Ahoj holky, ráda bych poprosila o Vaše názory na porodnici v Martine. Vím, že tady už to téma je, ale je z roku 2007 a chtěla bych aktuální informace. 🙂
Zajímá mě zda se personál řídí porodním plánem a jestli některé z vás vyhověli při žádosti okamžitého a nepřerušovaného bondingu, dotepání pupečníku, samopřisátí, přítomnost manžela po celou dobu porodní,... Máme zájem o co nejpřirozenější porod a samozřejmostí pro nás je, že se bere matka a dítě jako jedna jednotka. Zajímalo by mě tedy jestli je to možné i v MT a pokud máte tyto zkušenosti z jiné porodnice, tak doporučte. 😉
@chochar - no ja som musela ostať, pretože synček mal žltačku, tak musel byť pod lampou. Oni Ti povedia, že Ty, ak si OK, môžeš aj hneď odísť, ale to dieťa by tie 4 dni malo ostať (resp. 4x24 hodín - ak porodíš doobeda, tak sa Ti už ten deň ráta za 1. deň) - ale na reverz by Ťa asi pustili. Len oni robia deťom rôzne vyšetrenia - čiže kvôli tomu to je, napr. sono obličiek, sono mozgu, sono kĺbikov, kontrolujú sluch, zrak atď. - už si to presne nepamätám všetko, ale všetko vždy dopredu hovoria, čo budú robiť, a môžeš aj s dieťatkom tam byť pri tom vyšetrení, a tam na mieste Ti ešte k tomu hovoria - lebo nie všetko sa dá v izbe urobiť, niečo robievajú aj v ambulancii, kde majú prístroje atď.
Polohu neviem, či si môžeš zvoliť, mne to pri oboch deťoch celkom na chrbte vyhovovalo, tak som nepotrebovala riešiť inú polohu 🙂 Ale sú tam tie kreslá polohovateľné, tak hádam to využívajú niekedy...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@chochar - ahoj, ja som rodia v novembri 2013. Bábätku nechali dotepať pupočník automaticky (resp. nemusela som im o tom hovoriť), synčeka mi dali okamžite na brucho, nechali ho, kým sa dopazil a prisal. Vari potom ho na rýchlovku zobrali obliecť (neumývajú, nekúpu, len utrú), išiel aj mm s nimi v pohode - trvalo to cca tie 3 - 5 minút, viac nie. Potom nám ho nechali na sále niečo cez hodinu (neviem presne, asi závisí aj od toho, koľko je pôrodov), po presune na izbu som požiadala, aby mi ho doniesli, bez akéhokoľvek problému - mala som ho celý čas pri sebe, až kým sme neodišli domov 😉 Spal so mnou posteli, nik nemal problém. Manžel môže byť s Tebou stále, ale ak by si prišla tak, že "nie si zrelá" na sálu, tak napr.v noci by asi nemohol byť s Tebou v izbe, ak by tam bola aj iná mamička a jej by to vadilo. Inak na chodbe by ste asi mohli byť spolu, to by ho nik nevyhodil. Po príchode na sálu ale môže byť prakticky hneď. Osobne si myslím, že tam sú všetci veľmi ústretoví, milí a príjemní. Jediné sťažnosti, čo som kedy počula, boli na dr. Žúbora - správanie niekedy arogantné - boli naňho aj sťažnosti, vraj ma aj nejaké pokarhanie, či čo, ale či sa to zmenilo neviem. Ostatní sú veľmi príjemní a ochotní. Myslím, že sa s nimi dá dohodnúť.