sa že hodina je veľa.Náhodou bude hroziť ruptúra a ja budem niekde na pol ceste...neviem sa akosi rozhodnúť....O tom Trenčíne som to tiež počula ale po dvoch zážitkoch v PB asi prežijem akékoľvek zaobchádzanie.
@zuzi0911 Tak si mala šťastie....A každopádne môžeš byť rada že ti ten cisarák nechceli spraviť a že ty aj deťúrence ste zdravý.Ja som bola v zlom čase na zlom mieste.Predomnou rodila žena asi tak ako hovoríš samé vyvolávačky a nič dieťa sa nakoniec porodila pridusené a museli ho prevážať do Trenčína...no a ja som bola na rade a začali trošku klesať ozvy čo je pri kontrakciach normálne a hneď ma brali asi nechceli riskovať keďže predtým sa stalo to čo sa stalo...pritom tej žene by sa viac tá sekcia hodila...môj malý mal šnúru len okolo ramienka.
@mimimi27 ja som rodila v tn pred 2 rokmi a musim povedat, ze spokojnost obrovska. Oproti prvej dcere som rodila lahko, nic mi nedavali, na vsetko si vyziadali suhlas, ziadne vyvazovanie noh na porodnom kresle, dva stehy po porode. Dceru som rodila v ilave a to bola hroza. O PB hovoria, ze tam uprednostnuju cisaraky, aj mne navrhovala gynekologicka aby som isla tam , ze mi tam urobia cisarak ked som mala prvy porod taky tazky. Nechcela som, hoci v tn mi hrozilo, ze budem rodit KP prirodzene, ale maly sa nakoniec otocil a porod bol skvely.
@alicka850 asi záleží aj na tom akého doktora chytíš.Prvý pôrod som mala celkom fajn,keď si odmyslím oxytocín ktorý mi púšťali po kvapkách,skákanie po bruchu, zbytočný nástrih...prežili sme to aj ja aj dcérka...ako prvorodičku si ma absolútne nikto nevšímal. ..A pritom vtedy tak bolo asi len 5 detí .Na izbe som bola sama a keď som chcela ísť do sprchy a malú som doniesla na novorodenecké tak sestrička mi ju schmatla a drzo štekla že čo si myslím veď ona so mnou doma nebude...A to je len zlomok....pri druhom ma malému trošku zaujímalo očko a obvinili mňa lebo vraj ma videli ako som ho pri návšteve za sklom dala do prievanu...to už som sa aj rozrevala...dosť že sa na mne odbavili sekciou a ešte museli aj tie kozy rýpať...čo by mali ženu chápať
@mimimi27
JA som bola spokojna. Samozrejme všade natrafíš na nejakú nevrlú sestričku, ale tomu sa nevyhneš. Funguje tam rooming-in, takže som sa o maleho starala sama a o mna sa starali formou, že sa prišli spýtať, či niečo nepotrebujem viackrat denne, ale kedže som nepotrebovala, starala som sa aj o seba sama :D JA som pri pôrode chytila taku mladučku dr, ale keďze sme rodili dve naraz, odrodila ma prakticky sestrička, dr. prišla až na finale a zašiť. Mne sa pačilo v TN? že sa ma na všetko pýtali, či suhlasim, aby mi zobrali maleho, či ma môžu nastrihnúť atď. Prakticky nič čo som si neželala nerobili. ŽIadne vyvazovanie noh na kozu a skakanie po bruchu ako pri prvej dcere a to mam medzi nimi iba 5 r. rozdiel, takže to nebolo až tak dávno.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@orchidea01 super,,lekari,sestry uplne na jednotku,pacientkam sa venuju,,to som 2x rodila (vyvolavane) a 3x gyn.operacia,,,a co sa tyka porodu ze si baculka podla mna blbost,,drz sa,,,pridam ta do skupiny a tam si najdes co potrebujes,,,